انتقاد شدید حجت الاسلام والمسلمین رشاد از رواج غیبت در جامعه
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجت الاسلام والمسلمین علی اکبر رشاد، تولیت مدرسه علمیه امام رضا(ع)، صبح چهارشنبه 15 مهر در جلسه هفتگی درس اخلاق مدرسه علمیه امام رضا(ع) تهران، گفت: دو نوع غیبت کلی وجود دارد، نوع اول مُحرم است و کاملا گناه به پای فرد نوشته میشود، نوع دوم مباح است و حتی در مواقعی نیز جایز است.
وی افزود: گاهی ما غیبت میکنیم و این غیبت کردن هیچ اثر بدی بر روی فرد نمیگذارد، در برخی از موارد نیز ما پشت سر دشمنان اسلام حرف میزینم.
تولیت مدرسه علمیه امام رضا(ع) با بیان مطلبی درباره غیبت کردن پشت سر کفار، بیان داشت: ما میتوانیم پشت سر افرادی که بر علیه نظام اسلامی توطئه میکنند و یا افرادی که فاسق و کافر هستند غیبت کنیم.
حجت الاسلام والمسلمین رشاد با تشریح غیبت مباح، تأکید کرد: باید بسیار مراقب بود که غیبت مباح نیز خالی از مفسده و خطر نیست، زیرا اگر فرد به این کار ادامه دهد قطعا قبح غیبت کردن در وی از بین میرود و پس از مدتی قلبش تار میشود.
رییس پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی با تقبیح شیوع زذیلت غیبت در جامعه، تصریح کرد: متأسفانه عدهای در هر محفل و مجلسی که مینشینند شروع به غیبت کردن میکنند که کار بسیار ناپسندی است، ضمنا عدهای فکر میکنند غیبت کردن تنها گفتن بدی افراد است اما گاهی انجام یک فعل و حتی سر تکان دادن نیز غیبت محسوب میشود.
وی با اشاره به برخی از فتاوای مراجع، ابراز داشت: گاهی مراجع ما از بیم اینکه از یک فتوا برداشت بد شود و افراد به گناه بیفتند آن را مطرح نمیکنند، برای مثال درباره کاهش ارزش پول اگر بخواهیم کاملا توجه کنیم، آنجایی که دیگر الزام نظام وجود نداشته است قطعا یک نوع دزدی از جیب مردم رخ داده است و باید جبران شود، اما همین فتوا میتواند سوء برداشت شود و افراد بر ضد آن عمل کرده و ضمینه گناه را فراهم آورند.
حجتالاسلام والمسلمین رشاد با مقایسه فقه و عرفان، بیان داشت: متأسفانه عدهای فقه را یک مکتب فکری سختگیر معرفی میکنند، در حالی که عرفان است که انسانها را به سمت ریاضت سوق میدهد.
وی ادامه داد: درباره فقه و اخلاق نیز باید اینگونه گفت که فقه انتظار حداقلی از فرد دارد اما اخلاق همه چیز را حداکثری میبیند.
تولیت مدرسه علمیه امام رضا(ع) با انتقاد شدید از شیوع غیبت در جامعه، بیان داشت: متأسفانه گاهی جراید و فضاهای مجازی کار بد یک نفر را طوری جلوه میدهند که آن فرد کاملا تخریب میشود، اما شاید همان فرد یک وزیر کار درست باشد که یک خطای سهوی از او سر زده است.
وی با بیان مطلبی درباره هوشیاری طلاب و روحانیان، ابراز داشت: باید کاملا طلاب و روحانیت هوشیار باشند، زیرا اگر آنها نیز غیبت کنند، کل جامعه به لباس و جایگاه روحانیت بدبین میشود.
حجتالاسلام والمسلمین رشاد با هشدار به افراد درباره گپ و گفت در فضاهای مجازی، تأکید کرد: اینکه فرد فکر کند چت کردن غیبت نیست کاملا غلط است، همین گپ و گفتهای مجازی نیز که پشت سر افراد حرف زده میشود هم عین غیبت است.
وی در پایان ابراز داشت: در زمان پیامبر(ص) هم افرادی بودند که مسؤولیت داشتند و کار بد انجام میدادند، اما باید در نظر داشت که اگر غیبت یک مسؤول خدوم را کنیم قطعا به یک جامعه و نظام آسیب زدهایم، کما اینکه شاهدیم که حتی عدهای با شرمی تمام پشت سر مقام معظم رهبری نیز غیبت میکنند./856/202/ب2