۰۴ تير ۱۳۹۴ - ۱۵:۴۲
کد خبر: ۲۶۹۷۹۰
آیت‌الله زنجانی در شرح دعای روز هشتم ماه رمضان؛

قرائت دعا، همراهِ توجه به مضامین و دستورات آن ارزشمند است

خبرگزاری رسا ـ آیت الله زنجانی مضامین ادعیه را دارای دستورات و سفارشاتی در رابطه با زندگی انسان دانست که در کنار درخواست از خداوند به آنها نیز باید عمل شود.
قرائت دعا، همراهِ توجه به مضامین و دستورات آن ارزشمند است

آیت الله سیدمحمد حسینی الموسوی زنجانی در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری رسا در مشهد، پیرامون شرح دعای روز هشتم ماه مبارک رمضان گفت: «اللهمّ ارْزُقنی فیهِ رحْمَةَ الأیتامِ و إطْعامِ الطّعامِ و إفْشاءِ السّلامِ وصُحْبَةِ الکِرامِ بِطَوْلِکَ یا ملجأ الآمِلین» خدایا روزیم کن در آن ترحم بر یتیمان و طعام نکردن بر مردمان و افشاء سلام و مصاحبت کریمان به فضل خودت اى پناه آرزومندان.


آیت الله زنجانی بیان داشت: در این دعا هم که فرازهای  متعددی دارد چند درخواست به ما یاد می دهند در این روز از خداوند متعال رحمت و عطوفت به یتیمان را درخواست می کنیم تا موفق شویم به یتیمان و به طور کلی نیازمندان اطعام کنیم و نیازشان را بر طرف سازیم.


وی افزود: توفیق افشاء سلام و رعایت ادب و احترام را می خواهیم و هم نیشینی و مصاحبت با افرادی که کرام هستند را در این روز «بِطَوْلِکَ» یعنی به بخشش خدا می طلبیم خدایی که پناه آرزومندان است.


استاد سطح عالی حوزه علمیه خراسان بیان داشت: در فرازهای ادعیه احکام و دستوراتی نهفته است که به دو قسم تقسیم می شود یک قسم مربوط به تنظیم روابط با خداست و قسم دیگر تنظیم روابط با جامعه مسلمانان و یکدیگر است که به نوعی مرتبط با قسم اول هم می شود زیرا که سفارشات خداوند در رابطه با نحوه تعامل با جامعه و قشرهای مختلف مردم است.


وی افزود: اگر ما بخواهیم یک جامعه سالم داشته باشیم چند نکته را باید رعایت کنیم نکته اول «رحْمَةَ الأیتامِ» است یعنی محبت و رحمت به یتیمان که به کمک معنوی و مادی نیازمندند و دارای منزلت ویژه ای در اسلام هستند که نسبت به برخورد با آنها سفارشاتی از ائمه معصومان و قرآن به ما رسیده است بنابراین به دید تقرب الی الله به این قشر از جامعه نگاه می کنیم.


آیت الله زنجانی در بیان نکته دوم «إطْعامِ الطّعامِ» گفت: درخواست دیگری است که سفارش فراوان شده زیرا برخی مستضعف و محتاج هستند فقر برآنها مستولی شده و زمین گیرند نیاز به سرپرستی و کمک دارند باید رسیدگی شوند دستور داریم «و تَصَدَّقُوا عَلی فُقَرائِکُم» برفقرا و ضعفا صدقه بدهید که رافع بلا هم هست.


وی افزود: نکته سوم  سفارش شده به «صُحْبَةِ الکِرامِ» یعنی این که ما همنشینی و مصاحبت با کریمان داشته باشیم که این سبب بهره مندی ما در زندگی  و سبب موفقیت  می شود و سعادت و توفیق را به همراه خواهد داشت.

وی در پایان گفت: «بِطَوْلِکَ یا ملجأ الآمِلین» به فضل و بخشش کسی که پناه و ملجأ آرزومندان است قسم می دهیم این فرازهای دعا در حق ما مستجاب شود. در هر دعای روز از صفات مناسب با مضمون و فقرات آن دعا از خداوند نام برده و به آن نام خدا را می خواند./933/ت302/ب4

ارسال نظرات