۱۲ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۹:۵۹
کد خبر: ۲۸۵۲۳۳
کارشناس رسانه ملی:

مهم‌ترین آسیب فضاهای مجازی از بین رفتن حریم خانواده است

خبرگزاری رسا ـ کارشناس رسانه ملی با بیان این که از بین رفتن حرمت‌ها و حریم‌ها مهم‌ترین آسیب فضای مجازی در خانواده‌ها است، گفت: اگر عزم جدی برای کاهش تأثیر آسیب‌های فضای مجازی در خانواده‌های ایرانی به وجود آید، والدین می‌توانند فرزندان خویش را در استفاده از این فضاها مدیریت کنند.
زهرا امين مجد

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، زهرا امین مجد استاد و حوزه دانشگاه، عصر امروز، در برنامه «صدف» رادیو معارف به بررسی تأثیر رسانه‌ها و فضای مجازی بر خانواده پرداخت و گفت: در جامعه معاصر غربی حرمت‌ها و حریم خصوصی میان زنان و مردان و خانواده‌ها از بین رفته است.

 

امین مجد بیان کرد: بر اساس آمار رسمی بیشترین تجاوز به عنف در کشورهای اروپایی صورت می‌گیرد و جریان‌هایی که برای عفت ورزی زنان در جامعه غرب راه اندازی شده است، از سوی نظام سکولار و سرمایه‌داری غرب مقابله و سرکوب می‌شود.

 

وی با بیان این که خانواده در اسلام مبتنی بر حفظ حریم‌ها بنا شده است، گفت: حفظ و مراعات حریم‌ها میان زنان و مردان به صورت فطری در افراد وجود دارد و حفظ حرمت‌ها از حقوق الهی و لازمه عفت‌ورزی هر فردی است اما متأسفانه در ساختمان‌سازی‌ها و معماری‌های مدرن به این امر توجهی نمی‌شود.

 

این کارشناس رسانه ملی تصریح کرد: اسلام برای حفظ حریم‌ها میان فرزندان و والدین احکام روشنی دارد اما با ساختمان سازی مدرن فضای خصوصی و حرمت‌ها میان آن‌ها از بین رفته است.

 

امین مجد با بیان این که آگاهی کودکان و نوجوان از مسائل جنسی سبب از بین حریم‌ها میان والدین و فرزرندان شده است، گفت: امروز فرزندان در فضای خارج از خانواده و از طریق رسانه‌ها و فضای مجازی آگاهی جنسی خویش را کسب می‌کنند، این امر سبب شده تا سن بلوغ نوجوانان کاهش پیدا کند و فاصله طبیعی که باید میان بلوغ جسمی و روانی وجود داشته از بین برود و بلوغ فکری در افراد ایجاد نشود.

 

وی به ضرورت افزایش آگاهی‌های خانو اده ها از آسیب‌ها فضای مجازی اشاره کرد و گفت: خانواده‌های ایرانی فضای استفاده از اینترنت برای فرزندان خویش مهیا می‌کنند اما به سبب عدم آگاهی از آسیب‌ها فضای مجازی و به جهت اعتمادی به فرزند خویش دارند، آن‌ها را در عرصه فعالیت در فضای مجازی آزاد می گذارند.

 

استاد حوزه و دانشگاه بیان کرد: فرزندان در ابتدا  برای رفع حس کنجکاوی در فضای مجازی به مسائل غیر اخلاقی روی می­آورند و به مرور زمان گرایش به این مسائل پیدا می‌کنند و این امر سبب می‌شود که حریم‌ها و حرمت‌ها میان فرزندان و والدین از بین برود.

 

امین مجد ابراز کرد: اگر عزم جدی برای کاهش تأثیر آسیب‌های فضای مجازی در خانوادهای ایرانی به وجود آید و والدین آگاهی و اطلاع کامل از تهدیدات رسانه‌ها و فضای مجازی کسب کنند، می‌توانند فرزندان خویش را در استفاده از این فضاها مدیریت کنند.

 

وی با بیان این که احکام اسلام برای حفظ عفت و کنترل شهوت برای حفظ بنیان خانواده است، گفت: از بین رفتن محبت‌ها میان اعضای خانواده، افزایش بی­حیایی و بی­عفتی در جامعه، بروز خیانت‌ها میان همسران و فروپاشی خانواده‌ها را از آسیب‌های استفاده نامطلوب از رسانه‌ها و فضای مجازی است.

 

امین مجد رواج رذایل اخلاقی، دروغگویی و دورویی آثار مخرب استفاده نامطلوب از فضای مجازی دانست و افزود: ترویج رابطه جنسی خارج از خانواده اصلی‌ترین آسیب استفاده از ماهواره‌ها و فضای مجازی است و این رسانه‌ها به گونه­ای تبلیغ می‌کنند که بزرگ‌ترین معضل هر کشور مسائل جنسی بوده و در کشور ایران این مسائل آشفته و نابسامان است./998/پ202/ف

ارسال نظرات