۰۶ مهر ۱۳۹۴ - ۲۳:۵۱
کد خبر: ۲۹۱۴۱۸
کارشناس روانشناسی تبیین کرد؛

راه‌های تأمین شادی و نشاط مورد نیاز خانواده

خبرگزاری رسا ـ کارشناس روان شناسی خانواده شادی را ضرورت غیر قابل چشم پوشی دانست و اظهار داشت: همانطور که انسان به آب نیاز دارد و احساس تشنگی انسان را به سمت آب می‌کشاند، خنده هم نیاز روحی انسان است و این نیاز به خنده است که انسان را به سمت شادی و تفریح می‌کشاند.
حجت الاسلام مهدي هادي
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجت الاسلام مهدی هادی، کارشناس روانشناسی مؤسسه مأوا، امشب در همایش شهد شیرین شادی از سلسله نشست‌های خانه خوبان که در مؤسسه امام خمینی(ره) برگزار شد با بیان این که احساس‌های مثبت انرژی اصلی حرکتی را به انسان می‌دهند، گفت: برخلاف شناخت غلطی که مستشرقین نسبت به اسلام دارند در دین اسلام تأکید فراوانی به شادی شده است و در نقل‌های تاریخی به وضوح آمده است که حضرت علی(ع) مردی بشاش بود تا حدی که عده‌ای می‌گفتند اگر آنقدر شوخ نبود حکومت را از او غصب نمی‌کردند.

وی شادی را ضرورت غیر قابل چشم پوشی دانست و اظهار داشت: همانطور که انسان به آب نیاز دارد و احساس تشنگی انسان را به سمت آب می‌کشاند، خنده هم نیاز روحی انسان است و این نیاز به خنده است که انسان را به سمت شادی و تفریح می‌کشاند.

کارشناس روانشناسی رفع نیازها را در خانواده سبب شاد شدن اعضا دانست و خاطرنشان کرد: نیازها در خانواده زیاد است و اگر به آنها توجه نکنیم باعث می‌شود ارضای عاطفی در خانواده اتفاق نیفتد و همین سبب سرد شدن روابط و از هم پاشیدن خانواده می‌شود.

وی با اشاره به این که هر عضوی از خانواده نیاز مخصوص به خود را دارد، افزود: نیاز فرزندان احساس امنیت است که باید با حفظ آرامش در محیط خانواده آن را تأمین کرد و نیاز زن این است که بداند همسرش فقط او را دوست دارد و مرد باید در ارتباط با همسر به او ثابت کند که اولویت اول با زن است و نیاز مرد هم احساس قدرت و حفظ اقتدار او است و حاضر نیست به هیچ قیمتی آن را از دست بدهد.

حجت الاسلام هادی دومین راه شاد شدن خانواده را تعدیل و منصفانه کردن توقعات عنوان کرد و افزود: آرزوی زیاد انسان را از رسیدن به مطلوب دور می‌کند و باید از هر کس در همان حد خودش انتظار داشت و برای مثال از یک خانم 20 ساله که با فلان فرهنگ و در فلان خانواده بزرگ شده باید فقط انتظار همان فرهنگ را داشته باشیم.

وی تصریح کرد: یکی از اشتباهات بزرگ بعد از ازدواج این است که انسان بخواهد رفتار همسر خود را درست کند که باعث لجبازی بیشتر می‌شود؛ بلکه باید برای عوض کردن رفتار همسر ابتدا خوب رفتار کردن را بیاموزیم و جوری رفتار کنیم که همسرمان فرصت بد رفتاری را نداشته باشد و به تدریج رفتارش عوض شود.


استاد حوزه علمیه داشتن حمایت را سومین عامل شادی دانست و گفت: یکی از دستورات ساده اسلام صله رحم است و صله رحم به معنی ارتباط داشتن است نه این که مهمانی آن چنانی و پرخرج بگیریم؛ در تحلیل روانشناسی، صله رحم این حس را به انسان می‌دهد که من افرادی را دارم که از من حمایت می‌کنند و برگزاری مراسم ترحیم و تسلیت گفتن در اسلام برای ایجاد همین حس است.

وی افزود: چهارمین عامل برای شادی انجام کارهای شادی آفرین است و لازم است که افراد کارهایی را بیاموزند و انجام دهند که حس خوب و مثبتی را در اطرافیان ایجاد کند مانند تزیین زیبای سفره توسط زن و یا دادن هدیه توسط مرد و یا گفتن لطیفه و انجام بازی در محیط خانواده.

حجت الاسلام هادی با بیان این که هرکس باید شادی خود را در علایق درونی خود جست‌وجو کند، گفت: برخی انسان‌ها تفریح شان در خوردن است، برخی در بازی‌های فکری و اشتغالات ذهنی، برخی در خیال بافی و برخی دیگر در فعالیت بدنی و ورزش و عده ای هم در طبیعت احساس شادی می‌کنند و همچنین دیگر موارد که هر انسان خاص خودش است.


وی در جواب این که چرا برخی جوانان دوست ندارند همراه والدین خود شادی کنند، گفت: هر انسانی در هر وقتی نیاز به یک نقش خاص دارد و وقتی می‌خواهیم با بچه بازی کنیم نباید به عنوان پدر با او بازی کنیم بلکه باید مانند هم‌بازی او رفتار کنیم و عقاید خود را به او تحمیل نکنیم، در این صورت است که فرزند می‌تواند به والدین، هم به عنوان والدین نگاه کند و هم به عنوان دوست و شادی خود را هم با آنها داشته باشد.

کارشناس روانشناسی خانواده اظهار داشت: بهترین روش برای شاد کردن بچه‌ها خواندن شعر و انجام بازی‌های فکری و کودکانه است که در روایات هم از اهل بیت(ع) نقل شده که با کودکان مانند خودشان بازی می‌کردند و حضرت علی(ع) برای شاد کردن چند کودک، چهار دست ‌و پا راه می‌رفت و به آنها سواری می‌داد./843/پ202/ف
ارسال نظرات