۰۹ تير ۱۳۹۴ - ۱۶:۴۵
کد خبر: ۲۷۱۰۸۲

انتقاد آیت الله استادی از فروش املاک مردم برای وصول مطالبات توسط بانک‌ها

خبرگزاری رسا ـ آیت الله استادی از فروش املاک مردم از سوی بانک‌ها انتقاد کرد و گفت: در فقه اسلام خانه از مستثنیات دین و قرض بیان شده است، در حالی که بسیاری از سندهای املاک مردم در رهن بانک است و آن‌ها برای وصول مطالبات خویش خانه‌های مردم را می‌فروشند و این امر از نظر شرعی مجاز نمی‌باشد.
آيت الله رضا استادي

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، آیت الله رضا استادی، عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، بعد از ظهر امروز در فاطمیه حضرت زهرا(س) به اهمیت شکرگزاری در درگاه الهی اشاره کرد و گفت: در بیش از 80 آیه قران کریم به بیان اهمیت سپاسگزاری نعمت‌های الهی از سوی مردم پرداخته شده است.

 

آیت الله استادی بیان کرد: در روایتی از امام علی(ع) نقل شده است شکرگزاری عالم همان عمل به علم خویش است بنابراین فردی که دورس حوزوی و دینی را آموخته است و مقاله و کتاب تألیف و این علوم تدریس می‌کند بهترین سپاسگزاری عمل به علمش بوده و اگر مخالف با علم خویش رفتار کند، بدترین ناشکری و ناسپاسی را در درگاه الهی انجام داده است و در حدیثی از ائمه اطهار(ع) آمده است شکر مؤمن در عملش و شکر منافق در زبانش است.

 

وی در ادامه سخنانش به درجات مختلف ایمان، کفر و نفاق اشاره کرد و گفت: گاهی در روایات منافق بدتر از کافر بیان شده است و مفهوم این روایات افرادی بودند که در صدر اسلام به ظاهر به پیامبر اکرم(ع) و ائمه مصعوم(ع) ایمان آورده بودند اما در باطن گرایش بت پرستی را داشتند و با بسیاری دستوارت رسول اکرم(ص) وائمه اطهار(ع) مخالفت می‌کردند.

 

آیت الله استادی اظهار داشت: در بسیاری از احادیث مفهوم منافق از نظر اخلاقی است یعنی افرادی به خداوند و پیامبر(ص) و ائمه اطهار(ع) ایمان و اعتقاد دارند، اما در عمل کردن به دستوارت دینی ضعیف هستند و گفتارشان با عمل و رفتارشان تفاوت دارد.

 

وی در بخش دیگر از سخنانش به بیان اهمیت فرهنگ سازی و ترویج امور خیر در جامعه پرداخت و گفت: فردی که به دیگران کمک مالی می‌کند باید این امر را از دیگران مخفی کند اما فردی که کمک مالی دریافت کرده است باید از طرف مقابل سپاس‌گزاری کند و همیشه از او به نیکی یاد کند.


آیت الله استادی عنوان کرد: مـتأسفانه فرهنگ شکرگزاری و سپاسگزاری در جامعه کمرنگ گردیده و این امر سبب شده است که مردم نسبت به انجام امور خیر بی رغبت شوند و در روایتی از ائمه اطهار(ع) آمده است که از رحمت خدا به دور است فردی که سبب مانع انجام کار خیر از سوی دیگران می‌شود.

 

وی در ادامه سخنانش از فروش املاک و خانه‌های مردم از سوی بانک‌ها انتقاد کرد و گفت: در فقه خانه و املاک از مستثنیات دین و قرض بیان شده است و فردی را نباید به سبب پرداخت بدهی مجبور به فروش خانه‌اش کرد.

 

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم بیان کرد: متأسفانه بسیاری از سندهای املاک مردم در رهن بانک است و آن‌ها برای وصول مطالبات خویش خانه‌های مردم را می‌فروشند و این امر از نظر شرعی مجاز نمی‌باشد./998/پ201/ش


ارسال نظرات