آیتالله جوادی آملی:
مسجدسازی، سنت ابراهیم خلیل است/ حرف خام و غیرعلمی سخنران در مسجد ممنوع است
خبرگزاری رسا ـ حضرت آیت الله جوادی آملی گفت: بنا بر آیهای از سوره «یاسین» که میفرماید، ما تمام آثار خیر را مینویسیم، امیدواریم همه تلاشهای شما و گذشتگان در ساخت این مسجد، مأجور الهی باشند و این خدمت شایان از شما پذیرفته شود.
![آيت الله جوادي آملي](/Original/1394/06/10/IMAGE635767298180110266.jpg)
به گزارش خبرگزاری رسا، حضرت آیتالله عبدالله جوادیآملی در مراسم افتتاحیه مسجد امام حسن مجتبی (ع) محله چالکای دماوند اظهار کرد: هر فرزندی آثار خیر پدر را حفظ میکند، کعبه و مسجدالحرام را پدر ما “ابراهیم خلیل” بنا نهاد و ما فرزندان همان پدریم و تمام جزء جزء کعبه را با ذکر خدا ساختند و افراد با کار یدی برای رفع خستگی با شعار اینکه «ربنا تقبل منا» یعنی «خدایا از ما قبول کن»، مسجد ساختند.
استاد درس خارج حوزه علمیه قم افزود: بنابر فرموده رسول خدا که مسجد جای مردانی است که نه تنها پاکند، بلکه پاکی را دوست دارند؛ زیرا مسجد محل تجمع علاقمندان به طهارت است. مسجد جایى است که در آنجا مردمان، شهر و کشورشان را می سازند، همانطور که انقلاب نیز هم زمان با برخاستن صدا از مسجد به سامان رسید و زمانی که دین قیام کرد، انقلاب ثمره داد.
حضرت آیت الله جوادیآملی با بیان اینکه وظیفه ما در مسجد چیست و آیا مسجد تنها جهت اقامه نماز جماعت است و یا گسترش فضایل دینى تاکید کرد: نماز خواندن در مساجد را همه می دانیم؛ اما امام علی و امام حسن فرمودند که هر کسى به مسجد می رود باید هشت خصلت را دارا باشد.
وی بیان کرد: اولین فایده ورود به مسجد هم دلی و دوستی و مودت است و فرد مسلمان هم دلی و هم زبانی را در مسجد باید بیاموزد تا برادری و برابری زیاد شود. کسی که مسجد می رود، اختلافات و کینه ها را رها می کند و وحدت نصیبش مى شود.
حضرت آیت الله جوادیآملی خاطرنشان کرد: در مساجد باید حرفهای علمی و عمیق گفته شود، لذا بیان حرفهای خام، بیاثر و غیرعلمی در مسجد ممنوع است. باید این اصول هشتگانه را فرا گرفت تا انسان را از انحراف باز دارد و راه راست را نشان دهد.
وی در ادامه افزود: ملت پاک نه به بیراهه می رود و نه راه کسی را می بندد. ذات اله یک شرف به مسجد داد و آن را خانه خود دانست.
حضرت آیت الله جوادى آملى گفت: سالروز ازدواج وجود مبارک امیرالمومنین و حضرت فاطمه است، بخشی از سخنان حضرت امیر که ممکن بود دیگران را بیازارد در نهج البلاغه که شاهکار سیدرضی است، نیامده است.
حضرت آیت الله جوادیآملی اضافه کرد: وجود حضرت امیر درخواست ازدواج داد و وجود مبارک پیامبر خطبهاى خواندند. باید بدانیم ازدواج تجمع مذکر و مونث و نر و ماده نیست، اسلام حرف تازه آورده و آن نکاح است. ازدواج باعث میشود که بیگانهای به سبب آن دیگر نسبت شود. داماد به منزله پسر خانواده و عروس به منزله دختر خانواده میشود.
وی با بیان ضرورت ازدواج بیان کرد: وجود مبارک حضرت جواد عقد را اینگونه می خواند و میفرمایند که هیچ زنی بیمهریه نیست، اما ما مالی نداریم؛ چرا که مال را میبخشیم. سپس نسخه خطی مناجات امام رضا را به عنوان هدیع علمی و معنوی، مهریه دختر قرار دادند و آیین نکاح را آیین حفظ دین خواندند.
حضرت آیت الله جوادیآملی افزود: پیامبر اسلام فرمود من آن طرز خطبه عقد را میخوانم که خدا خواند. خدا و آنکه به معراج رفته است این روش را می داند. خطبه امام علی و حضرت زهرا را خدا خواند و پیامبر نیز به همان شیوه خواند.
وی در ادامه اینکه پیامبر اکرم مى فرمایند چون ذات اقدس اله می دانست علی محبوب من است، با صدای علی در معراج با من سخن گفت و وقتی حضرت امیر قبلت گفت حضرت سجده شکر بجای آورد، گفت: فرزندان خود را زود به نکاح در بیاورید تا این سنت حفظ شود./836/د102/ج
ارسال نظرات