پزشکی هستهای مصداق بارز استفاده صلحآمیز از انرژی هستهای است
محسن ساغرچی رییس انجمن پزشکی هسته ای ایران در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری رسا در همدان گفت: پزشکی هسته ای استفاده از پرتو دارو ها در تشخیص و درمان بیماری هاست و مانند سایر رشته ها یک رشته تخصصی در کشور مااست که در سه دهه اخیر،علی رغم وجود مشکلات و فراز و نشیب های بسیار از پیشرفت بسیار خوبی برخوردار بوده است .
وی با اشاره به اینکه در بدو انقلاب تعداد متخصصین این رشته از انگشتان دست تجاوز نمی کرد بیان داشت: اولین کاری که ما انجام دادیم تدوین رشته پزشکی هسته ای در دانشگاه و تصویب آن توسط وزارت علوم بود، و از سال 1369 اقدام به تربیت متخصص کردیم.
وی در ادامه افزود:در طی این سالها قریب به 200 متخصص هم اکنون در کشور وجود دارند که 150 نفر از آنها پزشک هسته ای می باشند و 4 مرکز آموزش پزشکی هسته ای نیز در کشور داریم.
دکتر ساغرچی بیان داشت: به موازات روند تربیت متخصص در مقاطع کاردانی، کارشناسی، کارشناسی ارشد هستیم. و در این سالها صدها دانشجو با این رشته آشنا شده اند و از لحاظ نیروی انسانی و تعداد مراکز ما در منطقه در ردیف اول می باشیم.
وی افزود: خوشبختانه امسال کنگره سالیانه پزشکی هسته ای در دانشگاه علوم پزشکی همدان از امروز تا 27 شهریور برگزار می شود و هدف از برگزاری آن آشنایی با روشهای تشخیصی و درمانی و به روز نمودن این اقدامات و ارائه کارهای پژوهشی در این همایش می باشد.
وی با اشاره به اینکه مبنای کار پزشکی هسته ای رادیو داروها می باشند و اگر پرتو دارو ها وجود نداشته باشند عملا کار خاصی در این رشته تخصصی انجام نمی گیرد افزود: خوشبختانه رادیو داروها هم اکنون در کشور در حال تولید بوده و علی رغم مشکلات و تحریم ها این علم با تلاش عزیزان ما در سازمان پزشکی هسته ای به کار خود ادامه داده و متوقف نشده است.
وی برگزاری نمایشگاه هسته ای در جاهای مختلف را پیشنهاد کرد و بیان داشت:برگزاری چنین نمایشگاهی بسیار مفید و باعث افتخار و غرور است تا هم اساتید دانشگاه و دانشجویان و هم مردم عادی بدانند که چه کار های خوب و ارزنده ای در این سالهای تحریم با توجه به مراحل و فرآیندهای متعدد غنی سازی،در سازمان انرژی هسته ای انجام شده است.
وی در پایان با تاکید بر اینکه پزشکی هسته ای مصداق بارز استفاده صلح آمیز از انرژی هسته ای است اظهار داشت:امید است بعد از مذاکرات و توافقات انجام شده برای سازمان انرژی اتمی کشور و بالطبع برای پزشکی هسته ای گشایشی حاصل شود و پزشکی هسته ای در جهت تولید پرتو داروها و کارهای تشخیصی و درمانی توسعه پیدا کند./866/302/ب3