تأیید تیم مذاکره کننده توسط رهبری به معنای تأیید عرصه مذاکرات نیست
به گزارش خبرنگارخبرگزاری رسا در مشهد، حجت الاسلام والمسلمین نصرالله پژمان فر در نشست نقد و بررسی توافق هسته ای که با حضور سه تن از نمایندگان مردم مشهد در مجلس شورای اسلامی برگزار شد، با اشاره به اهمیت نظر مجلس شورای اسلامی در قبال برجام، گفت: اهمیت و حوزه تأثیرگذاری بررسی برجام برای همه ما روشن است؛ این تصمیم بسیار بزرگی است و نظر مجلس را با همه تصمیم های گذشته و آینده اش متفاوت می کند.
لزوم بررسی فرهنگی اجتماعی برجام
وی در ادامه با تأکید بر لزوم بررسی متن برجام در قالب فرهنگی اجتماعی اظهار کرد: این متن ابعاد مختلفی دارد و هرکس با دید خاصی به این آن نگاه کرد که یکی از آن ها تأثیرات و تبعات فرهنگی این محتوا است.
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی افزود: از همان ابتدا جلسات متعددی را با بعضی از دوستان در کمیسیون فرهنگی تشکیل دادیم که ببینیم اساسا این توافق چه آثاری در جامعه دارد و به چه موضوعاتی ورود پیدا کره است.
حجت الاسلام پژمان فر خاطرنشان کرد: خیلی ها می گفتند شاید بررسی فرهنگی اجتماعی توافق ضرورتی ندارد اما در کارگروهی که تشکیل دادیم و جمعی از دانشگاه امام صادق(ع) و امام حسین(ع) و سایر مراکز حضور یافتند، دیدم که توافق از این نگاه هم پر از مطلب و مسأله بوده و بسیار حائز اهمیت است.
وی در ادامه با تأکید بر این که دعوای غرب با جمهوری اسلامی صرفا در موضوع هسته ای نیست، یادآور شد: بعد از اولین مذاکرات به آقای ظریف گفتم اگر هرچه اورانیوم غنی شده داریم، بدون حساب و کتاب تحویل دهیم تا هر کار خواستند با آن بکنند، مراکز هسته ای را هم نابود کرده و دانشمندان مان را تحویل شان دهیم، آیا دعوا تمام می شود؟
تأیید تیم مذاکره کننده به معنای تأیید عرصه مذاکرات نیست
نماینده مردم مشهد و کلات در مجلس با بیان این که «اگر نتیجه مذاکرات، حقوقی هم برای ما ایجاد کرده باشد، مسائل دیگری را از دست می دهیم»، گفت: فکر می کنم مسیر را اشتباه می رویم؛ رهبر معظم انقلاب صراحتا گفتند مواردی خطوط قرمز است، سپس عده ای گفتند «رهبری برای چانه زنی این خطوط را مطرح می کنند» اما رهبری تصریح کردند که سخنان شان همان مطالبی است که فرمودند.
حجت الاسلام پژمان فر با اشاره به این که تأیید تیم مذاکره کننده توسط رهبر معظم انقلاب به معنای تأیید عرصه میدان مذاکرات هسته ای نبوده است، تصریح کرد: رهبر انقلاب تیم مذاکره کننده را تأیید کردند اما جمله ای نسبت به این بحث ها نگفته اند؛ ما اصل میدان را قبول نداریم و در این میدان بیش از این نمی توان نتیجه ای به دست آورد.
وی افزود: از مسیری که در آن نان مردم را به مذاکرات بچسبانیم، چیزی عاید نمی شود؛ اگر انقلاب اسلامی می خواست حقوقش را در این مسیر کسب کند، آیا می توانست حقی به دست آورد؟
نماینده مردم مشهد در مجلس شورای اسلامی در تبیین سخن خود، به رویارویی با دشمنان در عرصه دفاع مقدس اشاره و خاطرنشان کرد: وقتی که آمدند و بخشی از کشور ما را گرفتند، بحثی از مذاکره نبود اما همین که عقب نشینی ها شروع شد، گفتند بیایید در مذاکرات مسأله را حل کنیم اما امام(ره) گفتند «ما مسأله جنگ را در میدان جنگ حل می کنیم» و اگر به میدان مذاکره می رفتیم، چیزی به دست نمی آوردیم.
فاتحه «تحقیق و توسعه» خوانده شده است
حجت الاسلام پژمان فر با تصریح بر این که در همه موارد، حتی در موضوع «تحقیق و توسعه» هم امتیاز چندانی حاصل نشده است، اظهار کرد: تحقیق و توسعه در مسیر عملیات بود، نه بحث یک دستگاه و 30 دستگاه؛ این تحقیق و توسعه نیست؛ به تحقیق و توسعه ای که داشتیم فاتحه خوانده اند.
وی با تأکید بر این که مسأله فعالیت نظامی فقط منحصر در ساخت بمب نیست، خاطرنشان کرد: زیردریایی هایی که با سوختی جز سوخت هسته ای حرکت نمی کنند، باید حدود 20 روز روی سطح آب سوخت گیری کنند اما امروز همه زیردریایی ها سوخت هسته ای دارند.
نماینده مردم مشهد در مجلس با تصریح بر این که با اجرای برجام دست کشور در خیلی از مسائل بسته خواهد شد، افزود: نگرانی ما این است که راه را به سمتی ببریم که همه فعالیت های کشور را متوقف کنند تا در میز مذاکرات تصمیم خود را گرفته و سرنوشت همه مسائل را آن جا رقم بزنیم.
حجت الاسلام پژمان فر همچنین در ابتدای این نشست، از برگزاری چنین جلساتی برای ایجاد رابطه بین نمایندگان مجلس و مردم قدردانی کرد و گفت: این موضوع باید تعمیم پیدا می کرد و با توجه به این که نمایندگان مجلس وکیل مردم هستند و باید با موکلان خود در ارتباط باشند، درباره همه کارها و تلاش های نمایندگان مجلس اقتضا می کند.
وی تأکید کرد: تصمیمات مجلس بسیار مهم است؛ گاهی یک قانون سالیان سال زمان می برد و آثار زیادی بر جامعه و مخاطبان خود می گذارد.
نماینده مردم مشهد در مجلس خاطرنشان کرد: باید به سمت فرهنگ پاسخ گویی و ارائه گزارش عملکرد برویم؛ این که مردم نماینده ای را انتخاب کنند و این نماینده بر اساس فشارها و جریان های مختلفی که بر خلاف گفتمان اولیه اش بوده است، وارد بعضی بازی های فضای مجلس شود و بعد از چهار سال دوباره به مردم مراجعه کند، صحیح نیست./820/پ202/ش