موقوفات پشتوانه اقتصادی بزرگ جامعه اسلامی محسوب میشوند
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در سمنان، حجتالاسلام حسینعلی قدرتی، دبیر مجمع علمای سمنان بعد از ظهر امروز در نشستی با حضور مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان سمنان، فرماندار سمنان، خانواده شهدا، متولیان موقوفات، اعضای هیأت امنای بقای متبرکه و اماکن مذهبی در آستان مقدس حرم امامزاده یحیی (ع) این شهرستان برگزار شد، اظهار داشت: انسان سه منزل دنیا، برزخ و قیامت که باید در منزل دنیا به نحوی رفتار کند که در دو منزلگاه دیگر یعنی برزخ با دعای خیر دیگر انسانها و قیامت با ثمره و نتیجه اعمالش آرامش داشته باشد.
وی خاطر نشان کرد: انسان باید از این گذرگاه سخت دنیا عبور کند تا به بهشت رضوان الهی نائل شود و بر همین اساس است که قرآن هشدار میدهد، در زندگی دنیا خود را به بهای ارزان نفروشید.
دبیر مجمع علمای سمنان با بیان اینکه مال و فرزندان میتوانند باقیات و صالحاتی برای انسان و میراثی ماندگار باشند، تصریح کرد: اگر با خدا معامله کنیم و اگر زندگی مان جهت و رنگ خدایی داشته باشد؛ همین مال و فرزندان میتوانند میراث ماندگار و باقیات صالحاتی برای آخرتمان باشند.
حجتالاسلام قدرتی با بیان اینکه نماز، تسبیحات اربعه، اذکار خاص، نماز شب، مودت به اهل بیت و هر آنچه که رنگ خدایی داشته باشد، میراثی جاویدان برای انسان محسوب میشود، عنوان کرد: وقف و موقوفات نیز از جمله میراثهای ماندگار است به شرط اینکه جهت خدایی داشته باشد.
وی با اشاره به اینکه رهبر معظم انقلاب بر این نکته که امامزادگان باید تبدیل به قطبهای فرهنگی کشور شوند، تأکید دارند، تصریح کرد: امروز دشمنان برای سلامت فکری و اعتقادی ما خوابهای بسیاری دیدهاند و شکستن قبح طلاق، کاهش سن ابتلا به اعتیاد، افزایش درصد طلاقها به اشکال عجیب و غریب از جمله آسیبهای اجتماعی است که ما را و مسؤولان امر را در راستای توجه به بحث تقویت فعالیتهای فرهنگی در بقاع متبرکه مصممتر میکند.
حجتالاسلام قدرتی با بیان اینکه نقد و انتقاد بدون داشتن قصد تخریب مفید است، گفت: باید از تخریب اشخاص و افراد پرهیز کنیم و به نقدهای سازنده و اثرگذار روی آوریم؛ چرا که آسیب وارد کردن به اساس کارها گناهی نابخشودنی است.
دبیر مجمع علمای سمنان با تأکید بر همدلی و همزبانی مسؤولان و اعتمادسازی برای مردم، با تعامل سازنده افزود: در اجرای برنامههای فرهنگی در بقاع متبرکه باید به همه مسائل توجه داشت و نباید مشکلات و معایب را کوچه بازاری کنیم و تریبون در دست بگیریم، فریاد بزنیم آنچه که درون سازمانی است و اینگونه اقدامات خطرناک و لطمات جبرانناپذیری را به دنبال دارد.
وی با اشاره به اینکه ما یک خانواده هستیم و باید افتخار کنیم چون رشد در همین است که مسائل را در درون خانواده حل و فصل نماییم، تصریح کرد: وضعیت بقاع متبرکه در ده سال قبل اینگونه نبود و خوشبختانه امامزدگان به سمت و سوی مبدل شدن به قطبهای فرهنگی حرکت میکنند و باید این مسیر را با همدلی و همزبانی بیشتری طی کنیم.
حجت الاسلام قدرتی خاطرنشان کرد: باید کمک و تلاش شود بحث عمرانی بقاع متبرکه با کامل شدن طرح جامع به نحو احسن و شایسته انجام گردد، و البته در این راستا ایده طرح میقاتالرضا متعلق به استان سمنان است و خوشبختانه اکنون به صورت طرحی ملی در حال پیگیری است.
مشکلات اقتصادی و فرهنگی را با همدلی و همزبانی کاهش دهیم
حجتالاسلام والمسلمین سید سعید تقوی، رییس اسبق اداره اوقاف و امور خیریه شهرستان سمنان نیز در این جلسه گفت: موقوفات و بقاع متبرکه بر اساس تأکیدات رهبر معظم انقلاب باید به قطبهای فرهنگی کشور تبدیل شوند و تنها با همدلی و همزبانی میتوانیم مشکلات را با استفاده از ظرفیتهای مناسب موجود در دو بخش اقتصادی و فرهنگی کاهش دهیم.
وی با بیان اینکه بی شک خدمت در نظام جمهوری اسلامی ایران عبادت محسوب میشود و انقلاب اسلامی که به برکت خون شهدا به پیروزی رسید نعمت بزرگی است که خداوند به ما عطا کرده است، اظهار داشت: شکر این نعمت میتواند خدمت خالصانه در نظام جمهوری اسلامی باشد به ویژه در دستگاههایی همچون سازمان اوقاف که مأموریت آن اعتلای فرهنگ قرآن و اهل بیت(ع) است.
رییس پیشین اداره اوقاف و امور خیریه شهرستان سمنان با بیان اینکه از زمان انتصاب در این جایگاه با همت و تلاش همه همکاران در اداره اوقاف شهرستان و مجموعه هیأت امنا و اداره کل سازمان بر اساس برنامههای ابلاغی در دو سال 92 و 93 برنامههایی را در دو بخش بقاع متبرکه و موقوفات انجام دادهایم، اضافه کرد: برنامهها در این دو بخش بر اساس اولویتبندیها انجام شد و خوشبختانه در سال 92 اداره اوقاف شهرستان سمنان بر اساس نظر بازرسان سازمان اوقاف به عنوان شهرستان برتر معرفی شد.
حجتالاسلام والمسلمین تقوی با اشاره به اینکه کسب رتبه برتر در سال 93 بین مسؤولان اوقاف شهرستانی نیز بیشک حاصل همت و تلاش مجموعه همکارانم در این اداره بوده است، گفت: بدون شک کسب این موفقیتها در دو سال گذشته به معنای انجام کارها بدون هیچ عیب و نقص نیست و باید گفت این موفقیتها بار مسؤولیت را سنگینتر میکند و باید هر روز در راستای خدمات شایسته مصممتر شویم.
وی با بیان اینکه در دو سال 92 و 93 برنامه های متعدد فرهنگی از نظر کمی و کیفی انجام شد که پیش از آن مسبوق به سابقه نبوده است، افزود: در بخش عمرانی نیز قدمهای مثتبی با اجرای طرح های جامع بقاع متبرکه، موقوفات و سرمایهگذاریها انجام شد و همچنین در بخش مدیریتی حرکتهای نوینی در ساماندهی هیئت امنا و خدام بقاع متبرکه صورت گرفت.
رییس سابق اداره اوقاف و امور خیریه شهرستان سمنان با یادآوری بهروزرسانی اجارات موقوفات این شهرستان در دو سال گذشته اظهار داشت: خوشبختانه با حمایت نماینده ولی فقیه در استان سمنان گامهای مثبتی در بحث اجاره بها موقوفات انجام شد و جهشهای بسیار بزرگی در این زمینه اتفاق افتاد.
حجتالاسلام والمسلمین تقوی با بیان اینکه در بحث مدیریت بقاع متبرکه کارهای مدبرانه به ویژه در مساجد روستایی انجام شد که اگر مورد بیتوجهی قرار میگرفت چه بسا تبدیل به بحرانهای بزرگی میشد، تصریحکرد: با ساختارشکنیها و تلطیف فضا به همت مسؤولان امر تغییر و تحولات بنیادینی در قسمت بقاع متبرکه انجام شد که البته راهی بس طولانی برای رسیدن به نقطه مطلوب وجود دارد.
وی با تأکید بر اینکه با اقدامات ویترینی و تصادف نمیشود کارها را به جلو پیش ببرد و امروز نیازمند مدیریت جهادی هستیم، خاطرنشان کرد: با نگاه واقعبینانه و جامعگرایانه، صبر، تدبیر، همدلی و همزبانی پرهیز از شتابزدگی و تجدیدنظر در منابع انسانی میتوانیم گامهای موفق و اثرگذاری در راستای هر چه بهتر و با کیفیتتر امور برداریم.
گفتنی است، در این آیین از زحمات حجتالاسلام سیدسعید تقوی به عنوان رییس سابق این اداره تقدیر شد و حجتالاسلام روحالله سلیمانی به عنوان سرپرست جدید اداره اوقاف و امور خیریه شهرستان سمنان معرفی شد./977/پ201/ح