علم و تقوا بدون بصیرت ثمرهای برای اسلام ندارد/ طلاب خود را محدود به کتابهای حوزوی نکنند
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در کرمان، حجت الاسلام والمسلمین سید یحیی جعفری، نماینده ولی فقیه و امام جمعه کرمان، در جلسه اخلاق امروز مدرسه امام مهدی(عج) کرمان که با حضور اساتید و طلاب این مدرسه برگزار شد، ابراز داشت: اگر فقط با این هدف درس بخوانیم که به مقامی برسیم هدف بسیار کوچکی را دنبال می کنیم.
وی در ادامه افزود: امروزه طلاب نباید خود را محدود به کتابهای رایج در حوزه کنند بلکه باید به حدی در علم پیشرفت کنند که خود صاحب نظر در علوم شوند.
حجت الاسلام والمسلمین جعفری عنوان کرد: طلبگی از نظر اقتصادی و اجتماعی شرایط مطلوبی ندارد اما این ها نباید مانع راه طلبه شود و در این راه با توکل بر خداوند حرکت کند.
وی با اشاره به حدیث «لکل شیءِ طریقٌ و طریق الجنة العلم» از پیامبر اکرم(ص)، اظهار داشت: بهترین راه که بشر را به سعادت می رساند علم آموزی و هزینه صحیح علم در راه خودش است.
رییس حوزه های علمیه استان کرمان همچنین خاطرنشان کرد: به لطف الهی و این انقلاب کشور ایران که ثمره رهبری امام خمینی(ره) و خون شهیدان است، امروز ایران کشوری است که همه کشورهای اسلامی و غیر اسلامی به آن به چشم یک قدرت علمی نگاه می کنند و اگر مردم از حوزه های علمیه پیروی نمی کردند، امروز شاهد این برکات نبودیم.
وی با بیان این که طلبه باید در کنار علم به تقوا نیز مجهز شود گفت: اگر کسی عالم اول دنیا باشد ولی تقوا نداشته باشد به درد مردم نمی خورد و علمش او را در راه بی تقوایی پیش می برد.
نماینده ولی فقیه در استان کرمان با تأکید بر حفظ هر چه بیشتر تقوا در حوزه های علمیه تصریح کرد: اگر از هر قشری خلافی انجام شود این عمل به همان فرد نسبت داده می شود، اما اگر از بین روحانیان اشتباهی صورت بگیرد آن را به تمام جامعه روحانیت نسبت می دهند و این نشان از این است که مردم انتظار خطا از این قشر را ندارند.
وی با تأکید بر دشمنی غربی ها با اسلام و به ویژه روحانیان ابراز کرد: امروزه هم دشمنان بشریت یعنی آمریکا، اسرائیل و انگلیس اگر بتوانند در صدد ریشه کن کردن روحانیت هستند که به یاری خداوند این آرزو را به گور خواهند برد.
حجت الاسلام والمسلمین جعفری با اشاره به این که سومین عامل موفقیت طلاب در جامعه بصیرت داشتن است، اظهار داشت: اگر عالم با تقوایی باشد اما بصیرت نداشته باشد، هر چند دو میعار بزرگ در اختیار دارد اما چراغ راه مردم نخواهد بود، بلکه علم و تقوای او دیگران را هم به سوی گمراهی خواهد برد.
وی در پایان با بیان این که اگر طلبه یکی از این سه معیار را نداشته باشد، جز ضرر برای اسلام چیزی نخواهد داشت، گفت: حوزه های علمیه باید طوری برنامه ریزی کنند که طلاب به بهترین شکل ممکن بتوانند این ملاک ها را در خود نهادینه کنند./9702/202/ب1