آیت الله قدوسی طلبه ها را به تقوا و انسان سازی دعوت می کرد
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجت الاسلام رهبرپور استاد حوزه علمیه در مراسم سالگرد شهادت آیت الله قدوسی که بعد از ظهر شنبه 14 شهریور ماه در بنیاد شهید آیت الله قدوسی برگزار شد، با اشاره به سال های بعد از پیروزی انقلاب گفت: برای حفظ دستاوردهای انقلاب اسلامی امام خمینی (ره) دستور تشکیل کمیته انقلاب اسلامی، سپاه پاسداران، دادگاه ها و دادسرهای انقلاب را دادند.
وی با بیان اینکه در مرکز استان ها و شهر بزرگ روحانیانی که بین مردم محبوب بودند به عنوان حاکم شرع برگزیده می شدند، خاطرنشان کرد: در ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی ارگان ها و نهادهایی مثل دادگستری ها کارآیی نداشتند از این رو امام خمینی (ره) آیت الله بهشتی را به عنوان رییس دیوان دادگستری انتخاب کردند.
روحیه بزرگ شهید آیت الله بهشتی و آیت الله قدوسی
شاگرد شهید آیت الله قدوسی بیان کرد: آیت الله قدوسی و شهید آیت الله بهشتی دارای روحیه بزرگی بودند که در دیگران کمتر مشاهده می شد بنابراین امام خمینی (ره) مدیریت دستگاه قضایی را به این دو واگذار کردند.
حجت الاسلام رهبرپور با تأکید بر اینکه ما باید گذشته ها را مورد عبرت قرار دهیم، بیان کرد: زمان فتح مکه برخی افراد شعار می داند که باید کشتار صورت بگیرد اما پیامبر(ص) فرمودند که امروز روز رحمت و مهربانی است و جلوی کشتار را گرفتند.
شاگرد شهید آیت الله قدوسی با بیان اینکه دین اسلام برای قضاوت شرایط خاصی را گذاشته است، بیان کرد: از صفات امیرمومنان حضرت علی (ع) این بود که ایشان از نظر قضاوت از همه بالاتر بودند و این به دلیل روحیه عدالت جویی و عدالت طلبی ایشان بوده است.
حجت الاسلام رهبر پور با بیان اینکه شهید آیت الله قدوسی می فرمود که منافقین و گروهک ها دیر یا زود در مقابل نظام می ایستند و اسلحله می کشند، گفت: ایشان می فرمودند شما موظف هستید پرونده هایی که مرحوم خلخالی در قزل حصار در دست داشت بررسی کنید، که اگر لحظه ای فرا رسید که منافقین و گروه الحادی علیه نظام حرکت کردند ما توان برخورد با آنها را داشته باشیم.
طرح لایحه قصاص از سوی شهید بهشتی
وی با اشاره به لایحه قصاص که نخستین بار از سوی شهید آیت الله بهشتی به مجلس داده شد، گفت: در آن زمان برخی در دادگستری تاب تحمل نداشتند و عده ای نامه نوشتند و گروهک ها را به مخالفت با این لایحه ترغیب کردند.
شاگرد شهید آیت الله قدوسی در ادامه افزود: امام خمینی (ره) در سخنرانی 25 خرداد 60 در سخنرانی خود در حمایت از لایحه قصاص مخالفان لایحه قصاص را مرتد اعلام و تلاش زیاد برای تحول در قوه قضائیه ایجاد کردند.
حجت الاسلام رهبرپور با اشاره به پرونده بیش از 5 هزار زندانی که رسیدگی آن زمان طولانی را لازم داشت، بیان کرد: در زندان با مسائلی مواجه شدیدم و وقتی به نزد شهید آیت الله بهشتی رفتیم و با ایشان این مسائل را در جریان گذاشتیم، ایشان آنها را تنظیم و به صورت بخشنامه کرد و با قاطعیت به آن عمل می کردند.
شیوه برخورد شهید آیت الله قدوسی با منافقان
وی با بیان اینکه شهید آیت الله قدوسی در تقویت قوه قضائیه سنگ تمام گذاشتند، مطرح کرد: شهید آیت الله قدوسی در اوایل سال 60 سمینارهای ترتیب دادند و همه را توجیه کردند که در راه انقلاب با منافقان باید چگونه برخورد کرد.
شاگرد شهید آیت الله قدوسی با اشاره به جنایت های داعش در منطقه به اسم اسلام، گفت: این گروه کار های بسیاری را به نام اسلام انجام می دهند و با متلاشی کردن خانواده 10 هزار انسان بی گناه را به کام مرگ برده است.
حجت الاسلام رهبرپور با تأکید بر اینکه اگر سی و چند سال قبل هوشیاری امام و قاطعیت شهید آیت الله بهشتی و شهید آیت الله قدوسی نبود اسلام شیعی به دست منافقین افتاده بود، بیان کرد: امام خمینی (ره) با هوشیاری در انتخاب افراد با بصیرت در دادستانی کل انقلاب سبب شدند که ریشه منافقان در این کشور خشکانده شود.
وی با بیان اینکه شهید آیت الله قدوسی بعد از شهادت آیت الله بهشتی به شدت دچار ناراحتی شدند، خاطرنشان کرد: بعد از شهادت شهید بهشتی روحیه ایشان دگرگون شده بود و گویا دیگر در این دنیا زندگی نمی کرند و دنیا را تیره و تار می دیدند.
ویژگی ها و خصایص اخلاقی شهید آیت الله قدوسی
شاگرد شهید آیت الله قدوسی با اشاره به برخی خصایص و ویژگی های شهید آیت الله قدوسی عنوان کرد: ایشان به دنیا اهمیتی نمی داد و از هوا و هوس به دور بود، اگر به چیزی دسترسی می یافت به مقدار نیاز استفاده می کرد، کم تر شعار می داد و کم تر مصاحبه می کرد اما هرگاه سخن می گفت بر همه برتری می یافت و عطش سوال کنندگان را بی نیاز می کرد.
حجت الاسلام رهبرپور شهید آیت الله قدوسی را در جبهه جنگ و جهاد شجاع دانست و خاطرنشان کرد: ایشان تأکید داشتند که اخلاق را رعایت کنید، در مدرسه شهید حقانی مثل شمع می سوختند و دیگران را به روحیه تقوا دعوت می کردند و طلبه ها را به گونه ای انسان ساز بار می آوردند که به دنبال تقوا و عمل باشند./818/201/ب1