استاد حوزه علمیه بابل:
توجه به معیارهای اسلام برای انتخاب همسر استحکام خانواده را به دنبال دارد
خبرگزاری رسا ـ استاد حوزه علمیه بابل با اشاره به ضرورت توجه به معیارهای اسلام برای انتخاب همسر درجهت استحکام خانواده در آینده گفت: اخلاق اسلامی، ایمان قلبی، و سلامت در ابعاد مختلف از معیارهای اسلام برای همسر گزینی و ازدواج است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در بابل، حجت الاسلام محمد پور رمضان کرانی، استاد حوزه علمیه بابل امروز در نشست هفتگی سبک زندگی اسلامی در سید نظام الدین این شهرستان به موضوع عوامل مورد توجه اسلام در ازدواج پرداخت و گفت: بدون شک داشتن اخلاق کریمانه از جمله ضروری ترین ویژگیهای همسرشایسته است که بارها در روایات معصومین(ع) مورد تاکید قرار گرفت.
وی افزود: اگر همسر از ویژگیهای اخلاقی مانند دقت، مسؤولیت پذیری، وفاداری، اعتماد، احترام، مهربانی، فروتنی، صبر، گذشت، نرمخویی، عفت وخیر خواهی برخوردار باشد، فضایی توام با نشاط و آرامش را ایجاد می کند.
مسؤول شورای فرهنگ عمومی بندپی شرقی ضمن تاکید بر این مطلب که برخی صفات ناشایست فضایی پرتنش را در خانواده ایجاد می کند، اظهار داشت: خودخواهی به جای ایثار و گذشت و خودمحوری به جای هم اندیشی و تصمیمات مشترک در خانواده، کاهش دلبستگی و پیوند عمیق را رقم می زند.
وی داشتن برخی خصایل را موجب تشتت و تنش در میان خانواده و فروپاشی این نهاد مهم عنوان کرد و ادامه داد: خودخواهی، خودمحوری، برتری جویی، حسادت، طمع و لجبازی موجب ایجاد خشونت و اختلافات ویرانگر در ساحت مقدس نهاد خانواده می شود و خانواده ها باید به مسائل تربیتی و حوزه اخلاق توجه ویژه ای داشته باشند.
حجت الاسلام پور رمضان با بیان اهمیت ایمان و باور در میان اعضای خانواده تاکید کرد: ایمان از دو راه مهم فردی و جمعی در تعالی خانواده و استحکام آن اثر می گذارد و خانواده معیار از نگاه اسلام دارای قدرت ایمان بالای الهی است.
وی به اثر ایمان در حوزه فردی اشاره کرد و افزود: ایمان به مانند نیرویی درونی و مهار کننده در فرد اثر می گذارد و مانع از توسل فرد به اقدامات خشن و ظالمانه می شود.
استاد حوزه علمیه بابل به روایتی از امام حسن مجتبی(ع) در خصوص ازدواج با افراد متدین و دین دار حقیقی اشاره و تصریح کرد: فرد مومن حقیقی هیچگاه به خود اجازه تعدی و ظلم به همسر و تضییع حقوقی که خداوند برای او معین کرده است را نمی دهد.
وی به اثر تعالی بخش ایمان در هدفمند کردن خانواده پرداخت و ادامه داد: تاثیر ایمان درمعنا بخشیدن به زندگی وایجاد حس رضایت و امید به آینده در کلیت خانواده است و پژوهش های متعدد مویّد ارتباط مستقیم ومستحکم ایمان مذهبی وحس رضایت از زندگی زناشویی است.
حجت الاسلام پور رمضان از جمله عوامل مهم و اثرگذار بر انتخاب همسر را سلامت عنوان کرد و گفت: سلامت جسمی، عقلی و روانی ازجمله معیار هایی است که باید در اننخاب همسر مورد توجه جدی قرار بگیرد.
وی افزود: داشتن قدرت تشخیص، اتخاذ تصمیم های مناسب، استقلال فکری و قدرت غلبه براحساسات وهیجان از عوامل موید بر داشتن عقل سیلم در یک انسان است.
استاد حوزه علمیه ناهنجاری ناشی از بیماری های روانی را در تزلزل بنیان خانواده مورد اشاره قرار داد و خاطرنشان کرد: ناهنجاریهای حاد روانی همچون اضطراب، افسردگی و وسواس شدید سلب آرامش خانواده را به دنبال دارد که اگر به سرعت درمان نشود، موجب فروپاشی نهاد خانواده و آسیب هایی بزرگ بر اعضا می شود./1313/202/ب3
ارسال نظرات