۱۴ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۷:۴۶
کد خبر: ۲۷۸۶۲۴
مسؤول طرح طلایه‌داران امر به معروف استان قم:

مخالفت علما با اکران برخی فیلم‌ها مصداق نهی از منکر است

خبرگزاری رسا ـ حجت‌الاسلام بیگ‌زاده با بیان این‌که مخالفت علما با اکران برخی فیلم‌ها در سینما از مصادیق امر به معروف و نهی از منکر است، گفت: نهی از منکر به معنی واکنش اجتماعی است و اگر در جامعه واکنشی نسبت به منکرات وجود نداشته باشد سبب رواج منکر می‌شود.
امر به معروف و نهي از منکر

حجت الاسلام مجید بیگ زاده، مسؤول طرح طلایه داران امر به معروف و نهی از منکر ستاد امر به معروف و نهی از منکر استان قم، در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری رسا، با اشاره به این که قرآن از آمران به معروف و ناهیان از منکر با عبارت «کنتم خیر اُمةٌ» نام برده است، افزود: در روایات، امر به معروف و نهی از منکر اشرف فرائض خوانده شده و امام باقر(ع) می‌فرمایند «به واسطه امر به معروف و نهی از منکر است که دیگر واجبات اقامه می‌شود» از این‌رو اگر امر به معروف و نهی از منکر ترک شود بقیه واجبات هم ترک خواهد شد.

 

وی با اشاره به روایتی از امام علی(ع) که فرمودند «امر به معروف و نهی از منکر در مقایسه با بقیه واجبات مانند اقیانوس مواج است در مقایسه به یک قطره»، گفت: در عصر حاضر بزرگ ترین معروف انقلاب اسلامی است که مردم به رهبری امام خمینی(ره) در مقابل منکر بزرگی به نام طاغوت ایستادند و پیروز شدند و به واسطه آن بسیاری از واجبات و خوبی‌ها در جامعه رواج پیدا کرد و دین احیا شد.

 

حجت الاسلام بیگ زاده با تأکید بر این که امر به معروف باید در جامعه ادامه داشته باشد تا جامعه منحرف نشود، افزود: امیرمؤمنان(ع) در نهج البلاغه فرمودند«اگر این واجب را ترک کنید اشرار بر شما مسلط می شوند و دعای شما هم مستجاب نمی‌شود» و همچنین آیت الله مجتهدی می‌‍‌‌فرمود «اگر امر به معروف ترک شود یاقوت تبدیل به طاغوت خواهد شد» یعنی وظیفه هر فرد است که با انجام این فریضه از از سقوط جامعه در منکرات جلوگیری کند.

 

وی با اشاره به این که مخالفت با اکران برخی فیلم‌ها در سینما توسط علما از مصادیق امر به معروف و نهی از منکر است، افزود: نهی از منکر به معنی واکنش اجتماعی است و اگر در جامعه واکنش نسبت به منکرات وجود نداشته باشد سبب رواج منکرات می‌شود.

 

ضعف نهادهای فرهنگی در عدم شناساندن مصادیق معروف و منکر
مسؤول گروه جهادی بشیر با بیان این که باید برای امر به معروف و نهی از منکر، ابتدا معروف و منکر را شناخت، ابراز کرد: ما هزاران معروف و هزاران منکر داریم اما متأسفانه تمام معروف‌ها در عفاف و حجاب محدود شده و دیگر معروف‌ها فراموش شده است و این یک ضعف نهاد‌های فرهنگی است که نتوانسته‌اند معروف‌ها و منکرها را به مردم بشناسانند.

 

وی با اشاره به این که مقام معظم رهبری فرمودند «حفظ نظام جمهوری اسلامی از اوجب واجبات است» افزود: ما باید دقت داشته باشیم که هر چیزی چه از نظر اجتماعی، چه از نظر اقتصادی و چه از نظر فرهنگی نظام را تهدید کند باید با آن مقابله کنیم و مانند نواب صفوی‌ها به مبارزه با آن بپردازیم.

 

مسؤول طرح طلایه داران امر به معروف و نهی از منکر گفت: همان طور که با یک فرمان امام مردم به جبهه‌ها می‌رفتند، الآن هم باید جوانان از فرمان رهبری اطاعت کنند و با حضور در جبهه فرهنگی «فضای مجازی» امر به معروف را نهادینه کنند و به محض این که فردی حرف خلافی زد با آن برخورد شود تا افراد مغرض جرأت ترویج منکرات را پیدا نکنند.

 

وی امر به معروف و نهی از منکر به صورت برخورد فیزیکی را اشتباه دانست و با بیان این‌که برخورد فیزیکی سبب هرج و مرج در جامعه می‌شود و نیاز به دستور قضایی دارد، افزود: امر به معروف باید به صورت تذکر زبانی و دوستانه باشد؛ هرچند بیشتر مردم با یک تذکر ساده مراعات می‌کنند و تعداد کمی هستند که تذکر بر روی آنها تأثیر ندارد.

 

سکوت در برابر منکر گناه است
حجت الاسلام بیگ زاده با تأکید بر این که سکوت در برابر منکر سبب رواج آن می‌شود، اظهار داشت: اگر در ادارات افراد سالم در برابر فسادی که صورت می‌گیرد واکنش نشان داده و گزارش دهند، از بسیاری از فساد‌های مالی جلوگیری می‌شود و به همین دلیل است که سکوت در برابر گناه، شریک شدن در آن گناه است و عقاب دارد.

 

 

 

 

مسؤول مؤسسه بشیر با توجه به این که گروه جهادی بشیر افرادی را برای امر به معروف و نهی از منکر آموزش می‌دهد که با شناخت معروف و منکر در جامعه تذکر زبانی بدهند، افزود: چند میلیون تذکر زبانی تا کنون داده شده که کمتر از انگشتان دست منجر به درگیری شده است و تقریباً تمام مردم با یک تذکر آگاه می‌شوند، منکر بودن کارشان را می‌پزیرند و آن را ترک می‌کنند.

 

گفتنی است که مؤسسه بشیر سامانه پیامکی 3000141400 را برای ثبت نام در طرح امر به معروف و نهی از منکر و همچنین انتقاد و پیشنهاد از آمران به معروف در نظر گرفته است تا بتواند از ظرفیت جامعه در اجرای هر چه بهتر این واجب استفاده کند./843/ت301/ی

ارسال نظرات