۲۵ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۱:۰۱
کد خبر: ۲۸۸۲۷۴
امام جمعه موقت کرمان:

نام‌های بیگانه و بی‌معنا برای فرزندان استفاده نشود

خبرگزاری رسا ـ امام جمعه موقت کرمان با تأکید بر اینکه استفاده از نام هایی که ریشه در زبان‌‌های بیگانه دارند با سبک زندگی ایرانی ـ اسلامی سنخیتی ندارد، گفت: در فرهنگ ما نباید از نام‌ های بی‌معنا، بیگانه، خارجی، زشت، توهین‌آمیز و نام دشمنان ایران و اسلام برای فرزندان استفاده شود.
معرفي کتاب کودکان حضور کودکان در شبهاي احياء حضور کودکان در شبهاي احياء

حجت‌الاسلام مهدی عربپور، امام جمعه موقت کرمان در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری رسا در کرمان با اعلام اینکه نام هر فرد به ‌عنوان معرفی شخصیت وی عمل می کند ، افزود: نام از مواردیست که به فرد تشخّص می‌دهد.

وی به وظایف والدین نسبت به فرزندان از دیدگاه روایات و احادیث اشاره و خاطرنشان کرد: یکی از وظایف والدین نسبت به فرزند انتخاب نام نیکوست که بر این اساس بر نامگذاری نام بزرگانی چون محمد، علی، حسن، حسین، فاطمه، زهرا سفارش شده است.

مدیرکل تبلیغات اسلامی استان کرمان تصریح کرد: وقتی فردی مورد خطاب قرار می‌گیرد، اگر اسم وی با مسما، معنی‌دار و بر اساس نام افراد برجسته علمی و مذهبی باشد، این امر سبب غرور و افتخار صاحب نام می‌شود، این در حالیست که اگر اسم فردی مزمت‌شده و بد باشد، طبعاً سبب احساس سرافکندگی صاحب نام می‌شود.

مشاور فرهنگی استاندار کرمان به روایتی از زندگی امام سجاد (ع) در دوران اسارت اشاره کرد و یادآور شد: پس از واقعه عاشورا وقتی امام سجاد (ع) را پیش عبیدالله بن زیاد بردند، عبیدالله از ایشان نام‌شان را پرسید، امام سجاد(ع) فرمودند: "نامم «علی»است"، عبیدالله گفت «علی‌اکبر» همان بود که در روز عاشورا کشته شد، امام فرمودند «او برادرم بود، اگر پدرم امام حسین (ع) فرزند پسر دیگری نیز داشتند، قطعاً نامش را «علی» می‌گذاشتند."

حجت‌الاسلام عربپور در بخش دیگری از سخنانش گفت: در احادیث و روایات آمده است، اگر نام فرزند دخترتان را «فاطمه» می‌گذارید، به جهت احترامی که برای حضرت فاطمه (س) قائلید به وی احترام بگذارید و به ‌نرمی رفتار کنید.

امام جمعه موقت کرمان افزود: در روایات آمده اگر در خانه‌ای نام «محمد» یا «علی» بر فرزند پسر گذاشته نشود، به‌ حق پیامبر اکرم (ص) جفا شده است.

وی خاطرنشان کرد: نام‌گذاری بعضی از اسم‌ ها که از اسماء ملی هستند، اشکال ندارد، اما اسم هایی وجود دارند که معنایی در فرهنگ ما ندارند و برگرفته از نام‌های بیگانه هستند و این مناسب نیست و باید برای جلوگیری از رواج آن فرهنگ‌سازی شود.

حجت‌الاسلام عربپور یادآور شد: هر چند اسماء ترکیبی و اسامی برگرفته از زبان‌های بیگانه در مقایسه با روش‌های مرسوم نام‌گذاری آمار پایینی دارد، اما همین تعداد اندک هم باید برای ما به منزله هشدار باشد، زیرا این نوع نام‌گذاری و استفاده از اسامی که ریشه در زبان‌‌های بیگانه دارند با سبک زندگی ایرانی ـ اسلامی سنخیتی ندارد./972/302/ب3

ارسال نظرات