تقویت تولید داخلی ستون فقرات اقتصاد مقاومتی است
![اقتصاد مقاومتي](/Original/1394/05/04/IMAGE635736336111255710.jpg)
حجت الاسلام محمد کیانی، رییس حوزه علمیه میناب در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری رسا در هرمزگان، با بیان این که اقتصاد مقاومتی اقتصادی پویا در چارچوب مقاومت بوده و استفاده از شاخص های بومی و به کارگیری از نیروی جوان امری مهم است، گفت: اقتصاد مقاومتی رابطه نزدیکی با انسجام ملی دارد، منظور از اقتصاد مقاومتی واقعی یک اقتصاد مقاومتی فعال و پویاست نه یک اقتصاد منفعل و بسته به طوری که کشور ضمن مقاومت در مقابل موانع و ناملایمات مسیر خود، روند پیشرفت پایدار خود را حفظ کند.
وی افزود: اقتصاد مقاومتی در اصل یک اقتصاد فعال مقاوم است که سعی دارد با ایجاد رویکرد تعاملی از تمامی ظرفیت های محیطی موجود در جامعه برای استقرار خود استفاده کند.
رییس حوزه علمیه میناب با بیان این که مصرف و تولید در کنار هم، جهت سرمایهگذاری را مشخص میکنند، سیاست گذاری برای اصلاح الگوی مصرف را نقطه شروع اقتصاد مقاومتی دانست و تصریح کرد: در عرصه اقتصاد مقاومتی آنچه که باید بسیار حائز اهمیت قرار گیرد فرماندهی هوشمند و متمرکز به منظور هدایت فعالیت های انجام شده در این حوزه و نیز شناسایی و آموزش نیروهای مستعد و کارآمد در راستای به ثمر رساندن اقدامات علمی و عملیاتی است.
وی با تأکید بر این که نظام آموزشی ما باید متناسب با اقتصاد مقاومتی عمل کند ابراز داشت: کارکرد نظام آموزشی آن است که کودکان و نوجوانان و جوانان یک کشور را متناسب با شرایط و نیازهای تاریخی آن برهه تربیت کند از این رو ما باید نظام تعلیم و تربیت اقتصادی خاص خودمان را برای مقاومت اقتصادی و جهاد اقتصادی، تبیین و طراحی و سپس اجرا کنیم.
حجت الاسلام کیانی به نقش پررنگ مردم در تحقق اقتصاد مقاومتی اشاره داشت و تصریح کرد: اقتصاد مقاومتی ماهیتاً اقتصادی مردمی است و اجرای اقتصاد مقاومتی و تمرکز بر ظرفیت های داخلی به جای توجه به ظرفیت های خارجی به عنوان مهم ترین رویکرد اقتصادی و فرهنگی باید مورد توجه قرار گیرد.
وی تأکید کرد: جنس موضوعات اقتصادی و فرهنگی از جنس پروژه ای نیستند که با آغاز سال شروع و در پایان سال به اتمام برسد، این دومهم نیازمند برنامه ریزی و تلاش مستمر است چرا که توسعه اقتصادی و اعتلای فرهنگی، برنامه ریزی های جامع و بلندمدت را می طلبد.
رییس حوزه علمیه میناب راه رسیدن به اقتصاد مقاومتی را تغییر نگاه مردم نسبت به توانمندی های خود دانست و اظهار داشت: مردم باید در باورهای فرهنگی خود بپذیرند که فرهنگ به عنوان یک اصل مهم در کنار اقتصاد نقش خود را آشکار کرده است.
وی ادامه داد: تلاش جامعه برای ارتقاء کیفیت محصولات تولیدی و استانداردهای تولید شده به عنوان رویکرد مهم اقتصادی باید مورد اهتمام جدی قرار گیرد تا اعتماد مردم نسبت به کالای ساخت داخل اصلاح و عرق ملی برای استفاده کالای داخلی برانگیخته شود.
حجت الاسلام کیانی از تقویت تولید داخلی به عنوان ستون فقرات اقتصاد مقاومتی یاد کرد و ابراز داشت: تحقق تقویت تولیدات داخلی سبب می شود به تدریج کار و کارگر ارزش پیدا کند و بیکاری که یک معضلی است در جامعه بتدریج کم شود و کم کم از بین برود.
وی با بیان این که اساس کار، مسأله تولید است، تصریح کرد: برای شناخت بسترها و زمینههای تحقق اقتصاد مقاومتی، ابتدا باید به آسیبشناسی اقتصاد کشور و موانع و نیازمندیهای تحقق اقتصاد مقاومتی پرداخت./851/ت302/ح