استاد حوزه علمیه جیرفت:
طلبه باید سواد رسانهای داشته باشد/ حوزههای علمیه به سمت تحقیق و پژوهش محوری حرکت کنند
خبرگزاری رسا ـ استاد حوزه علمیه جیرفت با اشاره به ماهیت طلبگی، گفت: تفقه در دین، اسلام شناسی مهم ترین ارکان هویت طلبگی می باشند.
حجت الاسلام محمد شهریاری، استاد حوزه علمیه امام صادق(ع) جیرفت، در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری رسا در کرمان، با اشاره به هویت طلبگی، گفت: هویت طلبه با دین خدا گره خورده و تعریف طلبه از مناسبت او با دین به دست میآید.
وی با اشاره به آیه نفر و ارتباط این آیه با هویت طلبگی، افزود: تفقه در دین، اسلام شناسی و انذار همان طور که در آیه شریفه نفر هم آمده است، مهم ترین ارکان هویت طلبگی می باشند.
حجت الاسلام شهریاری خاطر نشان کرد: طلبه و روحانی موجودی بیگانه از سایر مردم و مومنان نیست؛ بلکه برآمده از مردم و برای مردم است تا با شناختی که از دین مبین اسلام به دست آورده است آنان را انذار دهد و آن ها را به سعادت واقعی برساند.
استاد حوزه علمیه جیرفت با اشاره به عوامل کسب موفقیت در مسیر طلبگی، گفت: طلاب باید با الگو گیری از سیره انبیاء الهی هویت خویش را استحکام بخشیده و جایگاه روحانیت را در جامعه تثبیت نمایند.
وی افزود: راه موفقیت طلاب در عرصه های مختلف علمی، پژوهشی و اخلاقی، تلاش و کوشش، کسب رضای الهی و نیت خالص در کسب علم است.
این کارشناس مسائل مذهبی با اشاره به عوامل رشد و موفقیت طلاب جدید الورود، گفت: از مهم ترین مسائلی که برای طلاب جدید الورود لازم است ادب در مسائل اخلاقی، انس با نظام تعلیم و تربیتی حوزه، اهتمام به قرآن و نماز جماعت و آشنایی با فرصت ها و آسیب های زندگی طلبگی است.
این استاد حوزه علمیه با ضروری دانستن آشنایی طلاب با فضای مجازی، گفت: طلبه باید سواد رسانه ای داشته باشد و با نقش رسانه و شبکه اجتماعی و مؤسسان این شبکه و اهداف آنها آشنا باشد.
وی افزود: طلاب باید در کنار فواید و مزایای استفاده از امکانات شبکه های اجتماعی و موبایل، با عیب ها و مشکلات و آسیب های نهفته در این ابزارها آشنا باشند.
حجت الاسلام شهریاری به مطالبات رهبر معظم انقلاب از قبیل تحول در دروس و سطوح حوزه اشاره کرد و گفت: سخنان دلسوزانه معظمله در حوزه علمیه گوش شنوا ندارد و کسی نیست که با اهتمام ویژه به بررسی و رسیدگی به این مطالبات بپردازد و همه تنها مشغول شنیدن و تایید این راهبرد ها هستند و باید نسبت به این مسأله اقدام اساسی صورت گیرد.
وی ادامه داد: مدیران حوزه های علمیه باید در راستای مطالبات رهبر معظم انقلاب حرکت کنند تا به یک حوزه پویا و تاثیر گذار در تمامی عرصه ها تبدیل شویم و حوزه ها باید در تولید علم به ویژه تولید علوم انسانی و اسلامی پیش قدم باشند.
استاد حوزه علمیه جیرفت با ضعیف دانستن عملکرد حوزه در زمینه تولید علم، تاکید کرد: حوزه های علمیه باید برای تولید علم به سمت تحقیق محوری و پژوهش محوری حرکت کنند تا زمینه نهضت تولید دانش اسلامی فراهم شود؛ متاسفانه در یکی دو سال اخیر به این مقوله هم پرداخته شده اما مسیر طولانی در پیش است.
وی با تمجید از متد و روش آموزشی حوزه علمیه، گفت: روش مطالعه و یادگیری حوزه های علمیه همچنان سرآمد متد آموزشی است و هنوز هیچ تکنولوژی نمی تواند قدرت یادگیری مباحثه طلبگی را داشته باشد.
این کارشناس مسائل دینی به یکی از مشکلات اصلی حوزه اشاره کرد و گفت: سیستم آموزشی حوزه تا حدودی نسبت به زمان و حال عقب تر است و بزرگان حوزه بدانند حوزه ای که ادعای برتری علمی دارد اما شرایط زمان خود را نشناسد، محال است بتواند برای جامعه اسلامی امروز مفید واقع شود.
وی تاکید کرد: حوزه ای که می خواهد در راستای تمدن سازی اسلامی حرکت کند و اندیشه اسلامی را در جامعه رونق دهد ،باید نیاز سنجی کند و نسبت به گذر زمان به روز شود و بتواند آینده نگری کند و همیشه نسبت به وقایع جلوتر باشد .
حجت الاسلام شهریاری در پایان با اشاره به سخنان رهبر معظم انقلاب در دیدار نخبگان حوزه، گفت: اگر بخواهیم این خواسته ها و آرزوها تحقق پیدا کند ،جز با اخلاص، و کارو تلاش برای خدا و با رها کردن مشکلاتی که ناشی از هوا پرستی ما و دنیا طلبی ماست، ممکن نخواهد شد و اگر ما بخواهیم با دعوا برسر چیزهای کوچک یقه هم را بگیریم و دسته بندی های گوناگون تشکیل دهیم، معلوم است که به اهداف نخواهیم رسید./9704/301/ب3
ارسال نظرات