بیش از 54 هزار ایرانی عرفه در کربلا حضور دارند
به گزارش خبرگزاری رسا، محسن نظافتی مدیرکل عتبات عالیات سازمان حج و زیارت، در گفتوگویی با اشاره به اعزام زائران ایرانی به عتبات گفت: اعزام زائرانی که در عید قربان و روز عرفه در عتبات حضور خواهند داشت از 26 شهریور به صورت زمینی و هوایی آغاز شده است و اعزامها همچنان ادامه داد.
وی با بیان اینکه قیمت اعزامها به عتبات در مناسبتهای عید قربان و روز عرفه 8 تا 10 درصد افزایش یافته است، ادامه داد: کاروان هایی که در عید غدیر در عراق هستند با چنین افزایش قیمتی روبه رو نیستند و این در حالی است که پس از گذران این ایام هزینهها به روال عادی باز میگردد.
نظافتی با بیان اینکه زائران ایرانی به مدت سه روز در نجف، سه روز در کربلا و یک روز در کاظمین اقامت دارند گفت: در عید غدیر و روز عرفه 54 هزار زائر ایرانی در اعتاب مقدسه حضور دارند، به عبارت دیگر 27 هزار زائر را در روز عید غدیر و 27 هزار زائر را در روز عرفه در عتبات داریم.
مدیر کل عتبات سازمان حج و زیارت گفت: بر اساس برنامه ریزی های انجام شده، تمام زائران ایرانی حاضر در عراق که در روز عرفه در کربلا حضور ندارند، با اتوبوس هایی که در اختیار آنان قرار میگیرد به کربلا اعزام می شوند و بعد از مراسم به شهر محل اقامت خود باز میگردند.
وی یادآور شد: آمار اعلام شده تنها آماری است که زایران به صورت رسمی از سوی سازمان حج وزیارت در روز عرفه به عتبات اعزام میشوند، اما دهها هزار نفر از زایران طبق برنامهریزی قبلی و به صورت انفرادی به عتبات اعزام میشوند که آمار دقیق زایران ایرانی در روز عرفه بعد از این ایام مشخص خواهد شد.
گفتنی است، فلسفه دعای عرفه به آنجا بر می گردد که اولین بار دعای عرفه توسط امام حسین(ع) در مراسم حجی که قبل از سال حادثه عاشورا شرکت کردند، خوانده شد.
چون سالی که عاشورا اتفاق افتاد ایشان روز هفتم از مکه خارج شدند، دعا مربوط به روز عرفه است، پس سال آخر عمرشان این دعا را نداشتند چون وقوف به عرفات را نداشتند، امام(ع) از ابتدای امر قصد عمره مفرده کرده بودند نه قصد حج، اگر قصد حج کرده بودند نباید روز هشتم از مکه خارج میشدند، این دعا برای سالهای قبل است. یکی از بهترین موقعیتها برای این دعا روز عرفه است./1330/د101/ی
منبع: پایگاه اطلاع رسانی حج