جزییات مراسم بزرگداشت امام خمینی اعلام شد
به گزارش خبرگزاری رسا به نقل از پرتال امام خمینی (ره)، محمدعلی انصاری در نشست خبری دبیر ستاد بزرگداشت امام خمینی(ره) در خصوص تقارن ایام ارتحال امام (ره) با نیمه شعبان و میلاد بابرکت و سراسر نور حضرت بقیه الله «ارواحنا له الفداء» اظهار کرد: برگزاری همزمان این دو مراسم چه در حرم مطهر امام (ره) و چه در کشور عزیزمان اسلامی مان منافاتی با یکدیگر ندارد و شاید تقارن این دو مناسبت باعث شود وجوه اشتراک و قرابت های مکتب سیاسی و راه و اندیشه امام (ره) و مکتب انتظار را بررسی کنیم و تطبیق دهیم.
وی افزود: وقتی بحث نیمه شعبان به میان می آید در نگاه اول همه توجهات به مولود مبارکی معطوف می شود که از نسل پیامبر عظیم الشأن اسلام و فرزند امام حسن عسکری (ع) و نرجس خاتون است و نام او مهدی است و همه ما او را همان نشانه ها و معیارهای مورد اعتقاد خود می شناسیم اما نگاه دوم نگاه به ابعاد وجودی اوست و اینکه این مولود پاک باید امام جامعه بشریت باشد.
انصاری در تبیین دوره های غیبت و ظهور یادآور شد: مقوله غیبت از مقوله غیب خداست و هر گونه نشان دادن، یادآوری دیدار، یادآوری زمان ظهور از جانب هر انسانی مطرح شود باید مورد تشکیک قرار گیرد. البته می توان براساس یک سری از شواهد و قرائن دریافت که چه کسانی مقرب به امام زمان هستند اما اظهاراتی فراتر از این از بیان هر کسی محکوم به تردید است. لذا هیچ عالم بزرگ و عارف سالکی را پیدا نمی کنید که در طول دوران حیات خود مدعی دیدن امام زمان باشد. این دوران دوران غیبت مطلق است ولی امامت در این دوران ساری و جاری است.
دبیر ستاد مرکزی بزرگداشت امام خمینی (ره) در خصوص دوران ظهور تصریح کرد: پرده دوم دوران ظهور است که کاملاً با دوران غیبت تفاوت دارد. اما حقیقت و روح این دو پرده یکی است. امام زمان در دوران غیبت همان چیزی را دنبال می کنند که در دنبال ظهور به دنبال آن هستند.
وی در تشریح رسالت امام زمان را در دوران غیبت و ظهور اظهار کرد: امام زمان چه در دوران غیبت و چه در دوران ظهور به دنبال آن است که با ایمان، عمل صالح، راه حقیقت و توحید را به انسان ها نشان دهد و جهان را از فساد، نابرابری ها، بی عدالتی ها، کفر و شرک و الحاد پاکسازی کند.
مسوول موسسه حفظ و نشر آثار امام خمینی (ره) در ادامه فلسفه و معنای صحیح انتظار را تبیین کرد و افزود: درست است که ما در جامعه انتظار نمی توانیم گام بلند اصلاحی برداریم و جلوی مفاسد افسار گسیخته زاییده دست بشر را بگیریم اما محکوم به سکوت، آرامش و در جا زدن نیستیم. محصول انتظار صرفاً شرکت در دعای ندبه و کف زدن و شادی نیست و به این معنا نیست که خود را کنار بکشیم و کاری به سیاست، اجتماع، فرهنگ، مبارزه با ظلم و بی عدالتی نداشته باشیم.
وی افزود: کار امام زمان(عج) کاری دشوار است؛ کاری که همه پیامبران و امامان به خاطر آن مبعوث شدند اما به علت دشواری موفق به تحقق کامل آن نشدند. امام زمان می خواهد هنمه ستمگری ها را خاتمه دهد، مطالبات جهانی را اعم از مسلمان و غیر مسلمان بگیرد، عدالت و وراثت را اجرا کند و مردم را در مسیر آزادی قرار دهد تا مردم وارث ارزش ها و سرزمین ها و بزرگی ها شوند.
انصاری ادامه داد: نظام جمهوری اسلامی با داشتن رهبری همانند امام و ملتی مثل ملت ایران پنجاه سال است برای عدالت فریاد می زند.
انصاری با اشاره به اهمیت مساله عدالت در مکتب امام افزود: برای عدالت شهید داده ایم، برای عدالت شکنجه ها دیده شده است. برای عدالت بر ما جنگها تحمیل شده است. امام برای عدالت خون دلها خورده است ولی تا رسیدن به عدالت در این کشور، فاصله زیادی داریم.
وی با بیان اینکه قرار نیست امام زمان تنها در جمهوری اسلامی نهضت عدالت را برپا کند افزود: امام زمان، این پیشوا باید جای جایی جهان را از عدل و قسط پر کند. او با تجربه بیش از هزار سال غیبت این کاررا خواهد کرد.غیبتی در طول آن بر همه اجزای بشریت، و همه رفتارهای آنها در طول این بیش از هزار سال آگاهی مطلق دارد. اینکه می داند مطالبات و خواسته های مردم چیست. کار امام زمان سخت است بدون مدد الهی امکان ندارد کار امام زمان پیش برود. مدد و کمک الهی یاور امام زمان است. ولی امام زما نبا سختی و موجود مشکلات با تربیت انسانهای شایسته و مدیران لایق همان صالحانی که باید وارث زمین شوند اصلاح گری کند.
انصاری با اشاره به قرابت های مکتب سیاسی امام با انتظار افزود: اگر بخواهیم بین مکتب ها قرابتی ایجاد کنیم بین مکتب سیاسی امام و مکتب انتظار دارای قرابت زیادی هستند. ما امروز نقشه راه داریم. حتی اگر بگوییم همه جوامع بشری و اسلامی نقشه راه ندارند حداقل ما نقشه راهی داریم که آن مکتب امام خمینی است؛ مکتب امام یعنی راه و رسم انتظاری بودن و راه و رسم درک حضور را داشتن.
دبیر ستاد بزرگداشت امام خمینی(س) ادامه داد: مکتب امام خیلی پیچیده نیست و برخی می خواهند راه و مکتب و آرمان امام را سخت و پیچیده و غیر قابل فهم و درک معرفی کنند. درست است که امام فیلسوف ، فقیه و سیاست مدار بود اما امام در اصول خود و در شاهراهی که می بایست بشریت را در آن راه قرار دهد سه چهار اصل اساسی دارد.
وی با اشاره به اصول اساسی امام خمینی اصل رهایی انسان را اولین اصل از اصول امام نامید و افزود: اصل رهایی انسان از قید خودخواهی ها، تملق ها، کفر و مظاهر شرک یکی از مهمترین اصول امام بود. اصل ورود به شهری که امام مجسم کرده بود ورود مومنینی بودند که اولا با شیطان درون خود مبارزه می کنند چرا که شیطان اول از خود انسان شروع می کند و دوم با شیطانهای بیرونی استکبار کفر و ظلم و ستم سازی ها می جنگند. دومین اصل مکتب امام این بود که او مبارزه با ظلم را آشکار کرد. سوم اینکه امام می گوید جامعه باید حق مدار باشد. دیگر برا ما لازم نبود که مصداق ظالم و مظلوم را مشخص کنیم. ظالم و مظلوم مصداق هایی دارد که در چهره هر انسان دیده می شود. نکته دیگری که جامعه ما در درونش به آن نیاز دارد این است که جامعه حق مدار باشد. حق مدار بودن یعنی پاسخ به به سیاست بازی ها، جناح بندی های مخرب، پاسخ به همه رقابت های غیر معقول در جامعه اسلامی؛ وقتی جامعه ای حق مدار شد پشت کسی که حق می گوید خواهد ایستاد و هر کسی از باطل دفاع کرد در مقابل او می ایستد.
انصاری با اشاره به صبر و شکیبایی به عنوان آخرین پیام امام برای رسیدن به دوران ظهور افزود: جامعه برای رسیدن به تعالی باید صبور و شکیبا باشد. این صبر و شکیبایی بدون اتحاد مردم ممکن نمی شود. همان مقاومتی که امام بارها به عظمت و بزرگی یاد کرده است. جامعه باید برای حل مشکلات برای هموار شدن راه عزت ورسیدن به تعالی و مبارزه با ظلم باید صبور و شکیبا باشد.و این مهم بدون متحد شدن جامعه امکان پذیر نیست.
دبیر ستاد مرکزی بزرگداشت امام خمینی (ره) با تاکید بر اهمیت مساله وحدت بین مسلمین از دیدگاه امام خمینی تصریح کرد: اگر هزار بار مصاحبه و سخنرانی کنم می گویم هیچ چیزی و هیچ عنصری به اندازه اتحاد مورد تاکید امام نبوده و نخواهد بود. شکسته باد دست تفرقه اندازان، بریده باد زبان کسانی که می خواهند در جامعه اسلامی تفرقه ایجاد کنند. بریده باد پشت زبانی که پشت سر آن چه خونها که ریخته می شود. چه جسدهایی که سوزانده نمی شود. چه انسانهایی که بنام دین با دار آویخته نمی شوند و شکسته باد قلم و دست و کسی که تفرقه اندازی میکند. جامعه ما امروز چه در صحنه های داخلی و چه در صحنه های خارجی به وحدت نیاز دارد.
انصاری با اشاره به مراسم بزرگداشت امام خمینی (ره) در 14 خرداد افزود: مراسم امسال را با دو هدف پیش خواهیم برد؛ اول اینکه امام محوریت وحدت است و ولایت فقیه محور وحدت است؛ جامعه اگر بخواهد به پیش رود باید حول این محور حرکت کند. دوم اینکه باید از این وحدت باید به گونه ای بهره برداری کنیم که در عرصه های مختلف نیازمند به آن هستیم. پیام ما در 14خرداد علاوه بر وحدت و همدلی این است که ما یک دل و یک زبان حامی کسانی هستیم که در میدان مبارزه دیپلماسی با تمام ابرقدرت ها دست و پنجه نرم می کنند. اگر کسی، شیعه ای و طرفدار امامی در ذهن و فکرش اینگونه جاری باشد که سربازان دیپلماسی بر سر میز مذاکره جز جنگ با کفر کار دیگری دارند سخت در اشتباهند. باید این سربازان نام آوری که ملت به آنها افتخار می کند را پشتیبانی کنیم.
وی ادامه داد: مراسم امسال بزرگداشت از شب 14 خرداد با سخنرانی دکتر حسن روحانی، رییس جمهور در شبستان صحن شهدای حرم و بعد از نماز مغرب و عشاء آغاز خواهد شد. مراسم اصلی روز 14 خرداد که روز میثاق با امام و بیعت با ولایت و رهبری نامیده شده است از صبح در صحن اصلی برگزار خواهد شد. در روز 14 خرداد افتتاح حرم مطهر امام را داریم که در درجه اول به دست مردم و با گامهای استوار مردم سراسر میهمن اسلامی که به تهران می آیند انجام خواهد شد. ساعت 6 صبح آغاز افتتاح حرم امام است و وقتی این گامها به جمعیت میلیونی تبدیل شد با سخنرانی مقام معظم رهبری همراه خواهد شد. قبل از آن مراسم قرائت قرآن و سخنرانی یادگار امام، آیت الله حاج سید حسن خمینی انجام خواهد گرفت. همچنین در این مراسم صدها تن از میهمانان، اقلیت های دینی و خبرنگاران داخلی و خارجی حضور خواهند داشت.
انصاری در ادامه این نشست رسانهای با بیان اینکه درباره بحث حرم این اطمینان و این وعده را به رسانه ها می دهم که کامل صحبت کنم چرا که حرم امام یک دوره 25 ساله را برای آماده سازی خود پشت سر گذاشته است، اظهار کرد: 25 سال است که بنده غیر از مسئولیتی که در مؤسسه دارم، مسئولیت ساخت حرم امام (س) را نیز دارم اما احساسی که در مقابل ساخت حرم امام داشتم در برابر تمامی مسئولیت هایی که در زندگی داشته ام سنگین تر بود.
وی تصریح کرد: همواره دو تصور از آغاز حرم پیش روی ما بود، یک تصور این بود که امام ساده زیست بودند، در جماران زندگی می کردند، خانه شان در جماران خانه ای ساده بودو هیچ جای زندگی امام پر زرق و برق نبوده است. خانه امام در نجف خانه ای 60 متری بود. در این تصور زهد و دنیاگریزی امام مدنظر قرار می گیرد.
دبیر ستاد بزرگداشت ارتحال امام (ره) ادامه داد: تصور دوم اینگونه است که حرم امام با زندگی شخصی ایشان متفاوت است. در نگاه نخست به ما می گفتند حرم امام، خانه و فرش زیرپای مردم نیست. باید بگوییم حرم امام یعنی خانه تکریم و تعظیم مردم؛ آیا این سخن را من و یادگاران امام ابداع کردیم؟ اینکه من یک روز موظف به ساخت حرم شدم با این نگاه این کار را انجام دادم که اینجا خانه مردم است همانطور که خانه خدا خانه مردم است.
وی ادامه داد: ما می توانستیم بگوییم ای مردم شما هیچ کدام از امکانات رفاهی از قبیل آب آشامیدنی و امکانات استراحت را نمی خواهید چون امام ساده زیست بود اما واقعیتی که مردم در طی این 25 سال از من خواستند، چیز دیگری بود. در طی این 25 سال هیچ گاه خودم را از نظر امکاناتی که وجود دارد راضی نکردم.
دبیر ستاد بزرگداشت امام خمینی (س) تصریح کرد: از همان روز نخست که حرم برپا شد ستادی را برای رفع نیازهای مردم به صورت صحرایی ایجاد کردیم.
وی افزود: 50 سال قبل مردم به مکه و مدینه می رفتند و باز می گشتند و می گفتند از لحاظ قرب معنوی همه چیز در آنجا مهیا بود اما از نظر امکانات شرایط سختی در آنجا وجود داشت. انقلاب پیروز شد اما همان شرایط موجود بود و ما بالای منبرها و پشت تریبون ها اعلام می کردیم آل سعود این توانایی را ندارد که امکانات برای زائران فراهم کند و این صحبت ها ادامه داشت تا زمانی که سعودی ها متوجه این موضوع شدند که اگر بخواهند خود را به عنوان رهبر مذهبی مطرح کنند باید از سرمایه های کشور خودشان برای مردم هزینه کنند و اینگونه شد که به دری امکانات را افزایش دادند که حتی در منی برای انجام اعمال در یک روز، به اندازه یک سال امکانات ایجاد کردند.
انصاری تصریح کرد: از کارهای هنری که در طول تاریخ انقلاب اسلامی انجام شده و می توانیم به آن افتخار کنیم ساخت حرم امام بوده است. همچنین در کنار حرم حضرت امام (س) موزه ای برپا کرده ایم که انشاالله طی 5، 6 ماه آینده به بهره برداری می رسد. در این موضوع هنرهای اسلامی را آموزش می دهیم.
وی ادامه داد: هنوز هم تا رسیدن به حرم امام فاصله داریم. حرم را به نحوی ساخته ایم که با توجه به اینکه کشورمان در منطهق ای زلزله خیز قرار دارد، به امید خدا تا 500 سال عمر کند. با توجه به شرایط کشورمان به سادگی نمی توانیم یک بنای کاه گلی بسازیم که با کوچکترین اتفاقی فرو بریزد.
مسوول موسسه حفظ و نشر آثار امام خمینی (ره) خاطرنشان کرد: پای فعالیتی که برای ساخت حرم امام انجام داده ایم می ایستم؛ البته از تمامی نظرات، انتقادات و به اشتراک گذاشتن طرح ها در دانشگاه ها استقبال می کنیم اما اینکه فردی بگوید چون امام ساده زیست بودند پس نیازی به حرم ندارند را نمی پذیریم چرا که شاید آن فرد دوست نداشته باشد مردم در شرایطی مانند شب های تابستان در کنار امام استراحت کنند.
وی افزود: تا امروز حداقل ها تامین شده است و شهر آفتاب در کنار حرم حضرت امام (س) به عنوان یک شهر مذهبی درخور نظام اسلامی باید ساخته شود تا بتوانیم آنچه را که در شان حضرت امام است را محقق کنیم.
انصاری سپس با تشریح برنامه های کمیته های مختلف ستاد گفت: در بخش ستاد خارجی متجاوز از 400 نفر مهمان خارجی از کشورهای مختلف اروپا، آسیای میانه و کشورهای اسلامی داریم. همچنین مهمانان ویژه ای داریم که به صورت کاروان های مردمی از کشورهای هم جوار می آیند. این مهمانان از هشتم خرداد به کشورها ما عزیمت می کنند و در برنامه های مخلتف از جمله دیدار با ریاست محترم کشور و یادگارحضرت امام حضور خواهند داشت. در 14 خرداد نیز برای افتتاح حرم امام به عنوان نماینده ملت های هوادار امام و همچنین مستعمین سخنان رهبر فرزانه انقلاب حاضر خواهند بود.
وی با بیان اینکه درحوزه دانشگاه ها درحرم مطهر و حسینیه جماران برنامه ویژه ای خواهیم داشت، ادامه داد: کمیته نیروهای مسلح نیز برای بازدید از بیت امام در خمین مراسم خاصی دارند که کاروانهای زیارتی و ورزشی و احترام نیروهای نظامی به حضرت امام از جمله برنامه های آن هاست.
دبیر ستاد مرکزی بزرگداشت امام خمینی در ادامه، با بیان اینکه بخش دیگری از برنامه هایمان برنامه اقلیت هاست، افزود: افتخار ما این است در کشوری زندگی می کنیم که اقلیت های دینی هم سوی با نظام، امام و رهبری نظام هستند. در این 25 سال بدون استثنا در همه مراسم شرکت فعال داشته اند و در 14 خرداد به مراسم ما عزیمت خواهند کرد.
انصاری در خصوص پذیرایی از مهمانهای شهرستانها و استانها، گفت: با توجه به سه روز تعطیلی که در پیش روست، جمعیتی بالغ بر 800 هزار نفر به حرم خواهند آمد که برنامه ریزی ها توسط نیروهای بسیج، استانداران و فرمانداران سراسر کشور انجام شده است و وسایل پذیرایی و انتقال آماده است و این جمعیت جدا از جمعیتی است که به صورت خودجوش خاصه مردم تهران در مراسم شرکت خواهند کرد.
وی یادآور شد: ازطرف مقام محترم ریاست جمهور، آقای رحمانی فضلی به عنوان نماینده ویژه رئیس جمهور در ستاد حضرت امام منصوب شده اند که با همت و مسئولیت ایشان، کار پشتیبانی و امنیت در حال پیگیری است.
انصاری گفت: شهرداری تهران در مراسم بزرگداشت امام حضور بسیار و فعال و گسترده ای دار که. در سطح تهران در پهنه حرم و در میدانی به وسعت 510 کیلومتر با امکاناتی چون ایستگاه های صلواتی و امکانات نظافتی در خدمت مردم است.
وی با بیان اینکه برنامه هایی در ارتباط با یادگار امام در حسینیه جماران و حرم خواهیم داشت، یادآور شد: روز پنج شنبه نیز یادگار امام حجت الاسلام و المسلمین سید حسن خمینی در استان گلستان شهر گرگان برنامه های مختلفی با اقشار مختلف مردم دارند.
دبیر ستاد مرکزی بزرگداشت امام خمینی(س) در پایان گفت: امیدواریم ملت ایران از بیت امام و یادگار امام همان گونه که تا به حال تکریم و تعظیم شده است بعد از این هم قدردان این دودمان پاک و مطهری باشند که بی هیچ گونه ادعا و مطالبه از مردم در خدمت نظام، مردم و آرمان های بلند امام هستند./959/د101/ص