دلایل نامگذاری شب قدر
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در اهواز، آیت الله سید محمدعلی موسوی جزایری، نماینده ولی فقیه در خوزستان، سحر امروز در سلسله جلسات شرح زیارت جامعه کبیره که از سیمای خوزستان پخش میشود، با تسلیت شهادت امام علی(ع) ابراز داشت: احتمال این که شب قدر یکی از شب های 21 یا 23 باشد وجود دارد.
وی با بیان آیات قرآنی «إِنَّا أَنزَلْنَاهُ فِی لَیْلَةِ الْقَدْرِ، وَمَا أَدْرَاکَ مَا لَیْلَةُ الْقَدْرِ» و «شَهْرُ رَمَضَانَ الَّذِیَ أُنزِلَ فِیهِ الْقُرْآنُ» اظهار داشت: در برخی آیات ذکر شده که قرآن در ماه رمضان و برخی دیگر شب های قدر این موضوع را تصریح کرده اند.
استاد حوزه علمیه خوزستان با اشاره به آیه «لَیْلَةُ الْقَدْرِ خَیْرٌ مِّنْ أَلْفِ شَهْرٍ» گفت: شب قدر از هزار ماه برتر و این مفهوم را می رساند که بنده یک شب را مشغول عبادت باشد تا هزار ماه عبادت کند.
امام جمعه اهواز با تشریح علت خواندن شب قدر به این عنوان اظهار داشت: قدر و منزلت این شب نخستین علت خواندن شب قدر به این عنوان است.
نماینده مردم خوزستان در مجلس خبرگان رهبری با اشاره به آیه «وَذَا النُّونِ إِذ ذَّهَبَ مُغَاضِبًا فَظَنَّ أَن لَّن نَّقْدِرَ عَلَیْهِ» عنوان کرد: شب قدر به معنای تنگی است چرا که فرشتگان براساس این آیه از زیادی نزول فضای زمین را پر می کنند.
آیت الله موسوی جزایری با اشاره به این که قدر به معنی تقدیر مسائل و تعیین سرنوشت که مقدرات انسان ها مشخص می شود، تأکید کرد: در شب قدر روح و ملائکه نازل می شوند و به پیامبراکرم(ص) و امام حاضر(ع) سلام می دهند؛ روح به گروهی از ملائکه که فرماندهی دارند بر سایر ملائکه گفته می شود.
وی گفت: اگر بخواهیم به امام زمان(عج) تشبه داشته باشیم باید به شب قدر اهمیت قائل شویم و این شب را به عبادت و دعا سپری شود.
استاد حوزه علمیه خوزستان تأکید کرد: مجلسی که مؤمنان در آن دعا و عبادت کنند محل نزول ملائکه الله است.
امام جمعه اهواز با تأکید بر این که یاد امام زمان(عج) بودن در شب قدر بسیار با اهمیت است، عنوان کرد: محدث قمی ذکر کرده در شب قدر در هر حالت یاد امام زمان(عج) باشیم؛ از عبادات مستحب با فضیلت ذکر علی بن ابیطالب(ع) است.
نماینده مردم خوزستان در مجلس خبرگان رهبری با اشاره به احادیث و روایاتی در باب فضیلت و عظمت امام علی(ع) ابراز داشت: در این منابع آمده که مجالس خود را به نام امام علی(ع) مزین کنید چراکه یاد ایشان عبادت است.
آیت الله موسوی جزایری ادامه داد: در روایتی ذکر شده که هیچ انسانی به مقام امام علی(ع) نمی رسد و این فضائل انسان را به هدایت می کشاند و از گناه دور می کند؛ اگر همه آسمان هفت گانه در یک کفه ترازو و ایمان امام علی(ع) در کفه دیگر، به یقین ایمان حضرت سنگینی خواهد کرد./9453/پ202/ب4