۰۷ شهريور ۱۳۹۴ - ۲۳:۰۳
کد خبر: ۲۸۴۱۳۶
استاد حوزه علمیه تشریح کرد؛

تبعیت زنان از همسران خود تا چه اندازه واجب است؟

خبرگزاری رسا ـ استاد حوزه علمیه قم با اشاره به اینکه زن به هیچ وجه اجازه عدول از فرمان شوهر را ندارد، گفت: تنها جواز شرعی زن برای عدول از فرمان شوهر مخالف بودن فرمان شوهر با فرمان و حکم خداوند است.
همسران

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، خانم انصاری امشب در رواق حضرت خدیجه سلام الله علیها حرم حضرت فاطمه معصومه سلام الله علیها در جمع بانوان به تبیین حقوق همسران نسبت به یکدیگر پرداخت و گفت: ازدواج یک سری ملزومات را بر زن و مرد به عنوان زوج و زوجه تحمیل می‌کند که این الزامات لازمه تحکیم بنیان خانواده و زندگی مشترک است.

 

وی افزود: یکی از مهم‌ترین الزامات زناشویی این است که بعد از ازدواج از نظر شرعی و قانونی زن به عنوان همسر موظف به تبعیت از شوهر خود است و در مقابل این الزامات مرد هم موظف است یک سری حقوق را نسبت به همسر خود رعایت کند.

 

انصاری ادامه داد: از مهم‌ترین حقوق مرد بر زن این است که زن نمی تواند بدون اذن شوهر از خانه خارج شده یا از مال همسر بدون اجازه او خرج کند و به همین دلیل اگر زن بخواهد کار کند باید حتماً رضایت همسر خود را کسب کند در غیر این صورت اگر مرد مخالف کار کردن زن باشد خروج زن از خانه و رفتن او به سر کار حرام است.

 

استاد حوزه علمیه قم با بیان اینکه مرد اجباری ندارد که به همسرش بیش از وسع خود پول توجیبی بدهد، گفت: مرد موظف است خوارک و لباس زن خود را تأمین کند اما زن نمی‌تواند به بهانه پول توجیبی با همسر خود قهر کرده یا از او نافرمانی کند.

 

انصاری با تأکید بر اینکه طبق فتوای امام خمینی(ره) زن حتی برای نذر کردن باید با شوهر خود مشورت کند و اگر این نذر را که نذر مالی است بدون مشورت با شوهر انجام دهد نذرش از نظر شرعی منعقد نمی شود، اظهار کرد: دلیل این امر این است که خداوند خواسته بار مسؤولیت را از دوش زن برداشته زیرا زنان در هر مشکلی و با هر پیش آمدی بلافاصله نذر می کنند.

 

وی افزود: زن حق ندارد بدون اجازه از جیب همسرش پول بردارد و اگر از پولی که برای خرج خانه به او سپرده شده حتی برای خرید جهیزیه دخترش استفاده کند این کار حرام است و زن باید حتماً رضایت شوهر خود را در این زمینه کسب کند.

 

استاد حوزه علمیه قم با اشاره به اینکه اسلام دینی نیست که بخواهد زن را برده مرد قرار دهد، یادآور شد: برای مثال اگر مردی از زن خود بخواهد که سقط جنین مرتکب شود یا هنگام بیرون رفتن از خانه آرایش کند چون خلاف شرع مرتکب شده و فرمان او خلاف فرمان و حکم خداوند است زن موظف نیست به فرمان شوهر خود عمل کند و در این موارد اسلام به زن اجازه تخلف از فرمان شوهر را داده است./837/پ202/ف

ارسال نظرات