رعایت قوانین شرعی در بانکها سبب رشد و برکت جامعه اسلامی میشود
حجت الاسلام ابراهیم صفیخانی، استاد حوزه علمیه قزوین در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری رسا در قزوین، درباره نظام بانکداری اسلامی گفت: بانکداری اسلامی، بانکداری است که به صورت قرض الحسنه، مشارکتی یا مضاربهای کار انجام دهد.
وی در ادامه افزود: اصل عقود و قراردادها ربوی نیست اما در مرحله اجرا ربوی است، بانکها قراردادهای شرعی را با مردم منعقد میکنند اما در عمل کارهای خلاف شرع انجام میدهند.
استاد حوزه علمیه ابراز کرد: بانکهای دولتی ربوی نیستند، چون مسؤولان بر کارهای آنها نظارت دارند اما بانکهای خصوصی و مؤسسات مالی و اعتباری کارهایشان ربوی است.
این کارشناس حوزوی اظهار کرد: نظام بانکداری اگر طبق نظام اسلامی اجرا شود، تأثیر بسزایی بر روی اقتصاد میگذارد چون رعایت قوانین شرعی سبب برکت در جامعه میشود.
حجتالاسلام صفیخانی عنوان کرد: سرمایههای مردم در بانکها جمع آوری میشود و دولت برای پیادهسازی پروژهها از سرمایه های مردم استفاده میکنند و این عمل سبب میشود گردش پول در تولید قرار بگیرد.
وی با اشاره به رهنمودهای رهبر معظم انقلاب بیان داشت: تکیه بر سرمایههای مردمی سبب حل مشکلات اقتصادی میشود.
همه مسؤولان و مدیران باید تحت نظارت ولی فقیه باشند
استاد حوزه علمیه تأکید کرد: پروژههای عمرانی و نظامی از سرمایه گذاری های مردم ساخته شده است و مردم از این پروژه ها استفاده میکنند به عنوان مثال از بزرگراهها مردم استفاده میکنند.
حجت الاسلام صفی خانی ابراز کرد: ما باید بر داشته های خود تکیه کنیم و از ظرفیت ها و استعدادهای داخلی کشور خود استفاده کنیم و هرگز دست خود را به سوی بیگانگان دراز نکنیم.
وی با بیان اینکه رهبر معظم انقلاب فرمانده و رهبر جامعه اسلامی هستند، بیان کرد: همه مسؤولان و مدیران باید تحت نظارت ولی فقیه باشند و به رهنمودهای ایشان توجه کنند و هرگز به میل خود رفتار نکنند.
این کارشناس حوزوی در پایان گفت: برای حل مشکلات اقتصادی کشور باید به تولیدات داخلی بیشتر توجه کنیم و به صادرات بپردازیم، واردات را کاهش دهیم تا اقتصاد مقاومتی در سراسر کشور عملی شود./838/ت302/ح