امام با علم و زهد قدرتهای جهان را به لرزه در آورد/ حوزههای علمیه بیشتر به مباحث اخلاقی توجه کنند
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در اصفهان، حجتالاسلام والمسلمین کاظم صدیقی، امام جمعه موقت تهران، ظهر امروز، در همایش سالیانه اخلاق حوزه علمیه استان اصفهان، همراه با مراسم رونمایی از کتاب شرح شیدایی گل مربوط به زندگینامه و احوالات علامه میر جهانی(ره)، که در سالن مؤسسه علمی تحقیقاتی اهل البیت(ع) اصفهان برگزار شد، گفت: در حوزه ها نباید تحصیل علم هدف باشد و دو بعد مهم علم و زهد در کنار یکدیگر می تواند ما را به اهداف خود برساند.
وی ادامه داد: امام خمینی(ره) با داشتن 2 بعد علم و زهد توانست قدرت های جهان را به لرزه در آورد و پرچم امیرمؤمنان را در جهان برافراشته سازد، همچنین مقام معظم رهبری هم این دو جهت را دارند و با تمام مشکلاتی که از همه جهات بر ایشان حمله ور شده اند می بینیم که این سید بزرگوار با درایتی که دارند، زمام امور را دست گرفته و انقلاب را از خطرات، حفظ می کنند.
امام جمعه موقت تهران افزود: رهبر معظم انقلاب هم آرام و هم آرامبخش هستند و آرامش "الا بذکر الله تطمئن القلوب" را در وجود ایشان مشاهده می کنیم و آرامش را خدا می دهد و ایشان نظر کرده امام زمان(عج) است و باید امام زمان(عج) دعا کند تا ما آرام شویم.
باید امام زمان برایمان دعا کند تا آرام شویم
حجتالاسلام والمسلمین صدیقی، درس را مقدمه تحصیل بندگی خدا دانسته و اظهار داشت: درس خواندن هدف نیست، هدف خداوند است و برای رسیدن به خدا باید با کسب علم آدرس را به دست آورده و به سمت آن حرکت کنیم و البته باید سوار بر کشتی هدایت و نجات امام زمان(عج) شویم تا بتوانیم از خطرگاه ها به سلامت عبور کرده و به مقصد برسیم، در غیر این صورت گرفتار شده و غرق خواهیم شد.
استاد برجسته اخلاق حوزه علمیه با انتقاد از مدرک گرایی و توجه به عناوین حوزوی در حوزه های علمیه، تأکید کرد: اگر دنبال این باشیم جایی که می رویم برای تبلیغ و منبر به ما احترام بگذارند و عناوین دهان پرکن استفاده کنند و یا خدای نکرده اگر در جایی پول کم دادند برای دفعه بعد دیگر نرویم، خیلی ضرر کرده ایم و به هیچ جایی نرسیده ایم.
وی ابراز داشت: آن لحظه هایی که یاد خدا در ما نباشد ولو گناه هم نکرده باشیم، همه اش خسارت است و هر چقدر هم اهل تقوا و مراقبه و دوری از گناه باشیم، اما حضرت صاحب الزمان(عج) به ما نظر نکنند، هنوز به جایی نرسیده ایم و باید امام زمان برایمان دعا کند تا آرام شویم.
آن قدر که به علوم رسمی اهمیت می دهیم به دعاها و اخلاق اهمیت نمی دهیم
حجتالاسلام والمسلمین صدیقی با اشاره به داستان سفر تبلیغی مرحوم رازی به تبریز و دیدار او با مرحوم سید احمد قاضی برادر آیت الله سید حسین قاضی(ره)، گفت: وقتی که همه طلبه ها برخاستند تا مرخص شوند، مرحوم رازی هم می خواست برخیزد که سید احمد اجازه نداد و از او پرسید که برای چه کاری به تبریز آمده ای و وقتی جواب شنید که برای منبر و تبلیغ آمده ام به او گفت: تا به حال چند منبر برای خودت رفته ای که می خواهی برای مردم منبر بروی که این جمله سخت تاثیر گذار بود.
امام جمعه موقت تهران با ذکر خاطره ای از آیت الله بهجت(ره)، اظهار داشت: اهمیت دعا بسیار زیاد است، وقتی از آقا پرسیدم که چه ذکری را به من سفارش می کنید جواب دادند همه دعاها را بخوانید هر فراز از هر دعایی که شما را تکان داد و منقلب کرد، همان ذکر شماست.
وی توضیح داد: این دعاها گنج و مکتب تربیتی و توحید خالص هستند و تا انسان حال دعا و انقطاع پیدا نکند نمازش هم نماز نیست، تنها به مفاتیح اکتفا نکنیم و دعاهای دیگر نظیر مصباح، بلد الامین و محاسبه النفس مرحوم کفعمی(ره) را هم بخوانیم، مرحوم کفعمی در محاسبه النفس می گوید «اگر بچه ای به ما بگوید در لباست عقرب وجود دارد آن لباس را نمی پوشیم و حال آن که چگونه با آمدن تعداد زیادی از پیامبران خدا و هشدار آن ها درباره خطرات معنوی و روحی و لزوم دور بودن از آن ها خیلی اهمیت نمی دهیم».
حجتالاسلام والمسلمین صدیقی تصریح کرد: متأسفانه آن قدر که به علوم رسمی و کفایه و مکاسب توجه داریم به دعاها و اخلاق توجه نداریم و الآن در تهران برای تأسیس یک مدرسه اخلاق مشکل داریم، مدارس فقهی و حقوقی هستند اما اخلاق مشتری ندارد.
طلاب ناملایمات را تحمل کنند
استاد اخلاق حوزه علمیه با تأکید بر این مطلب که علما و مدرسین حوزه باید خود را به زیور تواضع آراسته کنند، گفت: مرحوم آیت الله بهجت(ره)در منبر رفتن چند تذکر جدی داشتند و می گفتند «وقتی از منبر بالا می روی خود را بالا نگیر، اصلاً بالا نیستی که بخواهی خودت را بالا بگیری و حالا که خدا پرد ها را کنار نزده و مردم به تو احترام می گذارند، مغروز نباش».
وی ادامه داد: مرحوم آیت الله بهجت(ره) می گفتند «خیال نکنید این هایی که پای منبر شما می نشینند برای شما آمده اند! نخیر آن ها مشتری خدا، مکتب اسلام و ائمه(ع) هستند و چون دستشان به پیامبر(ص) و امامان(ع) نرسیده به ناچار سراغ شما آمده اند و جایگاه خود را بدانید که چه منبری را اشغال کرده اید و حرف هایی را که می زنید اول برای خودتان بگویید و عمل کنید.
حجتالاسلام والمسلمین صدیقی افزود: اگر هنگامی که در حال تبلیغ و سخنوری هستی احساس می کنی که آقا بالا سری داری و داری برای امام زمان(عج) کار می کنی و سرباز او هستی نه آن که بخواهی خودت را ثابت کنی، آن وقت موفقی و الا وقتت بیهود تلف شده است.
امام جمعه موقت تهران اظهار داشت: وقتی امام صادق(ع) به محمد ابن مسلم که از علما و شاگردان برجسته حضرت بودند تذکر دادند که خودت را بشکن، به بازار رفته و خرما خرید و به خرما فروشی مشغول شد، اگر توانستیم نفس را زیر پا بگذاریم مدالی را که محمد ابن مسلم از امام صادق(ع) گرفت از امام زمان خود می گیریم.
وی با اشاره به آیه "و لقد کان فی رسول الله اسوه حسنه..." ، بیان داشت: همان طور که پیامبر(ص) برای تبلیغ اسلام ناسزاها و ناملایمات را تحمل می کردند و بر سرشان سنگ و خار فرود می آمد اما دست از تبلیغ بر نمی داشتند، طلاب حوزه های علمیه باید با تأسی به ایشان در امر تبلیغ سختی ها و ناملایمات را تحمل کنند.
علمی که تکبر و توقع می آورد انسان را بالا نمی برد
حجتالاسلام والمسلمین صدیقی گفت: خیلی ها صاحب ذکر و مکاشفه شدند اما به سرنوشت بلعم باعورا دچار شده و بدبخت شدند، با این که او فردی عارف، سالک و زاهد بود اما نتوانست خود را نگاه دارد و قلب ماهیت کرد و هر که را خدا بخواهد بالا می برد "و یرفع الله الذین آمنوا منکم و الذین اوتوالعلم درجات..." ، اوست که بالا می برد و عناوین علمی که تکبر و توقع می آورد انسان را بالا نمی برند و بادهایی هستند که هر زمان ممکن است خالی شوند.
استاد اخلاق حوزه علمیه طلبه ها را به خواندن دعای عهد در بین الطلوعین سفارش کرده و افزود: هر روز بعد از نماز صبح سلامی خدمت امام زمان(عج) عرض کنیم و با خود فکر کنیم که چه هستیم و چقدر دلمان برای امام زمان(عج) تنگ می شود.
وی در پایان از طلبه ها خواست تا با کسب علم و زهد و مراقبه و محاسبه خود را تقویت کنند و از تکبر دور شوند، و ابراز داشت: باید چله های مراقبت زبان و مراقبت رفت و آمد را اجرا کنیم تا ان شاء الله به چله های مراقبت های فکری هم برسیم./939/پ201/ب4