۱۰ تير ۱۳۹۴ - ۱۸:۵۴
کد خبر: ۲۷۱۴۰۰
معاون فرهنگی مؤسسه علمی فرهنگی دارالحدیث:

میزان تأثیرگذاری نماز به خلوص نیت انسان بستگی دارد

خبرگزاری رسا ـ معاون فرهنگی مؤسسه علمی فرهنگی دارالحدیث گفت: بسیاری از مفسرین دین بر این عقیده هستند که نماز نه تنها روی نمازگزار بلکه بر انسان‌های نزدیک او نیز تاثیر مثبت دارد و میزان تاثیرگذاری آن به خلوص نیت فرد بستگی دارد.
حجت الاسلام سبحاني نيا، معاون فرهنگي دارالحديث

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجت‌الاسلام محمد تقی سبحانی‌نیا معاون فرهنگی مؤسسه علمی فرهنگی دارالحدیث، امروز در مراسم سخنرانی به مناسبت ماه مبارک رمضان که در آستان مقدس حضرت عبدالعظیم حسنی(ع) برگزار شد، در ادامه بحث قلب سلیم، گفت: خداوند بارها در قرآن کریم به نماز سفارش کرده و فرموده که نماز انسان را از فحشا و گناه دور می‌کند.

 

وی با اشاره به چند شاخه کلیدی درباره نماز عنوان کرد: یکی از مهم‌ترین شاخصه‌های نماز احکام آن است که ما باید آنها را یاد بگیریم همچنین ما باید بدانیم که چرا نماز واجب بوده یا چرا ارکان نماز اینگونه بوده و در روز باید 5 مرتبه خوانده شود.

 

معاون فرهنگی مؤسسه علمی فرهنگی دارالحدیث اظهار داشت: یکی از سوالات نسل جوان امروز این است که اصلا چرا باید نماز را به عربی بخواند اثرات نماز چیست و اگر این وظیفه را ترک کند چه اتفاقی می‌افتد.

 

حجت‌الاسلام سبحانی‌نیا بیان داشت: هر مسلمانی طبق دین اسلام باید نماز را شناخته و به آن عمل کند به فرموده پیامبر(ص) علامت شناخت دین به نماز خواندن است.

 

وی گفت: نماز مانند یک گذرنامه است که اگر شخص برای سفر گذرنامه نداشته باشد با وجود این که همه موارد دیگر را فراهم کرده باشد نمی‌تواند عبور کند نماز نیز مانند یک گذرنامه در قانون است.

 

معاون فرهنگی مؤسسه علمی فرهنگی دارالحدیث با اشاره به داستان حاتم طایی ابراز کرد: پسر حاتم طایی یکی از اصحاب پیامبر(ص) بود او از پیامبر(ص) پرسید که آیا پدر من از اهل بهشت است پیامبر(ص) فرموند: او ایمان نداشت و کسی که ایمان ندارد اهل بهشت نمی‌شود اما به سبب کارهای نیک خود به جهنم نمی‌رود.

 

حجت‌الاسلام سبحانی نیا با اشاره به این که نماز ما را از فحشا دور می‌کند، اظهار داشت: اینجا این سوال مطرح می‌شود که آیا بازدارندگی نماز از فحشا و منکر مربوط به خود شخص می‌شود یا بر دیگران نیز تاثیر می‌گذارد.

 

وی در ادامه با اشاره به این‌که اصل نماز بازدارنده است و در آن شکی نیست، گفت: روزی شخصی نزد پیامبر(ص) آمده به حضرت گفت که همسایه من شب‌ها عبادت کرده و روزها به دزدی می‌پردازد، پیامبر(ص) فرمودند: به زودی نماز او را از این عمل زشت باز می‌دارد.

 

معاون فرهنگی مؤسسه علمی فرهنگی دارالحدیث در پایان با اشاره به این‌که نماز مهم ترین بخش ایمان است، خاطرنشان کرد: بسیاری از مفسران دین بر این عقیده هستند که نماز نه تنها روی نمازگزار بلکه بر انسان‌های نزدیک او نیز اثرگذار است و میزان تاثیرگذاری آن به خلوص نیت فرد بستگی دارد./807/پ202/ب4

ارسال نظرات