همایش گفتمان نخبگان علوم انسانی آغاز شد
![همایش گفتمان نخبگان علوم انسانی آغاز شد](/Original/1394/05/30/IMAGE635757846889258971.jpg)
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، همایش گفتمان نخبگان علوم انسانی، با پیام تصویری آیت الله جوادی آملی و با حضور صد و پنجاه نفر از نخبگان دانشگاهی عصر دیروز در سالن همایش های غدیر دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم، آغاز به کار کرد.
در این همایش که با هدف تحول در علوم انسانی برگزار شد، دکتر غلامعلی حداد عادل، رییس شورای تحول علوم انسانی و حجج اسلام احمد واعظی، رییس دفتر تبلیغات حوزه علمیه قم و حمید واعظی استاد دانشگاه تهران و عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی سخنرانی کردند.
آیت الله جوادی آملی در ابتدای پیام تصویری خود ضمن خوش آمد گویی به نخبگان و اساتید در این همایش از برگزار کنندگان و یاری دهندگان در برپایی این همایش تقدیر و تشکر کرد.
علوم انسانی بر مدار کرامت قرار دارد
وی با تبریک ایام ولادت حضرت فاطمه معصومه(س) و امام رضا(ع) و دهه کرامت عنوان کرد: علوم انسانی و اسلامی نیز بر مدار کرامت قرار دارد، چه علومی که مربوط به انسان شناسی است که موضوع آن فعل خداوند است و چه علوم انسانی که موضوع آن افعال انسان است و حتی علوم مورد نیاز آنسان ها که همان علوم طبیعی و تجربی است.
آیت الله جوادی آملی افزود: می توان گفت تمامی علوم با علوم انسانی در ارتباط است، چه به صورت مستقی و چه به صورت غیر مستقیم و اگر انسان به صورت کریم شناخته بشود کرامت او، هم در انسان شناسی اش روشن می شود و هم رفتار کریمانه او در علوم انسانی او ظهور می یابد و هم برداشت کریمانه او در علوم طبیعی مشخص می شود.
وی ابراز داشت: آیه ای که خداوند می فرماید« ظَهَرَ الْفَسادُ فِی الْبَرِّ وَ الْبَحْرِ بِما کَسَبَتْ أَیْدِی النَّاس» به خاطر آن است که این افراد نه خدا را شناخته اند و نه بهره ای از علوم انسانی برده اند و نه کیفیت بهره برداری از علوم تجربی را بررسی کرده اند ولی اگر انسان کریم شد در ابعاد سه گانه ذکر شده کریمانه و مناسب برخورد می کند و آنجاست که ظهر الصلاح جای ظهر الفساد را می گیرد و جلوه می کند.
خدا کریم است و درس کرامت می دهد
استاد درس خارج حوزه ادامه داد: خداوند متعال هم در قرآن انسان را کریم معرفی کرده است آنجا که می فرماید « وَ لَقَدْ کَرَّمْنا بَنی آدَم » و از طرف دیگر خداوند در سوره مبارکه علق ابتدا خود را کریم خوانده« اقْرَأْ وَ رَبُّکَ الْأَکْرَم » و بعد شروع به تعلیم می کند« الَّذی عَلَّمَ بِالْقَلَم» درسی هم که به انسان می دهد درس کرامت بوده و به همین دلیل است گه گفتیم علوم انسانی در مدار کرامت قرار دارد.
وی ابراز داشت: خداوند در قرآن از یک رهبر الهی و پر قدرت به نام حضرت داود(ع) سخن به میان می آورد و آنجا که می فرماید« وَ قَتَلَ داوُدُ جالُوت » و آهن را در دستان او نرم کرده بود و به او فرمود از این آهن در جهت سلاح برای دفاع از خود استفاده کند نه برای جنگ و خونریزی که این هم مدار کرامت است که از علوم تجربی هم بهره صلح آمیز ببرد.
این مفسر برجسته قرآن کریم در پایان اظهار داشت: گاهی پزشکان همایش هایی در جهت نشان دادن شباهت های انسان و دام برگزار می گنند که بتوانند گام بهتری در جهت درمان انسان بردارند اما این ها از لحاظ جسم انسان است ولی اگر از منظر روح به انسان توجه کنیم و کرامت را در او بررسی کنیم می بینیم او با فرشته هاست که شباهت دارد، چرا که خداوند در مورد آنها می فرماید« کِرامٍ بَرَرَةٍ»./1330/پ202/ف