مفاهیم دینی باید به زبان و ادبیات روز به جوانان انتقال داده شود/ انتقاد از منفی بافی ها نسبت به مسجد مقدس جمکران
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حضرت آیت الله ناصر مکارم شیرازی از مراجع تقلید عصر امروز در دیدار تولیت ومسؤولان فرهنگی مسجد مقدس جمکران با اشاره به آیه« وَلَقَدْ کَتَبْنَا فِی الزَّبُورِ مِن بَعْدِ الذِّکْرِ أَنَّ الْأَرْضَ یَرِثُهَا عِبَادِیَ الصَّالِحُونَ» گفت: آیاتی در قرآن مجید وجود دارد که اشاره به قیام حضرت مهدی(عج) دارد.
وی افزود: محتوای این آیه این است که زمین و تمدن انسانی عاقبت به خیر می شود، هر اندازه که برای تعجیل ظهور دعا می کنیم باید همراه پرورش عباد صالح باشد؛ عباد الصالحون همین کارهای فرهنگی همانند برنامه ریزی برای جوانان و اقشار گوناگون جامعه است که انجام می شود.
استاد برجسته درس خارج حوزه علمیه قم با بیان این که گاهی خداوند سرمایه هایی در اختیار جمعی می گذارد بدون آن که زحمتی کشیده باشد، اظهار داشت: مسجد مقدس جمکران یکی از آن موارد است و قطب خود جوش به شمار می رود؛ یک نعمت عظیم بدون زحمت در اختیار است.
وی ادامه داد: بیش از 15 میلیون زائر به شهر مقدس قم می آیند که 95 درصد آن ها به زیارت مسجد جمکران می روند، از این فرصت باید استفاده کرد؛ شکر نعمت به معنای استفاده صحیح در مسیری که برای آن آفریده شده است اما نباید به فعالیت های کنونی قناعت کرد.
این مرجع تقلید با بیان این که مفاهیم باید به زبان و ادبیات روز به جوانان انتقال داده شود، ابراز داشت: بیشتر مشتریان این مسجد مقدس جوانان هستند که از حضور آن ها باید استفاده کرد و انواع کارهای فرهنگی و تبلیغی برای آشنایی بیشتری آنان با معارف مهدوی انجام داد.
وی عنوان کرد: باید کارگروهی وجود داشته باشد که در زمینه های فرهنگی پیشنهادها و راهکارهای جدید برای فعالیت های تبلیغی و فرهنگی ارائه دهد؛ ما برای خدمت به مسجد مقدس جمکران دو کار انجام دادیم، یکی مسأله جسمی به شمار می رود که درمانگاه مجهز جمکران است تا کسانی که از داخل و خارج کشور برای زیارت می آیند از خدمات این درمانگاه استفاده کنند.
حضرت آیت الله مکارم شیرازی خاطرنشان کرد: کار دوم جنبه معنوی و روحی دارد و آن مرکز شیعه شناسی و احداث حوزه علمیه بزرگ در کنار مسجد مقدس جمکران است که استعداد 400 نفر طلبه را دارد، در کنار مسجد مقدس جمکران که محل عبادت به شمار می رود باید محل علم وآموزش نیز باشد تا به مشکلات و شبهات مهدویت پاسخ دهد.
وی اضافه کرد: امام صادق(ع) می فرمایند زمانی فرا می رسد که علم و دانش از قم به همه جهان فرستاده می شود؛ حوزه علمیه، فعایت های فرهنگی حرم مطهر و مسجد مقدس جمکران شامل این روایت حضرت می شوند؛ این کلام امام مسؤولیت فراگیری زبان های خارجی را به دوش انسان می آورد.
استاد برجسته درس خارج حوزه علمیه قم با بیان این که آثار فرهنگی و نشریه ها باید به زبان های زنده دنیا ترجمه شود، گفت: باید برای افرادی که از خارج کشور می آیند بستر مناسب تبلیغی و به زبان خود آن شخص ایجاد شود.
وی با انتقاد از منفی بافی برخی نسبت به مسجد مقدس جمکران افزود: با وجود منفی بافانی که سعی می کنند از عظمت این مکان مقدس کاسته شود، خداوند آبروی این مسجد را بیشتر و رونق آن را وسیع تر کرده است؛ از این رو معلوم می شود که عنایت الهی وجود دارد، تا عنایت الهی نباشد چنین رشدی حاصل نمی شود.
این مرجع تقلید با بیان این که کارهای انجام شده باید اطلاع رسانی و خبر رسانی شود، اظهار داشت: باید کارها را اطلاع رسانی کرد، امروز اطلاع رسانی و خبر رسانی حرف اول را می زند، از این رو باید کارهای انجام شده با زبان های گوناگون اطلاع رسانی شود./1323/پ202/ش