۲۱ مرداد ۱۳۹۴ - ۲۰:۰۴
کد خبر: ۲۸۰۱۵۲
استاد حوزه و دانشگاه:

همه قوانین در خدمت حفظ کرامت انسانی هستند/ حقوق بشر غربی چیزی جز دروغ و نیرنگ نیست

خبرگزاری رسا ـ مسؤول نهاد رهبری در دانشگاه هنر اسلامی تبریز با بیان این‌که همه حقوق و قوانین هر چند محدودیت‌هایی برای آزادی‌های تام ایجاد کرده‌اند، اما همه در خدمت حفظ کرامت انسانی هستند، گفت: اما در این میان حقوق بشر غربی چیزی جز دروغ و نیرنگ نیست و توجهی به کرامت افراد ندارد.
حجت الاسلام عباس عباس‌زاده، مسؤول نهاد رهبري در دانشگاه هنر اسلامي تبريز

حجت الاسلام عباس عباس‌زاده، مسؤول نهاد رهبری در دانشگاه هنر اسلامی تبریز در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری رسا در تبریز با بیان این‌که عالی‌ترین مبانی حقوق بشر در اسلام و مکتب تشیع آمده است، اظهار داشت: خداوند متعال در آیات مختلف از جمله «سخّر لکم الشمس و القمر دائبین و سخّر لکم الّیل و النهار» و «اللّه الّذى جعل لکـم الانعام» نسبت به جایگاه رفیع آدم در عالم هستی اشاره دارد.


وی با بیان این‌که تمام عالم هستی در خدمت بشریت است تا بشر عبودیت حق تعالی را داشته باشد، خاطرنشان کرد: در قرآن با تأکید فراوان آمده که ما بنی آدم را گرامی داشتیم و این گرامیداشت در اعطاء عقل، انواع آزادی‌ها در اندیشه و بیان و ممنوعیت تجسس و حرمت غیبت و تهمت و دیگر موارد به منصه ظهور رسیده است.


این استاد حوزه و دانشگاه ادامه داد: امروزه هر چند جهان داعیه حقوق بشر دارد و در متن و یا مقدمه اسنادی چون؛ اعلامیه جهانی حقوق بشر، میثاق بین‌المللی حقوق مدنی و سیاسی، میثاق بین‌المللی حقوق اقتصادی و اجتماعی، کنوانسیون رفع تبعیض نژادی، کنوانسیون منع شکنجه، کنوانسیون رفع تبعیض علیه زنان، کنوانسیون حقوق کودک، کنوانسیون چهارگانه ژنو و حقوق بشر دوستانه به موضوع کرامت انسانی اشاره شده است؛ اما عالی‌ترین ملاحظات حقوقی در منشور اسلام یعنی قرآن و سنت مشاهده می‌‎شود.


مسؤول نهاد رهبری در دانشگاه هنر اسلامی تبریز با تأکید بر این‌که حقوق بشر غربی چیزی جز دروغ و نیرنگ نیست، تصریح کرد: آنچه با عدالت سازگار است؛ الهی است و آنچه بر این آیینه‌ شاهی، غباری می‌نشاند، شیطانی است. هیچ گفتار و رفتاری که مصداق ظلم به «هر آفریده‌ای باشد» قطعاً دینی نیست و هیچ پیامبری آن را امضا نمی‌کند.


حجت الاسلام عباس‌زاده خاطرنشان کرد: در منشور ملل متحد چنین آمده است که؛ دولت‌های عضو منشور سازمان ملل متحد، ایمان خود به حقوق اساسی انسان، کرامت انسان و ارزش شخص انسانی را در مقدمه این سند اعلام کرده و در بند 3 ماده 1 نیز تشویق احترام به حقوق بشر و آزادی‌های اساسی برای همگان، بدون هرگونه تمایزی را از اهداف ملل متحد بر شمرده‌اند.


وی تصریح کرد: 1400 سال پیش آیات قرآنی انسان را از ظلم بر حذر داشته و پاداش خود را ارزانی فرهیختگانی می‌کند که منادی صلح و آزادی و عدالت باشند. امیرمؤمنان علی(ع) در نامه تاریخی خویش به امام حسن(ع) چنین می‌فرماید؛ «و لا تکن عبد غیرک و قد جعلک اللّه حرّا؛ بنده دیگری مباش در حالیکه خداوند تو را آزاد آفرید».


این استاد حوزه و دانشگاه تبریز با اشاره به این‌که هنوز مبانی حقوق بشر اسلامی به صورت کامل در جوامع بشری پیاده نشده است، تصریح کرد: آدمی حتی نباید تسلیم نفس خود شود، بلکه باید حریت خود را نه فقط در برابر طاغوت بیرون که در مقابل نفس سرکش درون نیز حفظ کند.


حجت‌الاسلام عباس‌زاده گفت: باید توجه داشت که همه حقوق و قوانین هر چند محدودیت‌هایی برای آزادی‌های تام ایجاد کرده‌اند، اما همه در خدمت حفظ کرامت انسانی هستند و چون حق من وظیفه دیگری است و وظیفه من حق دیگری است، باید همه به وظایف خود عمل کنند تا بشریت به حقوق خود برسد و با نشاط و رضایت زندگی کند./935/ت302/ح

ارسال نظرات