تبعیض در پرداختی فرهنگیان به حداقل میرسد/ پیام فرهنگیان به دولت رسیده است
به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری رسا، علی اصغر فانی در نشست علنی امروز مجلس شورای اسلامی، در جریان بررسی طرح استیضاحش ضمن آرزوی قبولی طاعات و عبادات در ماه مبارک رمضان برای نمایندگان گفت: بسیار مصرورم که امروز می توانم گزارشی از عملکرد وزارت آموزش و پرورش در 22 ماه اخیر به وکلای ملت ارائه کنم.
وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه معلمان، مربیان، همکاران فرهنگی و دست اندرکاران آموزش و پرورش ستون فقرات آموزش و پرورش هستند افزود: اهمیت آموزش و پرورش با توجه به فرمایشات بزرگان در این رابطه بر کسی پوشیده نیست.
وی ادامه داد: آموزش و پرورش بزرگترین فصل مشترک دولت و ملت است و به تعبیر مقام معظم رهبری آموزش و پرورش 40 میلیون مخاطب مستقیم دارد که 13 میلیون آن دانش آموز، 26 میلیون با اولیاء و یک میلیون فرهنگیان هستند البته به تعبیر دیگر می توانیم بگوییم که مخاطبان آموزش وپرورش همه جامعه هستند.
آموزش و پرورش بزرگترین نهاد کشور است
فانی گفت: آموزش و پرورش با 105 هزار مدرسه در 752 منطقه آموزشی با داشتن بیش از 13 میلیون دانش آموز و یک میلیون همکار فرهنگی بزرگترین نهاد کشور است و در همه جای کشور حضور دارند و در طی 22 ماه اخیر حداکثر تلاش را همکاران من از معلمان، مدیران و مسئولان آموزش و پرورش و همچنین همکاران ما در ستاد وزارتخانه در سراسر کشور داشته اند.
وی با بیان اینکه در رابطه با اقتصاد آموزش پرورش باید به مواردی اشاره کرد افزود: آموزش و پرورش یک نهاد سرمایه ای است نه هزینه ای و سهم بودجه آموزش و پرورش درسال های 92، 93 و 94 از بودجه کل کشور به ترتیب 9.1 درصد، 10.7 درصد و 11.2 درصد است و این نشان می دهد که در این 22 ماه اخیر سهم آموزش و پرورش ازبودجه دولت 2.1 درصد رشد داشته است و این نشان دهنده این است که آموزش و پرورش تلاش کرده سهم خود را از بودجه عمومی کشور افزایش دهد که البته عنایت دولت نیز در این رابطه بی اثرنبوده است.
افزایش 2.1 درصدی سهم آموزش و پرورش از بودجه دولت در 22 ماه اخیر
وزیر آموزش و پرورش گفت: نمایندگان می دانند که هر 0.1 درصد از بودجه دولت رقم قابل توجهی بوده و آموزش و پرورش توانسته دراین مدت 22 ماه سهم خود را از بودجه دولت 2.1 درصد افزایش دهد. رشد بودجه آموزش و پرورش در فاصله سال های 92، 93 و 94 از 5.3 درصد رشد در سال 92 به 24.1 درصد درسال 94 افزایش داشته و این غیر از هزار و 350 میلیارد تومانی است که دولت برای اجرای رتبه بندی مصوب کرده و اضافات را که مجلس در تصویب بودجه داشته است.
وی ادامه داد: آموزش و پرورش استراتژی هایی را اعلام کرده و بنده نیز در حین رأی اعتمادعرض کردم که آموزش و پرورش استراتژی خود را کیفیت بخشی اعلام می کند و سیاست های پنجگانه را مطرح کرده است.
فانی گفت: در سند تحول بنیادی استراتژی اصلی کیفیت بخشی مبتنی برعدالت آموزشی است، سیاست های پنجگانه اعلامی وزارت آموزش و پرورش عبارتند از ساماندهی و بهسازی منابع انسانی، توسعه مشارکت، ارتقاء مدیریت آموزشگاهی، اجرای تدریجی بودجه ریزی عملیاتی و اصلاح نظام مدیریت و برنامه ریزی با تأکید بر تمرکززدایی است.
نقشه راه سند تحول آموزش و پرورش به عنوان مطالبه مهم رهبری تهیه شده است
وزیر گفت: سال گذشته در دیدار با مقام معظم رهبری درخواست شد نقشه راه سند تحول آموزش و پرورش تهیه شود که وزارت آموزش توانست این مطالبه مقام معظم رهبری را اسفند سال گذشته تهیه و به اتمام برساند که نسخهای از آن را در اختیار رئیس جلسه قرار میدهیم.
فانی با بیان اینکه این نقشه اجرای سند راه تحول آموزش نحوه تنظیم برنامه ششم توسعه در زمینه آموزش و پرورش را مشخص میکند ادامه داد: خوشبختانه توانستیم سال گذشته 40 راهکار از 131 راهکار سند تحول را در قالب 99 برنامه در وزارت آموزش و پرورش اجرا کنیم.
وزیر آموزش و پرورش توضیح داد: بر این اساس در راستای انسداد بیسوادی موفق شدیم تعداد دانش آموزان تحت آموزش را از 97.4 درصد در سال تحصیلی 91-90 به 98.5 درصد در سال جاری برسانیم.
این عضو کابینه دولت یازدهم با اشاره به اینکه این وزارتخانه تحت پوشش عدالت آموزشی را در دستور کار دارد، گفت: ما در کشور 110 مدرسه تک دانش آموزه داریم یعنی یک مدرسه برای یک دانش آموز. همچنین 4 هزار و هشتصد مدرسه در کشور داریم که زیر 5 دانش آموز در آن تحصیل میکنند بنابراین دولت و وزارت آموزش و پرورش در تامین آموزش و اجرای عدالت آموزشی هزینههای بالایی پرداخت میکنند.
وی تاکید کرد: در شورای عالی آموزش 2 موضوع کلاسهای چند پایه و مدارس عشایری مصوباتی داشتیم، همچنین توانستیم در دوره متوسطه 1 دانش آموزان تحت پوشش را از 87 درصد به 94.3 درصد افزایش دهیم و نیز در دوره متوسطه 2 دانش آموزان تحت پوشش از 76 درصد به 82.24 درصد افزایش پیدا کرد.
فانی با یادآوری قولی که به مجلس در روز رأی اعتماد داده بود، گفت: سیاست بعدی و قولی که به مجلس داده بودیم ساماندهی نیروهای انسانی بود باید بگویم امسال در جشنواره بهرهوری در کشور وزارت آموزش و پرورش به عنوان دستگاه برتر شناخته و لوح تقدیر دریافت کرده است.
این عضو کابینه روحانی ادامه داد: باید این نکته را عرض کنم که به طبع بهسازی و ساماندهی نیروهای انسانی توانستیم بیش از هزار میلیارد تومان صرفهجویی در بودجه سالانه داشته باشیم که از کنار این صرفهجویی اقداماتی را برای فرهنگیان و افزایش کیفیت بخشی به آموزش انجام دادهایم.
افزایش مرخصی زایمان بانوان فرهنگی از 6 ماه به 9 ماه / برقراری فوق العاده شغل پس از 5 سال
وی توضیح داد: در سال گذشته توانستیم اجرای مرخصی زایمان بانوان فرهنگی از 6 ماه به 9 ماه افزایش دهیم، یادآور میشوم که این مصوبه مجلس سه سال پیش قانونی شده بود. ما همچینن توانستیم بعد از 4 سال قانون خدمات کشوری در زمینه حق شغل فرهنگیان را اجرا و امتیاز آنها را از 800 به 1500 افزایش دهیم.
به گفته وزیر آموزش و پرورش این وزارتخانه موفق شد برقراری فوق العاده شغل که 5 سال از مصوبه آن میگذرد را اجرایی کند.
فانی با اشاره به مسئله فرهنگیان و بازنشستگان در زمینه حق رتبه گفت: در رابطه با همکاران فرهنگی و بازنشستگان باید گفت توانستیم حق رتبه خبره و عالی 100 هزار بازنشسته را بعد از پیگیرهای نمایندگان و سازمان مدیریت اجرا کنیم.
وزیر آموزش در ادامه توضیح داد: تعلیم و تربیت نیروهای جدید را در دستور کار داریم و بر این اساس 64 هزار دانش آموز معلم مشغول به تحصیل هستند، همچنین برنامه راهبردی فرهنگیان را تدوین و نسبت به سرفصل دروس را بازنگری کردیم و نسبت به تدوین جامع منابع انسانی اقدام کنیم.
وی با اشاره به جلسه غیر علنی هفته گذشته مجلس گفت: به نظر میرسد باید در ادامه فعالیت آموزشی کمیتهای که در جلسه غیرعلنی مطرح شد را برگزار کنیم تا راهکارهای معیشتی فرهنگیان، مراحل رتبهبندی، بیمه فرهنگیان و بازنگری در قوانین برای اجرای سند تحول را به عنوان زیر بنای برنامه ششم در دستور کار قرار گیرد.
فانی تاکید کرد: نیاز داریم منابع مالی اصلاح و نسبت به بازسازی 35 درصد فضاهای آموزشی اقداماتی صورت گیرد. تحقق درآمدهای آموزش و پرورش و همچینن تبدیل به احسن کردن فضاهای آموزشی در دستور کار قرار گیرد.
علی اصغر فانی پس از استماع نظرات موافقان و مخالفان این طرح گفت: با وجود اینکه خیلی به دنبال پاسخگویی به فرمایشات عزیزان نیستم اما این نکته را باید عرض کنم که سرپرست دانشگاه فرهنگیان برادر شهید بوده و انتصاباتی که در رابطه با مدیران در وزارت آموزش و پرورش صورت می گیرد مبتنی بر استعلام از وزارت اطلاعات است.
وزیر آموزش و پرورش ادامه داد:کاری که در وزارت آموزش و پرورش در حال انجام است به طور دقیق طبق ضوابط و مقرراتی است که وجود دارد .
وی افزود: در رابطه با گزارش عملکرد 22 ماهه وزارت آموزش و پرورش اتفاقی که افتاد در این وزارتخانه و توفیقاتی که ما به دست آوردیم حاصل تلاش های معلمان، فرهنگیان و عزیزانی است که در سطوح و لایه های مختلف آموزش و پرورش انجام وظیفه می کند.
بسیاری از مشکلات آموزش و پرورش به صورت ارث به ما رسیده است
فانی گفت: بسیاری از مشکلاتی که امروز آموزش و پرورش دارد حاصل 22 ماه اخیر نبوده بلکه کاری است که از سال های قبل به ارث به ما رسیده است.
وی با اشاره به اظهارات نقوی حسینی در خصوص اینکه نحوه هزینه کرد بودجه و پول های تزریق شده به آموزش و پرورش چگونه است افزود: ما بیش از 98درصد و قریب به 99 درصد اعتباراتمان را اعتبارات پرسنلی تشکیل می دهد و ما هیچ نقشی در 99 درصداعتباراتمان نداریم وقتی که در دولت دهم 116 هزار نفر به یکباره جذب آموزش و پرورش شدند بار مالی پرسنلی بسیاری را به این وزارتخانه تحمیل کردند و به این ترتیب شاهد عدم توزیع مناسب پرسنل شدیم.
وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه در بسیاری از مناطق با تورم نیروی انسانی و در برخی مناطق دیگر با کمبود آن مواجه هستیم تصریح کرد: شما به عنوان نمایندگان به ما بگویید که آیا ما می توانیم یکی از همکاران فرهنگی را که در شهر تهران مازاد بر نیاز است را به بشاگرد منتقل کنیم آیا این موضوع امکان پذیر است.
وی ادامه داد: این در حالی است که بنده در وزارت آموزش و پرورش از ابتدای فعالیت خود حتی یک نفر را نیز استخدام نکرده ام که به بودجه پرسنلی وزارتخانه فشار بیاید و لذا اتفاقا در این دولت تلاش کرده ایم از طریق خرید خدمات آموزشی هزینه های آموزش و پرورش را متعادل کنیم و به اقتصاد آن عنایت کنیم.
فانی گفت: فرهنگیان نسبت به تبعیضی که در پرداختی هایشان وجود دارد معترض هستند که ما نیز به آنها حق داده و اعتقاد داریم باید این تبعیض ها از بین برود و ما تصدیق می کنیم که اینگونه تبعیض ها چیزی نیست که در درون این دولت یا زمان وزارت بنده به وجود آمده باشد.
وزیر آموزش و پرورش تصریح کرد: تبعیض در پرداختی فرهنگیان سال های سال وجود داشته اما تلاش باید این باشد که در یک بازه زمانی مشخص آنها به حداقل برسد.
وی با اشاره به جلسه برگزار شده در مجلس که به صورت غیرعلنی بوده گفت: هفته گذشته در دفتر نایب رئیس مجلس جلسه ای برگزار شد که نتیجه آن تشکیل کمیته ای برای بررسی روش های تأمین منابع مالی و برداشت یا کاهش تبعیض ها اقدامات لازم صورت بگیرد.
فانی گفت: مدیران آموزش و پرورش با حضور خود در صحنه های اعتراض آمیز مدنی معلمان تلاش کردند که حرکت معلمان را به آرامش تبدیل کرده و باید بدانیم که پیام فرهنگیان به دولت رسیده است.
وزیر آموزش و پرورش ادامه داد: در آخرین جلسه سال گذشته رتبه بندی معلمان به تصویب هیأت وزیران رسید این شروع خوبی است اما کافی نیست چرا که باید منابع را شناسایی و در هزینه کرد این منابع عملکرد درستی داشته باشیم.
وی با بیان اینکه وزارت آموزش و پرورش یک وزارتخانه گسترده ای است توضیح داد: در سراسر کشور حتی در دور افتاده ترین نقاط ایران مدارسی وجود دارد که پرچم ایران بر سردر آنها برافراشته است پس این امکان وجود دارد که در این وزارتخانه بزرگ اتفاقاتی در انتصاب، انتقال و جابجایی هایی رخ دهد.
فانی تأکید کرد: نمایندگان ممکن است در این مسائل پیشنهادات و درخواست هایی داشته باشند که می توانیم با تعامل این موضوعات را حل کنیم.
وزیر آموزش و پرورش عنوان کرد: من به عنوان سرباز فرهنگی در 22ماه گذشته خدا را شاهد می گیرم کهتمام توانم را در این وزارتخانه به کارگرفته ام. من عاشق این وزارتخانه هستم و به معلمان عشق می ورزم.
فانی ادامه داد: اعتقاد دارم معلمی ستون فقرات آموزش و پرورش و آموزش و پرورش ستون فقرات کشور است.
این عضو کابینه دولت روحانی تأکید کرد: اگر توفیق خدمت در آموزش و پرورش را با رأی نمایندگان به دست بیاورم خدا را شاکرم واگر با تشخیص نمایندگان و رأی آنها از ادامه همکاری معاف شوم باز هم خدا را شکر می کنم./
علی اصغر فانی در نشست علنی امروز (چهارشنبه 3 تیرماه) مجلس شورای اسلامی، در جریان بررسی طرح استیضاحش ضمن آرزوی قبولی طاعات و عبادات در ماه مبارک رمضان برای نمایندگان گفت: بسیار مصرورم که امروز می توانم گزارشی از عملکرد وزارت آموزش و پرورش در 22 ماه اخیر به وکلای ملت ارائه کنم.
وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه معلمان، مربیان، همکاران فرهنگی و دست اندرکاران آموزش و پرورش ستون فقرات آموزش و پرورش هستند افزود: اهمیت آموزش و پرورش با توجه به فرمایشات بزرگان در این رابطه بر کسی پوشیده نیست.
وی ادامه داد: آموزش و پرورش بزرگترین فصل مشترک دولت و ملت است و به تعبیر مقام معظم رهبری آموزش و پرورش 40 میلیون مخاطب مستقیم دارد که 13 میلیون آن دانش آموز، 26 میلیون با اولیاء و یک میلیون فرهنگیان هستند البته به تعبیر دیگر می توانیم بگوییم که مخاطبان آموزش وپرورش همه جامعه هستند.
آموزش و پرورش بزرگترین نهاد کشور است
فانی گفت: آموزش و پرورش با 105 هزار مدرسه در 752 منطقه آموزشی با داشتن بیش از 13 میلیون دانش آموز و یک میلیون همکار فرهنگی بزرگترین نهاد کشور است و در همه جای کشور حضور دارند و در طی 22 ماه اخیر حداکثر تلاش را همکاران من از معلمان، مدیران و مسئولان آموزش و پرورش و همچنین همکاران ما در ستاد وزارتخانه در سراسر کشور داشته اند.
وی با بیان اینکه در رابطه با اقتصاد آموزش پرورش باید به مواردی اشاره کرد افزود: آموزش و پرورش یک نهاد سرمایه ای است نه هزینه ای و سهم بودجه آموزش و پرورش درسال های 92، 93 و 94 از بودجه کل کشور به ترتیب 9.1 درصد، 10.7 درصد و 11.2 درصد است و این نشان می دهد که در این 22 ماه اخیر سهم آموزش و پرورش ازبودجه دولت 2.1 درصد رشد داشته است و این نشان دهنده این است که آموزش و پرورش تلاش کرده سهم خود را از بودجه عمومی کشور افزایش دهد که البته عنایت دولت نیز در این رابطه بی اثرنبوده است.
افزایش 2.1 درصدی سهم آموزش و پرورش از بودجه دولت در 22 ماه اخیر
وزیر آموزش و پرورش گفت: نمایندگان می دانند که هر 0.1 درصد از بودجه دولت رقم قابل توجهی بوده و آموزش و پرورش توانسته دراین مدت 22 ماه سهم خود را از بودجه دولت 2.1 درصد افزایش دهد. رشد بودجه آموزش و پرورش در فاصله سال های 92، 93 و 94 از 5.3 درصد رشد در سال 92 به 24.1 درصد درسال 94 افزایش داشته و این غیر از هزار و 350 میلیارد تومانی است که دولت برای اجرای رتبه بندی مصوب کرده و اضافات را که مجلس در تصویب بودجه داشته است.
وی ادامه داد: آموزش و پرورش استراتژی هایی را اعلام کرده و بنده نیز در حین رأی اعتمادعرض کردم که آموزش و پرورش استراتژی خود را کیفیت بخشی اعلام می کند و سیاست های پنجگانه را مطرح کرده است.
فانی گفت: در سند تحول بنیادی استراتژی اصلی کیفیت بخشی مبتنی برعدالت آموزشی است، سیاست های پنجگانه اعلامی وزارت آموزش و پرورش عبارتند از ساماندهی و بهسازی منابع انسانی، توسعه مشارکت، ارتقاء مدیریت آموزشگاهی، اجرای تدریجی بودجه ریزی عملیاتی و اصلاح نظام مدیریت و برنامه ریزی با تأکید بر تمرکززدایی است.
نقشه راه سند تحول آموزش و پرورش به عنوان مطالبه مهم رهبری تهیه شده است
وزیر گفت: سال گذشته در دیدار با مقام معظم رهبری درخواست شد نقشه راه سند تحول آموزش و پرورش تهیه شود که وزارت آموزش توانست این مطالبه مقام معظم رهبری را اسفند سال گذشته تهیه و به اتمام برساند که نسخهای از آن را در اختیار رئیس جلسه قرار میدهیم.
فانی با بیان اینکه این نقشه اجرای سند راه تحول آموزش نحوه تنظیم برنامه ششم توسعه در زمینه آموزش و پرورش را مشخص میکند ادامه داد: خوشبختانه توانستیم سال گذشته 40 راهکار از 131 راهکار سند تحول را در قالب 99 برنامه در وزارت آموزش و پرورش اجرا کنیم.
وزیر آموزش و پرورش توضیح داد: بر این اساس در راستای انسداد بیسوادی موفق شدیم تعداد دانش آموزان تحت آموزش را از 97.4 درصد در سال تحصیلی 91-90 به 98.5 درصد در سال جاری برسانیم.
این عضو کابینه دولت یازدهم با اشاره به اینکه این وزارتخانه تحت پوشش عدالت آموزشی را در دستور کار دارد، گفت: ما در کشور 110 مدرسه تک دانش آموزه داریم یعنی یک مدرسه برای یک دانش آموز. همچنین 4 هزار و هشتصد مدرسه در کشور داریم که زیر 5 دانش آموز در آن تحصیل میکنند بنابراین دولت و وزارت آموزش و پرورش در تامین آموزش و اجرای عدالت آموزشی هزینههای بالایی پرداخت میکنند.
وی تاکید کرد: در شورای عالی آموزش 2 موضوع کلاسهای چند پایه و مدارس عشایری مصوباتی داشتیم، همچنین توانستیم در دوره متوسطه 1 دانش آموزان تحت پوشش را از 87 درصد به 94.3 درصد افزایش دهیم و نیز در دوره متوسطه 2 دانش آموزان تحت پوشش از 76 درصد به 82.24 درصد افزایش پیدا کرد.
فانی با یادآوری قولی که به مجلس در روز رأی اعتماد داده بود، گفت: سیاست بعدی و قولی که به مجلس داده بودیم ساماندهی نیروهای انسانی بود باید بگویم امسال در جشنواره بهرهوری در کشور وزارت آموزش و پرورش به عنوان دستگاه برتر شناخته و لوح تقدیر دریافت کرده است.
این عضو کابینه روحانی ادامه داد: باید این نکته را عرض کنم که به طبع بهسازی و ساماندهی نیروهای انسانی توانستیم بیش از هزار میلیارد تومان صرفهجویی در بودجه سالانه داشته باشیم که از کنار این صرفهجویی اقداماتی را برای فرهنگیان و افزایش کیفیت بخشی به آموزش انجام دادهایم.
افزایش مرخصی زایمان بانوان فرهنگی از 6 ماه به 9 ماه / برقراری فوق العاده شغل پس از 5 سال
وی توضیح داد: در سال گذشته توانستیم اجرای مرخصی زایمان بانوان فرهنگی از 6 ماه به 9 ماه افزایش دهیم، یادآور میشوم که این مصوبه مجلس سه سال پیش قانونی شده بود. ما همچینن توانستیم بعد از 4 سال قانون خدمات کشوری در زمینه حق شغل فرهنگیان را اجرا و امتیاز آنها را از 800 به 1500 افزایش دهیم.
به گفته وزیر آموزش و پرورش این وزارتخانه موفق شد برقراری فوق العاده شغل که 5 سال از مصوبه آن میگذرد را اجرایی کند.
فانی با اشاره به مسئله فرهنگیان و بازنشستگان در زمینه حق رتبه گفت: در رابطه با همکاران فرهنگی و بازنشستگان باید گفت توانستیم حق رتبه خبره و عالی 100 هزار بازنشسته را بعد از پیگیرهای نمایندگان و سازمان مدیریت اجرا کنیم.
وزیر آموزش در ادامه توضیح داد: تعلیم و تربیت نیروهای جدید را در دستور کار داریم و بر این اساس 64 هزار دانش آموز معلم مشغول به تحصیل هستند، همچنین برنامه راهبردی فرهنگیان را تدوین و نسبت به سرفصل دروس را بازنگری کردیم و نسبت به تدوین جامع منابع انسانی اقدام کنیم.
وی با اشاره به جلسه غیر علنی هفته گذشته مجلس گفت: به نظر میرسد باید در ادامه فعالیت آموزشی کمیتهای که در جلسه غیرعلنی مطرح شد را برگزار کنیم تا راهکارهای معیشتی فرهنگیان، مراحل رتبهبندی، بیمه فرهنگیان و بازنگری در قوانین برای اجرای سند تحول را به عنوان زیر بنای برنامه ششم در دستور کار قرار گیرد.
فانی تاکید کرد: نیاز داریم منابع مالی اصلاح و نسبت به بازسازی 35 درصد فضاهای آموزشی اقداماتی صورت گیرد. تحقق درآمدهای آموزش و پرورش و همچینن تبدیل به احسن کردن فضاهای آموزشی در دستور کار قرار گیرد.
علی اصغر فانی پس از استماع نظرات موافقان و مخالفان این طرح گفت: با وجود اینکه خیلی به دنبال پاسخگویی به فرمایشات عزیزان نیستم اما این نکته را باید عرض کنم که سرپرست دانشگاه فرهنگیان برادر شهید بوده و انتصاباتی که در رابطه با مدیران در وزارت آموزش و پرورش صورت می گیرد مبتنی بر استعلام از وزارت اطلاعات است.
وزیر آموزش و پرورش ادامه داد:کاری که در وزارت آموزش و پرورش در حال انجام است به طور دقیق طبق ضوابط و مقرراتی است که وجود دارد .
وی افزود: در رابطه با گزارش عملکرد 22 ماهه وزارت آموزش و پرورش اتفاقی که افتاد در این وزارتخانه و توفیقاتی که ما به دست آوردیم حاصل تلاش های معلمان، فرهنگیان و عزیزانی است که در سطوح و لایه های مختلف آموزش و پرورش انجام وظیفه می کند.
بسیاری از مشکلات آموزش و پرورش به صورت ارث به ما رسیده است
فانی گفت: بسیاری از مشکلاتی که امروز آموزش و پرورش دارد حاصل 22 ماه اخیر نبوده بلکه کاری است که از سال های قبل به ارث به ما رسیده است.
وی با اشاره به اظهارات نقوی حسینی در خصوص اینکه نحوه هزینه کرد بودجه و پول های تزریق شده به آموزش و پرورش چگونه است افزود: ما بیش از 98درصد و قریب به 99 درصد اعتباراتمان را اعتبارات پرسنلی تشکیل می دهد و ما هیچ نقشی در 99 درصداعتباراتمان نداریم وقتی که در دولت دهم 116 هزار نفر به یکباره جذب آموزش و پرورش شدند بار مالی پرسنلی بسیاری را به این وزارتخانه تحمیل کردند و به این ترتیب شاهد عدم توزیع مناسب پرسنل شدیم.
وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه در بسیاری از مناطق با تورم نیروی انسانی و در برخی مناطق دیگر با کمبود آن مواجه هستیم تصریح کرد: شما به عنوان نمایندگان به ما بگویید که آیا ما می توانیم یکی از همکاران فرهنگی را که در شهر تهران مازاد بر نیاز است را به بشاگرد منتقل کنیم آیا این موضوع امکان پذیر است.
وی ادامه داد: این در حالی است که بنده در وزارت آموزش و پرورش از ابتدای فعالیت خود حتی یک نفر را نیز استخدام نکرده ام که به بودجه پرسنلی وزارتخانه فشار بیاید و لذا اتفاقا در این دولت تلاش کرده ایم از طریق خرید خدمات آموزشی هزینه های آموزش و پرورش را متعادل کنیم و به اقتصاد آن عنایت کنیم.
فانی گفت: فرهنگیان نسبت به تبعیضی که در پرداختی هایشان وجود دارد معترض هستند که ما نیز به آنها حق داده و اعتقاد داریم باید این تبعیض ها از بین برود و ما تصدیق می کنیم که اینگونه تبعیض ها چیزی نیست که در درون این دولت یا زمان وزارت بنده به وجود آمده باشد.
وزیر آموزش و پرورش تصریح کرد: تبعیض در پرداختی فرهنگیان سال های سال وجود داشته اما تلاش باید این باشد که در یک بازه زمانی مشخص آنها به حداقل برسد.
وی با اشاره به جلسه برگزار شده در مجلس که به صورت غیرعلنی بوده گفت: هفته گذشته در دفتر نایب رئیس مجلس جلسه ای برگزار شد که نتیجه آن تشکیل کمیته ای برای بررسی روش های تأمین منابع مالی و برداشت یا کاهش تبعیض ها اقدامات لازم صورت بگیرد.
فانی گفت: مدیران آموزش و پرورش با حضور خود در صحنه های اعتراض آمیز مدنی معلمان تلاش کردند که حرکت معلمان را به آرامش تبدیل کرده و باید بدانیم که پیام فرهنگیان به دولت رسیده است.
وزیر آموزش و پرورش ادامه داد: در آخرین جلسه سال گذشته رتبه بندی معلمان به تصویب هیأت وزیران رسید این شروع خوبی است اما کافی نیست چرا که باید منابع را شناسایی و در هزینه کرد این منابع عملکرد درستی داشته باشیم.
وی با بیان اینکه وزارت آموزش و پرورش یک وزارتخانه گسترده ای است توضیح داد: در سراسر کشور حتی در دور افتاده ترین نقاط ایران مدارسی وجود دارد که پرچم ایران بر سردر آنها برافراشته است پس این امکان وجود دارد که در این وزارتخانه بزرگ اتفاقاتی در انتصاب، انتقال و جابجایی هایی رخ دهد.
فانی تأکید کرد: نمایندگان ممکن است در این مسائل پیشنهادات و درخواست هایی داشته باشند که می توانیم با تعامل این موضوعات را حل کنیم.
وزیر آموزش و پرورش عنوان کرد: من به عنوان سرباز فرهنگی در 22ماه گذشته خدا را شاهد می گیرم کهتمام توانم را در این وزارتخانه به کارگرفته ام. من عاشق این وزارتخانه هستم و به معلمان عشق می ورزم.
فانی ادامه داد: اعتقاد دارم معلمی ستون فقرات آموزش و پرورش و آموزش و پرورش ستون فقرات کشور است.
این عضو کابینه دولت روحانی تأکید کرد: اگر توفیق خدمت در آموزش و پرورش را با رأی نمایندگان به دست بیاورم خدا را شاکرم واگر با تشخیص نمایندگان و رأی آنها از ادامه همکاری معاف شوم باز هم خدا را شکر می کنم./858/پ200/ج