تلاوت قرآن باید توأم با تدبر و عمل باشد
وی با بیان این که فاطر در لغت به معنای شکاف طولی و شکافی مانند نوری در تاریکی یا شکاف در آب دریا است، اظهار داشت: در آیات این سوره فاطر به معنی آفریننده است.
حجت الاسلام والمسلمین میرعمادی تصریح کرد: فرق بین فاطر و خالق این است که فاطر به نخست آفریننده می گویند و خالق به کسی گفته می شود که چیزی را چه با سابقه و جه بی سابقه بیافریند.
امام جمعه خرم آباد با تأکید بر این که تلاوت قرآن باید توام با تدبر و عمل باشد، افزود: تلاوت همراه با تدبر و عمل خیر دنیا و آخرت را در بر دارد.
حجت الاسلام والمسلمین میرعمادی با اشاره به این که سوره فاطر با حمد و ثنای خداوند آغاز می شود، عنوان داشت: کلمه قرآنی الحمدلله در آیه اول سوره فاطر به معنای ستایش، شکر و سپاسگذاری است.
وی با اشاره به این که مدح به معنای ستایش بوده و هر تعریف و تمجیدی مدح است، تصریح کرد: حمد مخصوص خداوند بوده چون او فقط شایسته ستایش و پرستش است.
امام جمعه خرم آباد با اشاره به محتوای سوره فاطر ادامه داد: قسمت نخست سوره فاطر نشانه های عظمت خداوند در عالم هستی و دلایل توحید همچون آفرینش آسمان ها و زمین بیان شده است.
وی با بیان این که بخش دوم سوره فاطر به صفات پرودگار مانتد ربوبیت و تدبیر اشاره شده است، یادآور شد: قسمت سوم سوره فاطر به معاد، روز قیامت و نتایج اعمال انسان در قیامت اشاره کرده است.
حجت الاسلام والمسلمین میرعمادی خاطرنشان کرد: در ادامه این سوره به مبارزات پیامبران با کفار و مشرکان و پیگیری پیامبران برای دعوت به سوی خداوند و پند در مورد مباحث اخلاقی بیان شده است.
وی با بیان فضائل سوره فاطر اظهار داشت: در روایت آمده کسانی که اضطراب و نگرانی درونی دارند با تلاوت سوره فاطر خداوند آرامش در دل آنها به وجود می آورد./9459/پ202/ب4