۰۱ مهر ۱۳۹۴ - ۰۹:۳۸
کد خبر: ۲۹۰۰۶۵
استاد حوزه و دانشگاه:

روز عرفه روز دعا، استغفار و توجه است

خبرگزاری رسا ـ حجت الاسلام ریاضی با بیان این‌که روز عرفه، روز دعا و استغفار و توجه است، گفت: امام حسین(ع) در این روز خداوند متعال را توصیف به کرامت و بخشش می کند.
دعاي عرفه در ?? نقطه شهرستان شازند برگزار مي شود

حجت الاسلام باقر ریاضی بخشایش استاد حوزه و دانشگاه در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری رسا در تبریز، گفت: دعای عرفه سالار شهیدان حضرت ابا عبداللّه الحسین (ع) یکی از دعاهای است که از مضامین بلند و معارف عمیق برخوردار است.

 

وی با اشاره به برخی مضامین این دعای شریف ابراز داشت: تضرع به درگاه خداوند و اقرار به گناهان، توبه و انابه و درخواست عفو از خداوند متعال و روی آوردن به صفات پسندیده و اعمال خیر از جمله مضامین این دعای شریف است، روز عرفه روز طلب بخشش است که امام حسین(ع) آن را به خوبی از درگاه حق مسئلت دارد.

 

این استاد جامعه المصطفی العالمیه تبریز با اشاره به فراز هائی از دعای عرفه ادامه داد: شناخت خداوند و بیان صفات الهی از جمله فراز های ابتدائی این دعا است که بستر درخواست از ذات الهی فراهم می آورد؛ «اَلْحَمْدُ لله الَّذى لَیْسَ لِقَضآئِهِ دافِعٌ وَلا لِعَطائِهِ مانِعٌ وَلا کَصُنْعِهِ صُنْعُ صانِعٍ».

 

وی افزود: عرفه روزی است که طبق روایت معصوم (ع) در آن «موقعیّتی برای اعتراف به گناه در نزد پروردگار پیش می‌آید»، این دعای عظیم با بیان عظمیت الهی و به زبان آوردن نعمت های بی کران خداوند و قدر شناسی در آن زمینه را برای طلب مغفرت از حق تعالی هموار می کند؛ «کُلُّ ذلِکَ اِکْمالٌ لاِنْعُمِکَ عَلَىَّ وَاِحْسانِکَ اِلَىَّ ».

 

حجت الاسلام ریاضی با بیان این‌که روز عرفه، روز دعا و استغفار و توجه است، خاطرنشان کرد : امام حسین(ع) در این روز خداوند متعال را توصیف به کرامت و بخشش می کند؛ «وَ أَکْرَمُ مَنْ عَفَا» خدای سبحان تنها بخشنده‌ای است در کنار بخشش خود گناه انسان را از یاد او می برد و با بخشش شرمساری درونی انسان را می تواند با فراموشاندن از بین ببرد.

 

وی ادامه داد: حضرت اباعبد الله(ع) با آن نگرش عمیق و عرفان والا در این دعای بزرگ کار طلب استغفار را برای بندگان الهی آسان کرده است و دعایی با آداب درخواست از درگاه الهی و با مضامین والا با خداوند متعال مناجات کرده است.

 

این استاد حوزه افزود: حضرت اباعبدالله(ع) می فرماید؛ «اَللّهُمَّ اجْعَلْنا فى هذَا الْوَقْتِ مِمَّنْ سَئَلَکَ فَاَعْطَیْتَهُ» خدایا در این وقت ما را از کسانى قرار ده که از تو درخواست کردند و تو به آنان عطا فرمودى‏، و در ادامه می فرمادید؛ « تابَ اِلَیْکَ فَقَبِلْتَهُ» به سویت بازگشتند و آنان را پذیرفتى، روز عرفه در حقیقت فرصت بازگشت به درگاه الهی است.

 

وی در پایان خاطرنشان کرد: امام حسین(ع) خداوند متعال را چنین توصیف می کند؛« اَنْتَ الْجَوادُ الْکَریمُ»، خداوند کریم و دارای جود و عظمیت است پس در این روز از کراکت الهی باید غفران معاصی را مسئلت کرد./854/302/ب3

ارسال نظرات