کمبود مطالعه باید مورد بررسی و آسیبشناسی قرار گیرد
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در اصفهان علی اصغر کاراندیش معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، شب گذشته در آیین افتتاحیه یازدهمین نمایشگاه بزرگ کتاب استان اصفهان با بیان این که اگر مطالعه در جامعهای ضعیف باشد بدون شک تحقیق و پژوهش نیز ضعیف خواهد بود، گفت: بحث کتاب و کتاب خوانی یکی از مسائل مهم و اساسی جامعه بشری است و جامه بی مطالعه بدون شک به رشد و توسعه همه جانبه دست پیدا نخواهد کرد.
معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به این که برای ارزیابی رفتار یک جامعه میزان مطالعه افراد در آن جامعه مد نظر قرار میگیرد، تصریح کرد: نگرش افراد مختلف از مسؤولان گرفته تا مردم عادی نسبت به توسعه نادرست بوده و در بیشتر مواقع توسعه را در پیشرفت عمرانی و صنعتی دیده و به مسائل فرهنگی و اجتماعی کمترین توجهی ندارند در صورتی که در هر توسعه باید به مسائل فرهنگی و اجتماعی آن نیز توجه شود.
وی با اظهار تأسف از کم بودن سرانه مطالعه در کشور ابراز داشت: باید مسأله کمی سرانه مطالعه ریشه یابی و آسیب شناسی جدی شود و نباید تنها به طرح مسأله در این زمینه اکتفا کرد.
معاون وزیر فرهنگ و ارشاد دولت یازدهم ادامه داد: یکی از موارد در ترویج فرهنگ مطالعه این است که دانش آموزان در سنین کم به کتاب خواندن علاقهمند شوند که این کار بسیار ظریف، سخت و وقت گیر است؛ باید افرادی در مسؤولیت کتاب خانههای مدارس قرار گیرند که به مطالعه توجه داشته باشند و باید فرهنگ مطالعه را از مدارس شروع کرده و بهترین نیرو را به عنوان مسؤول کتابخانه قرار دهیم.
کاراندیش با بیان این که اگر جامعهای احساس نیاز کند دنبال مطالعه میرود، خاطرنشان کرد: اگر جامعهای خود را غنی بداند به سمت مطالعه نمیرود البته در جامعه سنین مختلفی وجود دارد که محتواها باید بر اساس نیاز آن سنین تولید شود اما گاهی اوقات شیوه عرضه محتوا متناسب با سنین مختلف نیست.
معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با تأکید بر بررسی دلایل کمی فرهنگ مطالعه گفت: در بحث فرهنگ و هنر معتقد هستیم که باید به مسئله آموزش تأکید جدی شود و ما آمادگی داریم هر سرمایه گذاری که لازم باشد به مسأله آموزش بدهیم و به دنبال حمایت از آثار فاخر و ارزشمند اصحاب فرهنگ و هنر نیز هستیم./1304/202/ب3