ارزش های دینی باید به زبان ساده برای مخاطب بیان شود
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در گرگان، آیت الله سید کاظم نورمفیدی، نماینده ولی فقیه در گلستان امروز در هشتمین جلسه از سلسله جلسات تحکیم خانواده در آموزه های دینی به مناسبت ماه مبارک رمضان با بیان این که صبوری متفاوت از مدارا است، افزود: صبوری یعنی عصبانی نشدن در برابر یک ناملایمتی، در حالی که مدارا بر شناخت ظرفیت های طرف مقابل و مدیریت رفتار تاکید دارد.
وی با بیان روایتی از امام محمد باقر (ع)، خاطرنشان کرد: پروردگار نخستین دوست انسان است و مدارا را دوست دارد و به چنین آدمی چیزی عطا می کند که به انسان خشن نمی دهد.
نماینده مردم گلستان در مجلس خبرگان رهبری سپس با طرح این سؤوال که ذات اقدس الهی با بندگان خود چگونه رفتار می کند، اظهار داشت: حق تعالی از همه انسان ها انتظار ندارد مانند پیامبر(ص) و حضرت علی(ع) باشند، ظرفیت همه انسان ها را می شناسد، به همان اندازه از آنها انتظار دارد و به همان اندازه هم به آنها پاداش می دهد.
آیت الله نورمفیدی ادامه داد: انسان ها نزد پروردگار، یکسان نیستند، انتظار یکسان بودن آنها غیرممکن است، مردم درجات مختلفی دارند و بر حسب همین درجات، موظف به انجام کاری هستند و سپس پاداش خود را هم دریافت می کنند.
وی روایتی از امام رضا(ع) قرائت کرد و با بیان این که طبق فرمایش آن حضرت، گاهی اختلاف درجات بین انسان ها از زمین تا آسمان است، افزود: انسان مؤمن نباید به جایگاه فعلی خود قانع باشد، بلکه با خلوص نیت، باید درصدد ارتقاء این جایگاه برآید.
آیت الله نورمفیدی تصریح کرد: انسان مؤمن در مسائل مادی باید به زیردستان خود توجه و به آنچه دارد، شکر کند و در مسائل معنوی نیز باید توجه اش به بالادستی باشد تا جایگاه خود را ارتقاء دهد.
وی با انتقاد از این که برخی از افراد در مسائل دینی سخت گیری می کنند، اظهار داشت: سخت گیری در مسائل دینی، عرصه را بر مردم تنگ کرده و آنها مجبور به فرار از زیر بار دین می شوند.
نماینده ولی فقیه در گلستان با بیان این که در مسائل دینی، هم باید آسان گرفت و هم باید به مردم بشارت داد، تاکید کرد: این گونه رفتارها برای جذب کودکان به دین خیلی مهم است، با زبان کودکانه باید دین را برای آنها معرفی کنید تا با اشتیاق، دین را بپذیرند.
آیتالله نورمفیدی با بیان این که تشکیل خانواده از نگاه اسلام از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است، تصریح کرد: با نگاهی گذرا به شرایط جامعه قبل از آمدن اسلام و نزول کلام الهی می توان به این مسأله پی برد.
امام جمعه گرگان با بیان این که خانواده مهم ترین نظام اجتماعی جامعه است که سلامتی جامعه را تضمین می کند، ادامه داد: خانواده های ایران اسلامی باید با الگو قرار دادن زندگی حضرت علی(ع) و حضرت زهرا(س) خانواده ای موفق و سرشار ار محبت و صمیمیت داشته باشند.
وی با اشاره به این که برای تحکیم روابط خانواده، وظایف و حقوقی برای مرد و زن و فرزندان آن خانواده تعیین شده است که رعایت آن حقوق در خانواده از سوی اعضای آن باعث استحکام خانواده می شود، ادامه داد: وجود سه عنصر اساسی آرامش، مودت و رحمت در هرخانواده نشانه های خوبی از بسامان بودن آن خانواده است و در هر خانواده ای که این عناصر وجود داشته باشند آشفتگی به وجود نمی آید../1315/پ202/ب1