برخی مدیران فرهنگی خجالت میکشند حرفهای انقلابی بزنند
![مقابله با تهاجم فرهنگي فرنگي](/Original/1393/09/17/IMAGE635537465110884430.jpg)
به گزارش سرویس پیشخوان خبرگزاری رسا، رهبر معظم انقلاب در دیداری که به مناسبت هفته دولت با اعضای کابینه دولت یازدهم داشتند به نکات و مباحث فرهنگی مهمی اشاره کردند.
البته وقتی از طرف ایشان مسائلی مثل لزوم تسریع در راهاندازی قطار سریعالسیر مشهد و آزادراه مشهد مطرح میشود، جزو مباحث مهم فرهنگی باید تلقی شود. طرح مسائلی همچون رفتار دولتمردان و مسئولان که میتواند اصلاحگر باشد و برخی رفتارها را اصلاح یا ایجاد کند هم جزو مباحث فرهنگی مهمی است که معظمله به آن اشاره کردند.
اقداماتی از این دست جزو مسائلی است که باید روی زمین اتفاق بیفتد و عینیت پیدا بکند، چراکه اثرات جدی فرهنگی دارد. ما وقتی برای استفاده مردممان از فضای فرهنگی زیارت و حرم امام رضا(ع) درست تدبیر نکنیم، قطعاً این توانها به سمت دیگری حرکت خواهد کرد.
یک بحث فرهنگی دیگری که خیلی بحث مهمی است، توجه به فرهنگ کار و تلاشگری و مقابله با بیکاری و تنبلی و... است و بحث بسیار مهمی است که اتفاقاً مورد غفلت قرار گرفته است. در این زمینه غفلت در حوزههای آثار علمی و اندیشهای زیادی وجود دارد که به نظر بنده تجربهها و مطالعات آقای دکتر مرتضی فرهادی میتواند خیلی به کار آقایان، مسئولان و وزرا بیاید. چه اینکه آقای فرهادی در حوزه مباحثی مانند کار و ارزش کار کردن مطالعات خیلی خوبی دارند که متأسفانه کمتر دیده شده از مطالعات و زحمات چنین افرادی استفاده و بهرهبرداری صورت بگیرد.
وزارتخانههای مختلف میتوانند حامی تولیداتی باشند که قهرمانهای حوزه کار و تولیدات را برجسته و معرفی میکنند و به مردم الگو، روش، راه و روحیه کار و تولید را نشان بدهند.
به هر حال باید زیرساختها و مقدمات برای مؤلفان و تولیدکنندگان آثار هنری و فرهنگی مهیا و فراهم بشود تا بتوانند با عشق و طیبخاطر در حوزههایی که علاقهمند هستند، کار بکنند. اگر تولید مطلوب در حوزه فرهنگ رونق بگیرد به خودی خود بخش زیادی از آثار نامطلوب و مضر از بین خواهد رفت. یکی از دلایل تولید و به وجود آمدن آثار یأسآفرین و گمراهکننده ناشی از رهاشدگیها و خستگیهای مؤلفان است.
اگر زمینه انجام کارهای مختلف حتی بزرگ را برای مؤلفان و تولیدکنندگان آثار فرهنگی که اتفاقاً نیاز مردم و کشور (همین تولیدات فرهنگی) نیز هست، فراهم نکنیم، طبیعی است تولیدکننده آثار فرهنگی در عوالم شخصی خودش ممکن است تولیداتی داشته باشند که مطلوب هم نباشد. اگر دستگاهها همت کنند و زمینه جدی تولیدات فرهنگی مطابق با استانداردهای روز هر رشته را فراهم کنند، خیلی از این توانهایی که صرف تولیدات منفی میشوند نیز خواهد آمد و به سمت تولید آثاری که روشن خیالی و امید را ترویج میکنند، حرکت خواهند کرد. دستگاه فرهنگی همانگونه که موظف به تولید آثار مطلوب فرهنگی است، وظیفه دارد که با تولیدات مضر و نامطلوب فرهنگی مقابله کند. بنابراین دستگاههای متولی باید طراحیهایی بکند که جلوی آثار آسیبزننده به اخلاق، امنیت، وحدت ملی و... گرفته شود.
به هر ترتیب وظیفه دستگاههای فرهنگی است که به گونهای ریلگذاری کنند که یک طرف عمده توان نیروهای خلاق کشور به طور طبیعی به سمت تولید آثار مثبت و مطلوب برود و از طرف دیگر کسانی که به هر دلیلی برخلاف این جریان حرکت میکنند با موانع قانونی روبهرو شوند و به نوعی کار برایشان غیرممکن شود. یعنی همزمان با تسهیل مسیر تولیدات روشن و مطلوب، ممانعتها و دشواریهایی نیز برای تولیدات مضر اخلاق و فرهنگ ایجاد شود که این دقیقاً برعهده دستگاههای فرهنگی موظف و مسئول گذاشته شده که مهمترین آنها وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است.
متأسفانه یک دورهای رایج شد که باید رنگ عوض کنیم تا جذب حداکثری کنیم. واقعاً این حرفها، حرفهای درست و روشنی نبوده و نیست، به تعبیری ما تاکتیک استتار را برگزیدیم تا بتوانیم دیگران را جذب کنیم ولی یواشیواش ناپدید شدیم!
الان به گونهای شده که بسیاری از مدیران فرهنگی ما خجالت میکشند حرفهای محکم اسلامی و انقلابی را مطرح کنند! که البته این رفتار غلطی است و باید محکم پشت این حرفها ایستاد و محکم برای این موضوعات کار کرد؛ چراکه تازه ما در بهار طرح مباحث اسلام انقلابی قرار داریم، تازه ما فرصتی پیدا کردهایم تا این موضوعات و مسائل را طرح کنیم و دنیا به دنبال آنها خواهد آمد. اتفاقاً در دنیای امروز انقلابی بودن و استکبارستیزی جذاب است به شرط آنکه صدق گفتار و عمل داشته باشیم./998/د102/س
منبع : روزنامه جوان