لزوم استفاده از فضای مجازی و شبکههای اجتماعی در ترویج امر نماز
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در مشهد، محمود مظفر قائم مقام ستاد اقامه نماز کشور پیش از ظهر امروز در گردهمایی کارشناسان برنامهریزی، نظارت و ارزیابی ستادهای اقامه نماز سراسر کشور در سالن همایش مجتمع فرهنگی، تفریحی کارگران مشهد به بررسی مشکلات امر تبلیغ و ترویج نماز در سنین کودکی تا بزرگسالی در کشور پرداخت.
وی با بیان این که متاسفانه نماز صبح در مساجد ما رونق لازم را ندارد، افزود: به دنبال تبیین آثار و برکات نماز در جامعه هستیم تا رفته رفته جامعه خود به این سمت و سو، سوق پیدا کند.
قائم مقام ستاد اقامه نماز کشور با اشاره به اهمیت آموزش نماز در سنین کودکی اظهار کرد: باید در مهدکودکها نماز برای کودکان با زبان شعر، بازی و سرود تبیین شود و یا در آموزش و پرورش باید بررسی شود، مدارس تا چه حد انجمن اولیا و دانش آموزان به نماز و ترغیب می کنند.
انتقاد از عملکرد صدا و سیما در خصوص نماز/ دو وظیفه عمومی و اقتصادی
وی در ادامه با انتقاد از عملکرد صدا و سیما در خصوص نماز گفت: صدا و سیما میتواند با پخش کلیپهایی دررابطه با نماز به ترویج این امر کمک کند که تاکنون متأسفانه اهتمام جدی در این باره مشاهده نشده است.
مظفر با تاکید بر این که برای هر دستگاه باید به طور خاص در امر نماز برنامهریزی شود، به تاکیدات رهبر معظم انقلاب در این باره اشاره و بیان داشت: با وجود پشتوانههای قوی همچون رهبر معظم انقلاب و حمایت های حجتالاسلام قرائتی و ریاست محترم جمهوری ضروری است تا همه دستگاهها در بحث اقامه نماز ورود کنند تا شاهد آثار و برکات ارزشمند آن در آینده باشیم.
وی همچنین با بیان این که در بحث نماز دو وظیفه عمومی و اقتصادی برای قابل تعریف است، عنوان کرد: وظیفه عمومی خود دو بخش دارد، بخش سخت افزاری که همان برپایی نمازخانههای خوب و متناسب است و بخش نرم افزاری که بر حضور مدیران و کارکنان در کتابخانهها و مساجد تاکید دارد.
قائم مقام ستاد اقامه نماز کشور ادامه داد: در رویکرد اقتصادی نیز به عنوان نمونه در وزارت ارشاد باید بررسی شود که در بخش های مختلف نویسندگی، شعر، سینما و تئاتر چه اقداماتی در این خصوص انجام شده است و یا در سایر نهادهایی همچون صدا و سیما، آموزش و پرورش و وزارت علوم تا کنون چه اقداماتی انجام شده است.
وی در ادامه با تاکید بر اهتمام جدی تر و اولویت مدیران استانها به امر نماز اظهار کرد: در حال پیگیری هستیم که در این خصوص سه استان اول و سه استان آخر را از جهت پرکارترین و کم کارترین معرفی کنیم.
مظفر در ادامه با بیان این که آنچه که ما باید انجام دهیم، فراگیر شدن اقامه نماز در کشور است، نه صرفا خواندن نماز، اظهار کرد: باید این موضوع برای جامعه به طور کامل تبیین شود، زیرا بسیاری به این امر واقف نیستند.
وی افزود: از این رو اگر امر اقامه نماز در کشور اتفاق بیفتد، باید منتظر اثرات و برکات آن در جامعه باشیم و تاکنون نیز اگر این اثرات را در جامعه ندیدهایم به این دلیل است که در این خصوص کار جدی صورت نگرفته است.
لزوم استفاده از فضای مجازی و شبکههای اجتماعی در ترویج امر نماز
وی همچنین بر لزوم استفاده از فضای مجازی و شبکههای اجتماعی در ترویج امر نماز تاکید کرد و افزود: زیباسازی نمازخانه ها و مساجد، برگزاری دوره های آموزشی مقدماتی، تکمیلی و پیشرفته برای مدیران و کارکنان، مطالبه جدی امر نماز از مدیران کشور، حضور کمی کارکنان در مساجد و ادارات در وقت اذان و لزوم همکاری همه نهادها وانسجام عمومی در موضوع اقامه نماز از دیگر کارهایی است که باید انجام شود.
براساس این گزارش، گردهمایی کارشناسان برنامهریزی، ارزیابی و نظارت ستادهای اقامه نماز استانهای سراسر کشور از 14 شهریورماه در مشهد آغاز و تا 15 شهریورماه ادامه دارد.
تبیین و توجیه سیاستها، رویکردها و برنامههای معاونت برنامهریزی، نظارت و ارزیابی، بررسی شیوهنامههای نظارت و ارزیابی دستگاههای اجرایی در حوزه نماز، ایجاد تعامل و همافزایی با سایر بخشها و معاونتهای ستاد در حوزه برنامهریزی و نظارت، آسیبشناسی و بررسی موانع، مشکلات و چالشهای فرهنگی پیشرو در امر نماز در دستگاههای اجرایی، توانمندسازی و ارتقای دانش کارشناسان نظارت و ارزیابی استانها و انتقال تجارب از جمله اهداف این گردهمایی بهشمار میرود./934/202/ب3