۰۸ تير ۱۳۹۴ - ۱۶:۰۲
کد خبر: ۲۷۰۸۱۷
حجت الاسلام رفیعی:

استقامت انسان در برابر وسوسه‌های شیطان با خوردن لقمه حرام از بین می‌رود

خبرگزاری رسا ـ عضو هیأت علمی جامعه المصطفی العالمیه با بیان این‌که لقمه حلال و حرام در اجابت کردن و اجرایی نکردن وسوسه‌های شیطان بسیار تأثیرگذار است، گفت: کسی که لقمه حرام بخورد طاقت استقامت در برابر وسوسه‌های شیطان را نداشته و در اولین فرصت او را اجابت می‌کند به همین خاطر دین برخوردن لقمه حلال و دادن لقمه حلال تأکید بسیار زیادی دارد.
حجت الاسلام ناصر رفيعي

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجت‌الاسلام ناصر رفیعی، عضو هیأت علمی جامعه المصطفی العالمیه عصر امروز در شبستان امام خمینی(ره) حرم حضرت فاطمه معصومه(س) خطوات را اولین گام شیطان برای سقوط انسان به ‌سوی گناه عنوان کرد: گفت: دعوت انسان به‌ سوی گناه از جانب شیطان تدریجی است و شیطان یک‌دفعه انسان را به انحراف از صراط مستقیم نمی‌کشاند.

 

وی افزود: شیطان ابتدا انسان را وسوسه می‌کند و اگر انسان او را اجابت کرد به این کار خود ادامه می‌دهد و به این دعوت تا جایی پیش می‌رود که طبق فرمایش قرآن انسان به تکذیب و استهزا آیات و احکام الهی در روی زمین می‌پردازد.

 

استاد حوزه علمیه قم با اشاره به این‌که اگر انسان دعوت شیطان را اجابت نکند شیطان او را رها می‌کند، تصریح کرد: اگر انسان به وسوسه‌های شیطان گوش دهد شیطان به دعوت خود ادامه می‌دهد و مقابله با وسوسه شیطان تنها از طریق گرفتن لعنت خدا بر شیطان محقق نمی‌شود بلکه یک بیماری روحی بوده و نیازمند استقامت و ذکر گفتن در برابر شیطان است.

 

حجت‌الاسلام رفیعی با اشاره به این‌که تمامی پیامبران الهی از جمله حضرت آدم (ع) گرفتار وسوسه‌های شیطان شده‌اند، ادامه داد: امام صادق (ع) در حدیثی راهکار درمان و رفع وسوسه را از انسان پناه بردن به خدا، پیامبر (ص) و بیان ذکر می‌دانند.

 

وی اظهار کرد: وسوسه انواع مختلفی دارد که وسوسه فکری، وسوسه عملی و وسوسه اجتماعی و دینی از جمله این وسوسه‌ها است.

 

استاد حوزه علمیه قم با اشاره به این‌که در وسوسه فکری، افکار بیهوده و باطل به ذهن انسان خطور می‌کند، افزود: برای مثال هنگامی‌که ما نماز می‌خوانیم از ابتدا تا انتهای نماز افکار بیهوده‌ای در خصوص خدا، پیغمبر و ائمه(ع) به ذهن ما خطور می‌کند و با سلام نماز تمام می‌شود که این موضوع نشان‌دهنده وسوسه فکری است.

 

حجت‌الاسلام رفیعی ادامه داد: وسوسه گناه هم به ‌این‌ترتیب است ابتدا شیطان انسان را به نگاه به نامحرم دعوت می‌کند بعد انسان را به دست زدن به نامحرم دعوت کرده و پس‌ از آن به ‌مرور زمان انسان را به فساد و فحشا می‌کشاند.

 

وی با اشاره به این‌که در وسوسه ابتدا شیطان انسان را به کاهلی در انجام اعمال عبادی کشانده و پس ‌از آن او را به قطع و وصل عمل، ترک عمل، استهزا انجام دهندگان اعمال دینی و در نهایت به تکذیب اعمال دینی و خداوند می‌کشاند و در این زمان است که به‌ جای خدا شیطان رفیق انسان شده و بر او مسلط می‌شود.

 

استاد حوزه علمیه قم اظهار کرد: بسیاری از بزرگان دین به خاطر یک وسوسه شیطان و فرار از این وسوسه از مناصب دولتی و حکومتی پرهیزکرده‌اند و آخرت خود را به این دنیا نفروخته‌اند.

 

حجت‌الاسلام رفیعی یادآور شد: لقمه حلال و حرام در اجابت کردن و اجرایی نکردن وسوسه‌های شیطان بسیار تأثیرگذار است و کسی که لقمه حرام بخورد طاقت استقامت در برابر وسوسه‌های شیطان را نداشته و در اولین فرصت او را اجابت می‌کند به همین خاطر دین برخوردن لقمه حلال و دادن لقمه حلال تأکید بسیار زیادی دارد./921/پ202/ف

ارسال نظرات