تلاوت قرآن در دوران بارداری سبب آرامش جنین میشود
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجتالاسلام تراشیون، بعد از ظهر امروز در حرم حضرت فاطمه معصومه(س) با اشاره به اینکه والدین باید از همان ابتدا که خواستار فرزند هستند یک مدل تربیتی دینی برای فرزند خود تعریف کنند، گفت: این مدل فرزندان را به فرزندی صالح و سالم برای پدر و مادر تبدیل می کند.
وی افزود: دومین مرحله از مراحل تربیت دینی فرزند قبل از تولد، بارداری و حین آن بوده و باید به این نکته توجه شود که رحم مادر اولین بستر برای تربیت فرزند است و جنین در رحم مادر از احوال این دنیا و سخنان مادر و پدر خود با خبر است.
استاد حوزه علمیه قم تصریح کرد: در هنگام بارداری مادر غذایی را که میخورد ابتدا باید به حلال بودن و پاکی و سپس باید به نوع آن توجه داشته باشد و لقمه حلال مستلزم تعامل میان زن و مرد است.
حجتالاسلام تراشیون با بیان اینکه آرامش روحی و روانی خانواده در تربیت جنین مؤثر است، اظهار کرد: وقتی مادر آرامش ندارد جنین هم به تبع آرامش نداشته و هنگام تولد کودک عصبی و پرخاشگر می شود.
وی افزود: در خانه زن محور آرامش است و با مهارت هایی که دارد میتواند محیط خانواده را آرام نگه دارد و زن در هنگام بارداری نباید خود را در محیط های پر تنش قرار دهد.
استاد حوزه علمیه قم اظهارکرد: در هنگام بارداری مادر باید با فرزند داخل رحم خود از همان ماه های اول ارتباط کلامی برقرار کند، زیرا علم پزشکی معتقد است که جنین در شش ماهگی تمامی صحبتهای بیرون از رحم را میشنود و از آن جایی که سلسله عصبی بچه اولین عضوی که شکل میگیرد و وابسته به مادر است آرامش مادر تأثیر مستقیمی بر روی فرزند از همان ماه های اول شکل گیری جنین دارد.
وی افزود: انسانهای نابغه، انسانهایی هستند که نیم کره چپ و راست آنها با هم متناسب باشند و مادر در دوران بارداری با یادگیری مهارت میتواند این کار را انجام دهد و همچنین برای اینکه مادر بتواند میان پدر و فرزند ارتباط خوبی برقرار کند بهتر است راجع به ویژگیهای مثبت پدر برای جنین داخل رحمش سخن بگوید و بداند از ماه دوم کودک سخنان او را میشنود و حضرت زهرا(س) در هنگام بارداری با جنین درون شکم خود صحبت میکردند.
استاد حوزه علمیه قم تصریح کرد: تلاوت قرآن در دوران بارداری بهترین ارتباط کلامی با جنین بوده و بسیار بر جنین اثر گذار بوده و موجب آرامش او میشود و بانوان همچنین میتوانند مناجات های خمسه عشر را بشنوند و شرکت در جلسات و برنامههای مرتبط با اهل بیت(ع) نیز در تربیت جنین قبل از تولد مؤثر است.
حجتالاسلام تراشیون با اشاره به اینکه مادران در دوران بارداری نباید از دیگران غیبت کرده، بدگویی کنند، نسبت به دیگران بدبین باشند و حسد بورزند، گفت: چون این کارهاروی جنین اثر گذر است یعنی باید ارتباط کلامی ما با اطرافیان هم مثبت باشد و بدگویی نکنیم.
وی افزود: مادران در دوران بارداری باید از نگاه خود مراقبت کرده و به نامحرم نگاه نکنند و همچنین از نگاه کردن به تصاویر تلویزیونی باید پرهیز کنیم چون ممکن است در دل مادر به این شخصیتها مَحبت ایجاد شود به همین دلیل امام صادق (ع) می فرماید«هر چیزی را دوست داشته باشید پس محشور میکند خداوند شما را با همان شی اگر چه آن چیزی که شما دوست دارید یک تیکه سنگ باشد» بنابر این باید مراقب مَحبت و دلبستگی خود به امور مختلف باشیم چون نه تنها روی خودمان بلکه روی فرزندانمان اثر گذار است.
استاد حوزه علمیه قم ادامه داد: باید در زندگی به انسانهای خوب نگاه کنیم و نگاه کردن به انسان خوب در دروان بارداری موجب میشود که عشق و علاقه به خداوند در وجود فرزند ما نهادینه شود و نگاه به قرآن و نام اهل بیت(ع) هم از این جمله نگاههای خوب است.
حجتالاسلام تراشیون با بیان اینکه انسان میتواند در دروان بارداری با انسانهای خوب نشست و برخاست کند، تصریح کرد: زیرا نشست برخاست با آنها موجب تقویت باورهای دینی جنین، آرامش و اعتقاد عمیق او به خداوند می شود.
وی یادآور شد: خانمهای باردار باید برای خود همنشین های شایسته ای را انتخاب کنند زیرا همنشین خوب هم مانند انسان خوب تأثیر عمیقی بر فرزندان ما دارد./837/پ202/ی