۱۶ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۸:۴۳
کد خبر: ۲۸۶۱۶۸
حجت الاسلام والمسلمین عندلیب همدانی مطرح کرد؛

آیت الله عراقچی در فرمان امام تردید نمی‌کرد/ تحصیل جدی و تهذیب نفس رمز موفقیت طلبگی

خبرگزاری رسا ـ عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با بیان این که هیچگاه مشکلات و فراز و فرودهای زندگی مانع رسیدگی آیت الله عراقچی به درس و بحث نشد، گفت: رمز موفقیت این استاد اخلاق این بود که در کنار تحصیل جدی علوم به تهذیب نفس نیز پرداخت.
عندليب عيادت مدير عامل و دبيران خبرگزاري رسا از آيت الله عراقچي استاد اخلاق حوزه عيادت مدير عامل و دبيران خبرگزاري رسا از آيت الله عراقچي استاد اخلاق حوزه

حجت الاسلام والمسلمین محمد عندلیب همدانی عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری رسا،  در آستانه چهلمین روز ارتحال آیت الله عراقچی همدانی از استادان اخلاق حوزه علمیه قم، به تبیین ابعاد علمی و عرفانی شخصیت این عالم فقید پرداخت و گفت: مرحوم آیت الله عراقچی از خانوداه بسیار اصیل و نجیب در همدان متولد شدند و تحت تربیت پدری بسیار متدین و مادری متدینه قرار داشت.


وی افزود: ایشان مدت کوتاهی در اوایل نوجوانی در بازار بودند و در کنار آن در حوزه علمیه همدان به درس مشغول شدند، ذوق و شوق طلبگی ایشان را وادار کرد که در زمان مرحوم آیت الله حجت، خوانساری و صدر قبل از این که آیت الله بروجردی به قم مشرف شوند به این شهر بیاید.

آیت الله عراقچی از اصحاب درس اخلاق حضرت امام بود
استاد درس خارج حوزه علمیه قم با بیان این که آیت الله عراقچی اساتید بسیار مبرزی در قم بهره بردند، اظهار داشت: از جمله این اساتید سطح ایشان می توان به مرحوم آقای سلطانی اشاره کرد، زمان درس خارج خواندن این استاد اخلاق مصادف با آمدن حضرت آیت الله بروجردی به قم شد.


وی ادامه داد: آیت الله عراقچی سال ها در دروس حضرات آیات بروجردی، امام خمینی(ره) و گلپایگانی حضور جدی داشت، ایشان یکی از اصحاب درس اخلاق حضرت امام بود؛ درس های روزهای پنج شنبه که حضرت امام در فیضیه درس اخلاق داشتند ایشان نیز حاضر بودند.

 


حجت الاسلام والمسلمین عندلیب همدانی با بیان این که این استاد اخلاق تحت تربیت افرادی همانند مرحوم حاج شیخ عباس تهرانی حاضر بودند، ابراز داشت: آیت الله عراقچی عالمی کارکرده، درس خوانده و استاد دیده بود و مدرسی بسیار قوی، عمیق و دقیق بود اما مهم تر از جنبه علمی جنبه اخلاقی ایشان است.

آیت الله عراقچی تا زمانی که توانایی داشت به تبلیغ دین پرداخت
وی آیت الله عراقچی را انسانی خود ساخته، تزکیه شده و بدون هوا و هوس توصیف و تأکید کرد: این صفاتی که برای ایشان گفته می شود بدون هیچگونه اغراق و مبالغه ای است، این استاد اخلاق هیچ گونه محبتی به دنیا، مقامات دنیوی و ثروت دنیا نداشت.


عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم خدمتگزاری به خلق، تبلیغ دین و تربیت و تزکیه طلاب را از صفات بارز مرحوم آیت الله عراقچی عنوان و خاطرنشان کرد: ایشان سال ها روزهای پنج شنه و جمعه به تهران می رفتند و جلسات اعتقادی برای جمعی از بازاری ها داشت که ثمره آن نیز به چاپ رسیده است.


وی اضافه کرد: این استاد اخلاق همواره در ایام تبلیغی تا زمانی که توانایی جسمی داشت به تبلیغ مشغول بود و در شهرهای گوناگون ایران به تبلیغ پرداخته و منبر رفته است؛ یکی از موارد برجسته در شخصیت این عالم دینی انس با طلاب به ویژه طلبه های تازه وارد بود، زمانی که طلاب جدید خدمت ایشان می رسیدند برای آنها طلبگی، اخلاق طلبگی و چگونه زندگی کردن و چگونه درس خواندن تعریف می شد.


استاد درس خارج حوزه علمیه قم با بیان این که بنده می شناسم طلابی از پایه های اول و دوم خدمت ایشان می رسیدند و با بهره ای وافی از خدمت این استاد اخلاق خارج می شدند، گفت: از فضلا و مدرسین حوزه علمیه قم کسانی هستند که از زمان ورود به حوزه علمیه تحت تربیت و تزکیه ایشان واقع شدند و همان ارتباط را تا آخر با ایشان داشتند.

 آیت الله عراقچی شخصیتی بود که اساس نظام و اساس رهبری را در منبرهای خود تقویت می کرد
وی به فعالیت های انقلابی آیت الله عراقچی و ارادت ایشان به حضرت امام خمینی(ره) اشاره کرد و افزود: آیت الله عراقچی شاگرد امام خمینی(ره) بود، نه یک شاگرد معمولی که فقط درس امام را دیده باشد بلکه رابطه ایشان با حضرت امام رابطه مرید و مراد بود؛ آیت الله عراقچی جذب مقام علمی به ویژه مقام اخلاقی حضرت امام شده بود و این مسأله را بارها تذکر می داد.


حجت الاسلام والمسلمین عندلیب همدانی با بیان این که از ان جا که رابطه مرید و مرادی بین ایشان و حضرت امام شکل گرفته بود آنچه حضرت امام می فرمودند برای این استاد اخلاق تردیدی در حقانیت آن ایجاد نمی شد، اظهار داشت: چه قبل و چه پس از انقلاب ایشان همواره نسبت به دستورهای حضرت امام تردید نمی کردند و یار امام بودند.

 


وی ادامه داد: آیت الله عراقچی شخصیتی بود که اساس نظام و اساس رهبری را در منبرهای خود تقویت می کرد، قبل از انقلاب بارها در اثر نام بردن از حضرت امام و نهضت انقلاب مورد بغض دستگاه وقت واقع شد، در برخی از موارد از سخنرانی های ایشان جلوگیری به عمل آمد و ساواک ایشان را مورد بازجویی قرار می داد و التزام هایی می گرفت؛ اما این مسائل سبب نشد تا ایشان از هدف مقدس خود باز بماند.


عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با بیان این که آیت الله عرقچی پس از انقلاب خالصانه در خدمت حضرت امام بود و برای پاسخگویی به پرسش ها بدون هیچ چشم داشتی در بین امام راحل حاضر می شد، ابراز داشت: زمانی که حضرت امام ایشان را برای امام جمعه بودن همدان مطرح کردند این استاد اخلاق متواضعانه گفت که من از نظر مدیریتی چنین توانی را ندارم، این درحالی بود که خود حضرت امام و بیت ایشان متمایل بودند که آیت الله عراقچی امام جمعه همدان شود.

رمز موفقیت طلبگی آیت الله عراقچی تحصیل جدی و تهذیب نفس بود
وی با اشاره به رمز موفقیت طلبگی آیت الله عراقچی عنوان کرد: نخستین رمز موفقیت این استاد اخلاق جدیت در تحصیل بود به گونه ای که در اوایل تحصیل ایشان با مشکلات بسیار حاد مالی دست و پنجه نرم کرد اما دست از درس، بحث، مطالعه و تحقیق بر نداشت.


استاد درس خارج حوزه علمیه قم با بیان این که طلاب جوان با سیره علمای گذشته را مد نظر داشته باشند، خاطرنشان کرد: علمای پیشین با امکانات کم زمان گذشته به درجات والایی رسیدند، امروزه امکاناتی که برای طلاب در تحصیل وجود دارد قابل مقایسه با زمان گذشته نیست.


وی اضافه کرد: هیچگاه مشکلات و فراز و فرودهای زندگی مانع رسیدگی آیت الله عراقچی به درس و بحث نشد؛ دومین رمز موفقیت این استاد اخلاق این بود که در کنار تحصیل جدی علوم به تهذیب نفس نیز پرداخت، تهذیب نفس ایشان تهذیبی شرعی بود همانگونه که بزرگان در کتاب هایی همچون جامع السعادة و معراج السعادة نوشتند و همان شیوه پیشنهادی ائمه اطهار(ع) را در پیش گرفتند./1323/ت301/س

ارسال نظرات