شکرگزاری معرفت انسان را افزایش می دهد
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، آیت الله محمدتقی مصباح یزدی رییس مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) شنبه شب در ادامه سلسله دروس اخلاق ماه مبارک رمضان با موضوع شرح دعای 45 صحیفه سجادیه با عنوان دعای وداع رمضان که در دفتر رهبر معظم انقلاب در قم برگزارشد، گفت: کسانی که از دعا خودداری می کنند در واقع روحیه ای استکباری دارند.
وی افزود: این افراد تصور می کنند که خودشان بدون نیاز به خداوند متعال می توانند کارشان را به پیش ببرند این در حالی است که استکبار علی الله کرده و با خفت وارد جهنم می شوند، کیفر تکبر برابر خداوند باخواری و خفت وارد جهنم شدن است.
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با بیان این که این گونه سخن گفتن برای تشویق انسان ها برای دعا کردن مؤثرتر است، اظهار داشت: علت این که در قرآن کریم بر انذار تأکیده شده این است که انذار انسان را متوجه خطر می کند و توجه به خطر سبب فعالیت می شود.
وی ادامه داد: خداوند متعال افزون بر مدارا کردن با انسان، قرار دادن توبه برای بازگشت انسان و دادن نعمت های فراوان به انسان، او را به شکرگزاری راهنمایی کرده تا نعمت هایی بیشتری نصیب انسان شود، نعمت وسیله شکر را خداوند در اختیار انسان قرار داده و او را به مسیر صحیح راهنمایی می کند.
نماینده مردم تهران در مجلس خبرگان رهبری با تأکید بر ضرورت شکرگزاری در برابر نعمت های خداوند ابراز داشت: اگر کسی کارخیر قابل توجهی برای انسان انجام دهد، انسان آن فرد را لایق ستایش می داند حال باید توجه داشت خداوندی که وجود انسان از اوست چه اندازه باید ستایش شود.
وی عنوان کرد: خداوند بدون هیچ چشم داشتی به انسان نعمت می دهد و او را به مسیر سعادت راهنمایی می کند، اگر راهنمایی هایی که خداوند به انسان ها کرده، انسانی انجام می داد افراد خود را مدیون می دانستند؛ امام سجاد(ع) می فرمایند تا جایی که راه برای ستایش وجود دارد باید خداوند را ستایش کرد.
آیت الله مصباح یزدی خاطرنشان کرد: از بیانات حضرت سجاد(ع) در این دعا استفاده می شود که آنچه به کار انسان ارزش می دهد و موجب تقرب به درگاه الهی می شود حجم کارها نیست بلکه لطافت در فکر و نیت انسان سبب ارزش می شود.
وی اضافه کرد: انسان برای اصل نعمت ها، اسباب و توفیقاتی که شامل حال او می شود شکرگزار خداوند باشد، شکر انسان در درگاه الهی سبب چندین برابر شدن نعمت ها می شود؛ انسان باید توجه داشته باشد شکر خداوند از انسان در قبال شکرگزاری او فوق همه نعمت ها است.
رییس مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) با بیان این که شکرگزاری معرفت انسان را افزایش می دهد، گفت: اگر انسان معرفت داشته باشد آن چنان غرق جمال و کمال الهی می شود که خود و منافعش را فراموش می کند.
وی افزود: انسان باید نعمت های الهی را ارزیابی کند تا شناخت بیشتری پیدا کند، اگر انسان درباره داده ها و نعمت های الهی فکر کند دیگر به کمبودهای جزئی توجهی نمی کند؛ اگر انسان با وجود نعمت های بسیار به کمبود ها توجه کند مورد سرزنش همگان است.
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با بیان این که کمبود ها لازمه عالم هستند، ابراز داشت: این کمبود ها خود نعمت هستند که درک آن نیازمند معرفت است؛ توجه به نعمت های خداوند آثار بسیاری دارد و سبب ایجاد محبت خداوند در دل انسان می شود.
وی ادامه داد: اگر محبت خداوند در دل انسان وجود داشته باشد انسان قدردان می شود که به دنبال آن نعمت های انسان چند برابر می شود، انسان باید شکرگزار باشد البته عمر کسی کفاف نمی کند که بتواند شکر یک نعمت خداوند را به جا آورد./1323/پ201/ج