۰۱ مهر ۱۳۹۴ - ۱۰:۲۹
کد خبر: ۲۹۰۰۷۵
حجت الاسلام ربانی مطرح کرد؛

دعای عرفه جامعه المعارف اصول دین

خبرگزاری رسا ـ رییس پژوهشکده مهدویت و آینده پژوهی با اشاره به مضامین بلند دعای عرفه امام حسین(ع) گفت: دعای عرفه یک جامعه المعارف اصول دین از توحید تا امامت است و انسان با توجه در این مضامین بلند، می‌تواند مبانی دینی خود را مستحکم و استوار کند.
حجت‌الاسلام محمدتقي رباني مدير پژوهشکده مهدويت و آينده‌پژوهي

حجت الاسلام محمدتقی ربّانی، رییس پژوهشکده مهدویت و آینده پژوهی و عضو مجمع نمایندگان طلاب و فضلای حوزه علمیه در گفت‏وگو با خبرنگار خبرگزاری رسا، پس از عرض تبریک به مناسبت روز عرفه و عید قربان، اظهار داشت: از خداوند منان می خواهیم در این روز همدلی و معرفت را به ما عنایت کرده و ظهور حجتش را نزدیکتر بگرداند.

 

وی در بیان معنای عرفه در روایات یادآور شد: عرفه یعنی معرفت و باید دانست ما در دین دو نوع معرفت داریم؛ اول معرفت و شناخت راهی که باید در آن قدم بگذاریم که همان راه اسلام است راهی که برای ما عزت، کرامت و معنویت به ارمغان می‌آورد، بنابراین معرفت به راه لازم است به ویژه در این دوران که گروه‌ها و ادیان نو ظهور زیاده شده است و هرکدام وعده ای دروغین می دهند.

 

حجت الاسلام محمدتقی ربّانی اضافه کرد: معرفت دومی که وجود آن در انسان ضروری و لازم است، شناخت و معرفت به امام است که اتفاقا مهمترین وظیفه شیعه در عصر غیبت همین موضوع است چرا که دین با شناخت امام پیوند ناگسستنی دارد به خاطر همین است که می گوییم دین بدون امام گمراهی است و در دعای معروفی است که به خداوند عرضه می داریم خدایا حجت خود را به من بشناسان که در غیر این صورت گمراه خواهم شد« اللَّهُمَّ عَرِّفْنِی حُجَّتَکَ فَإِنَّکَ إِنْ لَمْ تُعَرِّفْنِی حُجَّتَکَ ضَلَلْتُ عَنْ دِینِی».

 

وی ابراز داشت: از نشانه های صحت این سخن استحباب زیارت امام حسین(ع) است که خود اسوه معرفت بود، چون در روایات داریم خداوند در روز عرفه، ابتدا به زائران اباعبدالله(ع) و بعد به زائران خودش نظر می کند و این یعنی طواف کعبه بدون امام جهل و نادانی است.

 

رییس پژوهشکده مهدویت و آینده پژوهی، با اشاره به مضامین بلند دعای عرفه امام حسین(ع) ابراز داشت: دعای عرفه یک جامعه المعارف اصول دین از توحید تا امامت است و انسان با توجه در آن می تواند مبانی دینی خود را مستحکم و استوار کند.

 

عضو مجمع نمایندگان طلاب و فضلای حوزه علمیه در پایان بهترین عمل در این روز را همان بحث امام شناسی دانست و اظهار داشت: انسان باید در روز عرفه در جست و جوی معرفتی امام زمان(ع) باشد و سه نکته را در مورد امام بداند؛ اول آنکه بداند امام مفترض الطاعه است یعنی اطاعت و پیروی از امام واجب و راه رسیدن به سعادت است، دوم بداند امام شاهد و ناظر بر اعمال انسان است و سوم آنکه بداند امامش با اعمال افراد ناصالح در چه غربت و مظلومیتی قرار دارد و سعی کند با اعمال نیک او را از این غربت و مظلومیت دربیاورد./1330/ت302/ی

ارسال نظرات