چند خبرکوتاه از خراسان رضوی
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در مشهد، محسن مسعودیان راد، مدیر کل کمیته امداد امام خمینی(ره) خراسان رضوی ظهر امروز 23 تیر در نشست خبری تشریح برنامه های ماه مبارک رمضان و برنامه های روز عید فطر و جمع آوری فطریه گفت: بیشترین میزان کمک ها و نمایش عواطف انسانی نسبت به محرومان و نیازمندان در ماه مبارک رمضان صورت می گیرد چرا که شاخص های آماری درباره کمک به ایتام و خانواده های نیازمند گویای این موضوع است.
وی با بیان این که ماه رمضان بهترین فرصت برای فقر زدایی است، افزود: خوشبختانه در حال حاضر فرهنگ انفاق و نیکوکار ی در جامعه فرهنگ سازی شده است و ماه مبارک رمضان می تواند الگویی برای همه ایام سال باشد.
مسعودیان راد درباره برنامه های اطعام محرومان اظهار کرد: امسال در ماه مبارک رمضان بیش از 285 هزار و 655 پرس غذا در بین نیازمندان توزیع شد که ارزش آن بالغ بر 19 میلیارد و 995 میلیون ریال شد.
مدیر کل کمیته امداد امام خمینی(ره) خراسان رضوی با بیان این که دو هزار و 982 حامی برای ایتام جذب شد، افزود: در همین راستا 894 میلیون و 600 هزار ریال کمک و مساعدت های حامیان بوده است.
وی درادامه درباره طرح محسنین و شفاء کمیته امداد بیان داشت: طرح محسنین ویژه فرزندان خانواده های نیازمند و محروم است که در همین راستا هم 929 حامی جذب شدند که 278 میلیون و 700 هزار ریال مساعدت های نقدی به این طرح تعلق گرفت.
مسعودیان راد اظهار کرد: طرح شفاء ویژه خانواده هایی است که بیمار سرطانی، هموفیلی، دیالیزی و بیماری های خاص دارند را شامل می شود که 184 حامی به صورت داوطلب جذب شدند که 55 میلیون و 200 هزار ریال از سوی آنان تقدیم شد.
وی با بیان این که متولی جمع آوری زکات در کشور کمیته امداد است و بر همین اساس و به استناد اعلام شورای مرکزی زکات امسال جمع آوری فطریه از سوی دستگاه های حمایتی و مراکز خیریه با محوریت کمیته امداد انجام می شود، خاطرنشان کرد: طی برگزاری جلسات هماهنگی در این استان برپایی پایگاه های جمع آوری فطریه از سوی بهزیستی، کمیته امداد و موسسات خیریه دارای مجوز به صورت ساماندهی شده انجام خواهد شد.
برپایی چهار هزار و631 پایگاه جمع آوری فطریه درخراسان رضوی
مسعودیان راد با بیان این که در این راستا امسال چهار هزار و 631 پایگاه جمع آوری فطریه در استان برپا می شود که 3900 پایگاه از این تعداد در مشهد خواهد بود، بیان داشت: براساس برنامه ریزی انجام شده هر یک از نهادهای کمیته امداد، بهزیستی و موسسات خیریه دارای مجوز، مجاز به برپایی پایگاه در محل هایی هستند که به آنها اعلام می شود.
مدیر کل کمیته امداد امام خمینی با بیان اینکه 300 صندوق جمع آوری فطریه و کفاره در اتوبوس های شرکت اتوبوسرانی قرار می گیرد، افزود: پارسال 22 میلیارد ریال کمک های مردمی توسط کمیته امداد امام خمینی (ره) در این استان جمع آوری شد که پیش بینی می شود این مبلغ امسال به دو برابر افزایش یابد.
وی گفت: طبق اعلام مراجع میزان فطریه برای هر نفر در استان خراسان رضوی 45 هزار ریال و کفاره غیر عمد برای هر روز 20 هزار ریال و کفاره عمد برای هر روز یک میلیون و 800 هزار ریال تعیین شده است.
مدیر کل کمیته امداد امام خمینی (ره) خراسان رضوی افزود: مردم مسلمان و نوعدوست این استان بیش از 806 میلیون و 295 هزار ریال به مردم یمن و 446 میلیون و 103 هزار ریال به مردم فلسطین کمک کرده اند.
وی با بیان این که در استان خراسان رضوی 15 هزار و 500 یتیم وجود دارد، خاطرنشان کرد: در حال حاضر 15 هزار و 100 یتیم دارای حامی هستند و 400 نفر بدون حامی در استان هستند.
ادعای عصری بودن حجاب بی دلیل و ناکارشناسانه است
حجت الاسلام سید محمود مرویان حسینی مدیرکل تبلیغات اسلامی خراسان رضوی با اشاره به بیست و یکم تیرماه، سالروز شهادت صدها نفر از غیورمردان مکتب اهل بیت علیهم السلام در مسجد گوهرشاد در مقابله با کشف حجاب پهلوی اظهار کرد: پوشش اسلامی از ضروریات اسلامی و هیچ مسلمانی نمی تواند در اصل آن تردید کند زیرا هم قرآن مجید به آن تصریح کرده است و هم روایات بسیار بر وجوب آن گواهی می دهد. به همین جهت فقیهان شیعه و سنی به آن فتوا داده اند. همانطور که نماز و روزه به دورانی خاص اختصاص ندارد، دستور پوشش نیز چنین است و ادعای عصری بودن آن، بی دلیل و ناکارشناسانه است.
وی با بیان اینکه حجاب به معنی پوشش اسلامی، دارای دو بُعد ایجابی و سلبی است افزود: بُعد ایجابی آن، وجوب پوشاندن بدن و بُعد سلبی آن، حرام بودن خودنمایی به نامحرم است. این دو جنبه می بایست در کنار یکدیگر باشد تا حجاب اسلامی محقق شود.
مدیرکل تبلیغات اسلامی خراسان رضوی با اشاره به آثار گسترش فرهنگ حجاب و عفاف خاطر نشان کرد: گسترش فرهنگ حجاب و عفاف آثار و پیامدهای مهمی دارد؛ در ساحت فردی، ایجاد سلامت و آرامش روانی در آحاد افراد جامعه با حجاب و عفاف پیوند دارد.
وی افزود: در مقابل، فقدان حجاب و آزاد بودن معاشرت های بی بند و بارانه میان زن و مرد، هیجان ها و التهاب های جنسی را فزونی می بخشد و بصورت عطش روحی و یک خواست اشباع نشدنی در می آورد.
عضو شورای فرهنگ عمومی خراسان رضوی تصریح کرد: غریزه جنسی، غریزه ای نیرومند، عمیق و دریاصفت است که هرچه بیشتر اطاعت شود، بیشتر سرکش می گردد و بهترین گواه آن دنیای غرب است که با رواج بی حیائی و برهنگی و اطاعت از غریزه جنسی بیشتر شده است.
ناکارآمد دانستن نسخه های غربی
این استاد حوزه و دانشگاه با ناکارآمد دانستن نسخه های غربی در این زمینه ادامه داد: کسانی که در قالب تحقیقات علمی یا سخنان عوامانه این شبهه را دامن می زنند که همه گرفتاری های کشورهای اسلامی بر سر مسأله غریزه جنسی، ناشی از محدودیت ها می باشد و راهکار ارائه می کنند که بایستی موانع برداشته شود و روابط جنسی آزاد اعلام شود و حتی به کودک و نوجوان آموزش داده شود تا این حرص و ولع برطرف گردد، بایستی پاسخ دهند که این نسخه در غرب چه دستاوردی داشته است؟! آیا به امنیت و آرامش منجر شده، آیا سلامت اخلاق را بدنبال داشته یا اینکه هر روز جلوه جدیدی از تمتعات جنسی و ناهنجاری های اخلاقی و روابط ناسالم را آفریده است.
حجت الاسلام مرویان حسینی کارکرد دیگر گسترش فرهنگ حجاب و عفاف را پایداری نهاد خانواده دانست و ابراز کرد: فاصله گرفتن از بی بند و باری های اخلاقی، التذاذهای جنسی را به محیط خانه و اتصال و ارتباط قوی تر زوجین و استحکام کانون خانواده و کارکردهای متنوع آن منجر می شود.
وی ادامه داد: امروزه یکی از اولویت های اساسی فرهنگی اجتماعی غرب، جستجوی راه های جبران در مسیر حفظ و تقویت نهاد خانواده است و با فرهنگ برهنگی و برهنگی فرهنگی نمی توان امنیت، صمیمت، همکاری، پویایی و سلامت ذهن و ضمیر و رشد را در درون خانواده انتظار داشت.
رییس ستاد ساماندهی شئون فرهنگی در مناسبت های مذهبی استان افزود: کارکرد دیگر فرهنگ عفاف و حجاب حفظ و استیفای نیروی کار در جامعه است. جامعه در اضلاع خویش، رسالت ها و و ظایفی به عهده دارد.
وی ادامه داد: جامعه علمی، جامعه اداری، جامعه کارگری، جامعه ورزشی و... هریک دارای اهداف و شرح وظایفی هستند. بدحجابی و گسترش لذت جنسی در فضاهای شغلی، التهابات عاطفی و جنسی را دامن می زند و تمرکز نیروی کار در فضاهای گوناگون کاهش می یابد. اگر کلاس و اداره و خیابان و فروشگاه و کارخانه، میدان خودنمایی های جنسی و کامجویی های شهوانی و عرضه جسم و پیکر گردد، جامعه تعطیل می شود و رشد و پیشرفت و توسعه و اهداف شغلی و سلامت های کاری زیر سوال می رود.
مدیرکل تبلیغات اسلامی خراسان رضوی با اشاره به فراهم آمدن سلامت اقتصادی در سایه گسترش فرهنگ حجاب و عفاف تصریح کرد: اگر خودنمایی ها و جلوه آفرینی ها باب شود، مدگرایی و زندگی مصرفی دامن زده شود، از سویی دیگر فقر و فاصله طبقاتی اتفاق می افتد و هم بخش زیادی از سرمایه های اقتصادی نامناسب هزینه می شود و هم روح و تفکر و شرافت های اخلاقی و فضایل انسانی به حاشیه رانده می شود.
78 کشور جهان میزبان جشن های مردمی
معاون بین الملل مجمع جهانی اهل بیت(ع) با اشاره به برگزاری جشن های مردمی رضوی در ایام دهه کرامت در کشورهای مختلف جهانگفت: در سیزدهمین دوره جشنواره امام رضا(ع)، 78 کشور جشن های مردمی رضوی را میزبانی می کنند.
حجت الاسلام محمد سالار اظهار کرد: دوران زندگی حضرت رضا(ع) همراه با ظهور و بروز عقاید و تفکرات و نحله های انحرافی بود که هر کدام از آن ها پایگاه اجتماعی مستحکمی در جامعه داشتند و حکومت عباسی برای ایجاد نفاق و شکست عظمت امام رضا(ع) حمایت بی شائبه ای از این تفکرات انحرافی داشت اما با این وجود مخالفان حضرت رضا(ع) هرگز نتوانستند در برابر قدرت و عظمت امام بی تفاوت باشند و صادقانه ایشان را ستایش و تجلیل می کردند.
وی ابراز کرد: امام رضا(ع) با ترتیب جلسات بحث و مناظرات علمی و برگزاری جلسات گفتگو با دانشمندان دینی عصر خود با کمال تواضع و بردباری نظرات مخالفان خود را می شنیدند و با صلاح عقل و منطق پاسخ آن ها را می دادند و به همین دلیل بود که امام موسی کاظم(ع)، حضرت رضا(ع) را به عنوان عالم آل محمد(ص) معرفی کردند.
ضرورت ترویج سیره عقلانی امام رضا(ع) در برابر جریان های تندرو و افراطی
وی افزود: در حال حاضر و در وضعیت کنونی جهان که جریان های تندرو و افراطی در حال تخریب چهره مقدس اسلام هستند و به اعمال شنیع تروریستی و خشونت و قتل علیه مسلمانان و غیرمسلمانان دامن می زنند، ضروری است با بهره گیری از سیره امام رضا(ع) که سیره عقلانیت و حکمت است فرهنگ و معارف اهل بیت(ع) و به ویژه سیره رضوی که سیره صلح و دوستی است را به جهانیان معرفی کنیم.
حجتالاسلام سالار با اشاره به اینکه مجمع جهانی اهل بیت(ع) نیز با نگاه عقلانیت و منطق سعی دارد تا رأفت، رحمت و مهرورزی رضوی را در دنیای پر از خشونت فعلی به دیگران معرفی و تبیین نماید، تصریح کرد: مجمع جهانی اهل بیت(ع) در این راستا اقدام به چاپ و انتشار 9 عنوان کتاب در ارتباط با سیره رضوی متناسب با نیاز مخاطبان خارج از کشور به زبان های زنده دنیا کرده است.
وی افزود: از جمله این کتاب ها می توان به « فرازهایی از سخنان امام رضا(ع)» به زبان های انگلیسی، فرانسوی، سواحلی (آفریقایی)، « منشور زندگی در منظر امام رضا(ع)» به زبان های سواحلی(آفریقایی) و هوسا، « شرح حال حضرت معصومه(س)» به زبان گجراتی(هندی)، «صحیفه رضویه» به زبان انگلیسی و اردو و ... اشاره کرد.
معرفی خادمان نمونه فرهنگ رضوی/ تشکیل مجمع جهانی خادمان نمونه فرهنگ رضوی
معاون بینالملل مجمع جهانی اهل بیت(ع) خاطرنشان کرد: از دیگر فعالیت های مجمع جهانی اهل بیت(ع) در جشنواره امام رضا(ع)،معرفی خادمان نمونه فرهنگ رضوی در کشورهای مختلف با همکاری سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و جامعه المصطفی العالمیه به برگزار کنندگان جشنواره بین المللی امام رضا(ع)، است که برای سیزدهمین دوره این جشنواره نیز تعدادی از فعالان معرفی شده اند.
وی با بیان اینکه معاونت بین الملل مجمع جهانی اهل بیت(ع) طرح تشکیل مجمع جهانی خادمان نمونه فرهنگ رضوی ادوار گذشته جشنواره بین المللی امام رضا(ع) را پیشنهاد داده است، گفت: این طرح در شورای سیاستگذاری سیزدهمین دوره جشنواره بین المللی امام رضا(ع) به تصویب رسید که طی آن با تشکیل مجمع جهانی خادمان نمونه فرهنگ رضوی با ارتباط گیری مستمر با این افراد از توان و ظرفیت آن ها در فعالیت های عرصه بین الملل استفاده شود.
حجت الاسلام سالار تهیه بسته های فرهنگی حاوی آثار مکتوب و محصولات نرم افزاری در خصوص معارف رضوی با همکاری دستگاه های دیگر را از دیگر اقدامات مجمع جهانی اهل بیت(ع) عنوان کرد و گفت: این بسته های فرهنگی به مناسبت دهه کرامت برای علاقه مندان فرهنگ رضوی که با مجمع جهانی اهل بیت(ع) در ارتباط هستند ارسال می شود.
وی اشاره ای به برگزاری جشن های مردمی و همایش های فرهنگ رضوی در ایام دهه کرامت در کشورهای مختلف داشت و تصریح کرد: حدود 700 نفر عضو مجمع جهانی اهل بیت(ع) در 120 کشور دنیا هستند که از این میان 78 کشور جشن های مردمی رضوی را در ایام دهه کرامت سال جاری تجربه خواهند کرد.
معاون بینالملل مجمع جهانی اهلبیت(ع) معرفی مساجد، موسسات و مراکز مزین به نام حضرت رضا(ع) در کشورهای دنیا را از دیگر اقدامات این مجمع دانست و تاکید کرد: تاکنون حدود 130 مورد از این موسسات و مراکز شناسایی شده است.
80 مبلغ رضوی در کشورهای مختلف دنیا
وی با اشاره به این که مجمع جهانی اهل بیت(ع) 3 هزار و 400 مبلغ دینی تحت پوشش در 60 کشور دنیا دارد، افزود: 80 نفر از این مبلغان وظیفه تبیین و ترویج معارف و فرهنگ رضوی را در ایام دهه کرامت در کشورهای جهان را به عهده دارند.
حجت الاسلام سالار اشاره ای به پیام اخیر مقام معظم رهبری به جوانان اروپا و آمریکای شمالی داشت و خاطرنشان ساخت: مقام معظم رهبری تاکید ویژه ای در ارسال پیام اسلام از طریق منابع اصیل دارند که در این خصوص همه ما موظفیم در حوزه فرهنگ رضوی نیز از منابع مستند و معتبر استفاده کنیم تا بتوانیم زمینه الگوپذیری و فهم صحیح از سیره امام رضا(ع) را برای مخاطبان خارج از کشور فراهم آوریم.
وی با تاکید بر انتشار مناظرات حضرت رضا(ع) به صورت فیلم و مکتوب و به زبان های زنده دنیا، ابراز کرد: فضای مجازی و فناوری های نوین ارتباطی فرصت مغتنمی است تا از طریق آن به ترویج سبک زندگی رضوی و پیشوایان اسلامی بپردازیم.
معاون بینالملل مجمع جهانی اهلبیت(ع) ادامه داد: در شرایطی که گروه های تروریستی و تندرو در دنیا از ظرفیت بی بدیل فضای مجازی برای ترویج افکار پوچ و انحرافی خود استفاده می کنند ما نیز در مقابل باید از این فضا برای ترویج سیره اعتدال و محبت آمیز و رأفت آمیز اهل بیت(ع) به جهانیان بهره برداری کنیم./934/پ203/ب4