سفر معنوی حج فرصت خودسازی است نه بازارگردی
حجتالاسلام حسین گرایلی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری رسا، با اشاره به اهمیت جایگاه معنوی سفر حج گفت: زمانی که انسان به مکان مقدسی همچون حج عظیمت میکند خرید بیمورد اجناس به بهانه سوغات نشان از عدم توجه او است.
پژوهشگر برجسته حج با اشاره به اهمیت توجه قلبی در ایام حج به اعمال واجب و مستحب آن، حضور در مسجدالحرام را امتیاز بزرگی دانست و با اشاره به روایات متعدد در اجر و پاداش اعمال عبادی در حج ابراز داشت: وقتیکه ثواب خواندن هر رکعت نماز در حج برابر با هزار رکعت است؛ چرا انسان باید خود را با اعمالی غیر مرتبط با دین و خدا مشغول کند.
وی با اشاره به ثواب نگاه به خانه کعبه در روایت گفت: خود نگاه به خانه کعبه عبادت است و این روایات نشان از آن است که برای هرگونه توجه به ذات اقدس الهی در ایام حج پادشی عطا میشود که شاید قابل محاسبه هم نباشد.
پژوهشگر برجسته حج با اشاره به امتیاز برخی از اماکن در نزد خداوند گفت: بهترین و امنترین مکان براساس روایات و در ادبیات دینی و اعتقادی ما کعبه و مسجدالحرام است.
حجتالاسلام گرایلی با اشاره به تعریف بازار در روایت اسلامی عنوان کرد: از حضرت رسول اکرم(ص) پرسیدند که بدترین و بهترین مکانها در زمین چه مکانهایی است. حضرت رسول اکرم(ص) در پاسخ این سؤال فرمودند بدترین مکانهای زمین بازار است چراکه بازار میدان شیاطین است، ایشان در ادامه فرمودند قبل از همه، اول پرچم شیطان در بازار برافراشته میشود و تمام عوامل خود را برای لغزش فرزندان آدم تجهیز میکند.
پژوهشگر حج با اشاره به اهمیت حج در زندگی فردی و اجتماعی یک مسلمان حقیقی گفت: حج یک عملی عبادی است که مردم برای نیل به آن در محضر الهی دست به دعا برمیدارند.
حجتالاسلام گرایلی با اشاره به رهنمودهای رهبر انقلاب اسلامی در دیدار اخیر با مسؤولان حج اظهار داست: اتلاف وقت در بازار نهتنها از نگاه و ادبیات روایات اسلامی پسندیده نیست بلکه امروز این مهم بهجایی رسیده است که نائب عام حضرت ولیعصر(عج) این عمل حجاج را مذمت کرده و ناپسند میخوانند.
استاد حوزههای علمیه قم با اشاره به اهمیت سیاست استراتژیک اقتصاد مقاومتی و تأثیر آن در جهان اسلام عنوان کرد: بازار میدان و معرکه شیطان است و حاجی برای خودسازی به حج رفته است؛ بنابراین هنوز به جایگاهی نرسیده است که با شیاطین آنهم در میدان خودشان مقابله کند./921/ت302/ی