راه اندازی 200 مؤسسه فرهنگی عفاف و حجاب در کشور
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در مشهد، نشست پرسش و پاسخ طراحان مد و لباس اسلامی و ایرانی با حضور حمید قبادی، مشاور وزیر ارشاد و دبیر کارگروه ساماندهی مد و لباس، ناصر نبی زاده، معاون هنری اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی شب گذشته 12 تیر در نمایشگاه بین المللی قرآن و عترت مشهد برگزار شد.
حمید قبادی، دبیر کارگروه ساماندهی مد و لباس در این نشست با بیان این که از سال 85 لباس به عنوان یک محصول فرهنگی قلمداد شد، اظهار کرد: به همین دلیل لباس هم به عنوان یک محصول فرهنگی برابر قانون ساماندهی مد و لباس مورد توجه قرار گرفت.
وی افزود: در همین راستا قانون گذارلباس را به عنوان یک محصول فرهنگی قلمداد کرد و همه تلاش ها درباره مد و لباس و آئین نامه های اجرایی دولت که در سال بعد تصویب شده، مورد استناد و مبنای استفاده قرار گرفت.
قبادی با بیان این که از سال 89 گام های جدی تری در حوزه مد و لباس برداشته شد، تصریح کرد: از سال 91 تشکیل کارگروه مد و لباس تصویب شد و به دنبال آن هم کارگروه های استانی تشکیل شدند و خراسان رضوی هم در انتهای دولت قبلی و دولت جدید در این عرصه پیشگام بوده است.
مبانی قانونی و موضوعی مد و لباس
قبادی درادامه با طرح این پرسش که کارگروه مد و لباس چه اهدافی را دنبال می کند؟ بیان کرد: قانون پیش بینی کرده است که تشکیل کارگروه مد ولباس پس از انسجام و شکل گیری، خروجی آن منجر به الگو سازی در حوزه مد و لباس بشود.
وی ادامه داد: درهمین راستا الگو سازی بایستی مبتنی بر مد ایرانی اسلامی باشد و حوزه لباس ایرانی اسلامی در کشور ارتقا پیدا کند و در این الگوسازی یک اتفاق خوبی می افتد که حضور بخش خصوصی است و با این کار قدرت انتخاب مخاطبان افزایش می یابد.
مشاور وزیرارشاد با بیان این که در سی سال گذشته کمتر توانسته ایم به جامعه الگو ارایه دهیم، خاطر نشان کرد: در واقع آن چه که تا به امروز انجام شده، تکرار فعالیت های گذشته است و برای رفع این نقص باید به جریان پیش از تولید توجه شود و طرح های متنوع به جامعه ارایه شود که این امر به معنای تلاش همه جانبه در همه حوزه های مد ولباس است.
وی افزود: آموزشگاه های فنی حرفه ای در حوزه مد و لباس در همان متد گذشته مانده اند و از طرفی امکان تغییر و رنسانس در این حوزه نیست با این وجود کارگروه مد و لباس اتفاقات خوبی را دراین عرصه رقم زد چرا که هر فردی در جامعه قبل از این که گویشش مطرح بشود پوشش او مطرح می شود و به همین دلیل این حوزه حائز اهمیت است.
نگاه تهدیدی به مزون و خانه های مد
قبادی با بیان این که در گذشته نگاه به مزون و خانه های مد نگاه تهدیدی بود، اظهار کرد: این نگاه به این دلیل بود که از آنها بیشتر آسیب ها مشاهده می شد تا منفعت و کارگروه مد ولباس سبب تغییر این نگرش شد.
مشاور وزیر بیان داشت: جریان مولد مدسازی در کشور با الگوی ایرانی اسلامی، سهم بسیاری در الگو در کشور ایجاد می کند و هویت بخشی و هویت سازی از جمله دیگر فعالیت های کارگروه مد و لباس است.
وی با بیان این که مدسازی ابزار و لوازم خودش را می طلبد، تصریح کرد: در این شرایط یک فرد مدساز و طراح به کدام نهاد و سازمان بایستی مراجعه کند؟ خودش چه هویتی دارد؟ با چه عناوینی می خواهد در جامعه مطرح بشود؟
قبادی افزود: از سال 91 کارگروه مد و لباس تشکیل شد و همه تلاش ها در این عرصه مبتنی بر عفاف و حجاب است و از طرفی جریان هویت سازی در کارگروه مد و لباس شکل گرفت.
وی درادامه در راستای ساماندهی فعالیت های مد و لباس در کشوراز راه اندازی 200 مؤسسه فرهنگی عفاف و حجاب در کشور خبرداد و اظهار کرد: در حال حاضر مراحل ثبت 50 مؤسسه در کشور انجام گرفته است و قرار است مؤوسسات مد ساز در خراسان رضوی هم شکل بگیرد.
راه اندازی 200 مؤوسسه فرهنگی عفاف و حجاب درکشور
وی با بیان این که مد و لباس تجربه جدید در ایران است، خاطرنشان کرد: لباس تاریخ دیرینه در کشور دارد و هدایت جریان مد و مدگرایی در کشور از مهمترین اهداف راه اندازی مؤوسسات عفاف و حجاب است.
دبیر کارگروه ساماندهی مد و لباس خاطر نشان کرد: ما نتوانسته ایم به اندازه نیاز قدرت انتخاب برای پوشش بدهیم چرا که همه لباسی می خواهند که خوش پوش و آراسته باشد و دیگری کیفیت لباس است که در این عرصه ها فعالیت چندانی نشده است.
وی ادامه داد: نگاه ما اینست که 85 درصد مؤوسسات عفاف و حجاب مدساز و 15 تا 20 درصد ارایه خدمات در این حوزه باشند و قسمت بیشتر فعالیت های آنان در بخش هویت و طراحی و مدسازی باشد.
قبادی درادامه در این عرصه به آموزش، کارگروه سازی و کاربردی سازی آثار تاکید کرد و گفت: در این مسیر بایستی جریان پیش از تولید حمایت شود و برنامه اینست که در مدت پنج سال آینده لباس مردم ایران مبتنی بر الگوی اسلامی ایرانی باشد.
براساس این گزارش، در این نشست طراحان مد و لباس اسلامی و ایرانی به بیان دغدغه های خود در زمینه مشکلات قبل از تولید، موانع طراحی لباس های ایرانی اسلامی، نبود حمایت های گسترده، نبود دستگاه اجرایی متولی در زمینه طراحی مد و لباس، نبود آموزش های کافی، نبود سیستم اقتصادی کارآمد در زمینه مد و لباس و برپ انشدن نمایشگاه های موضوعی عفاف و حجاب در راستای آشنایی با بازار کار لباس ایرانی اسلامی پرداختند.
درحاشیه این مراسم از چهار طرح برتر عفاف و حجاب نمایشگاه قرآن و عترت مشهد با حضور حمید قبادی، مشاور وزیر و سعید سرابی، مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی رونمایی شد.
گفتنی است، دهمین نمایشگاه بین المللی مشهد مقدس با مشارکت 30 دستگاه اجرایی و با حضور 27 کشور خارجی در بخش بین الملل است که 18 کشور آفریقایی و 9 کشور آسیایی است و نمایشگاه بین المللی قرآن وعترت از ششم تا 16تیرماه در محل نمایشگاه بین المللی مشهد مقدس در حال برگزاری است./934/پ202/ب4