۱۶ مهر ۱۳۹۴ - ۱۷:۴۴
کد خبر: ۲۹۳۸۶۲
مدیر مدرسه علمیه حضرت نرجس:

پیام مباهله مقاومت و ایستادگی در برابر جریان کفر است.

خبرگزاری رسا ـ مدیر مدرسه علمیه حضرت نرجس(س) با بیان این‌که یکی از مؤثرترین استدلالات شیعیان، آیات تطهیر و مباهله است، گفت: پیام مباهله، مقاومت و ایستادگی پیامبر و خاندان اهل بیت(ع) در برابر جریان کفر است.
شايسته خوي

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در مشهد، مدیر مدرسه علمیه حضرت نرجس(س)، منوّر شایسته خوی، در روز دوم اردوی راه دل، ویژه طلاب جدیدالورود خواهر استان های خراسان شمالی و جنوبی، که امروز در اردوگاه مازندران مشهد برگزار شد، در جمع طلاب خواهر، سخن خود را با سلام و دعا برای سلامتی امام زمان(عج)، آغاز کرد و ضمن خیر مقدم به دانش آموختگان، بیان کرد: یکی از استدلالات و مستندات ما شیعیان، آیه مباهله است.

 

شایسته خوی با تبریک اعیاد گذشته و روز مباهله، به خانواده بازماندگان حادثه منا و جامعه انسانیت، عمل زشت آل سعود را تسلیت و تعزیت گفت و افزود: إن شاء الله که این حادثه باعث شود بساط حکومت آل سعود برچیده شود.

 

مدیر مدرسه علمیه حضرت نرجس(س) با تأکید مقام معظم رهبری و آیت الله جوادی آملی، در روز گذشته، بخش اول سخن خود را به تشریح روز مباهله و آیه تطهیر پرداخت، و خاطر نشان کرد: یکی از مؤثرترین استدلالات شیعیان، آیات تطهیر و مباهله است.

 

وی اظهار کرد: یکی از زیباترین درس های طلبگی، انسان مسلح به سلاح احتجاج و استدلال است و اضافه کرد: پیام مباهله، مقاومت و ایستادگی پیامبر و خاندان اهل بیت، در برابر جریان کفر است.

 

استاد حوزه و دانشگاه، با تأکید بر اینکه یکی از استدلالات و مستندات ما شیعیان، آیه مباهله است، بیان نمود: ادب احترام، در احتجاج کردن با مخالفان را، از نبی مکرم اسلام(ص) فرا بگیریم.

 

وی با اشاره به فتح مکه و واقعه سال وفود(عام الوفود)، و وارد شدن گروهی از مسیحیان نجراد بر پیامبر(ص)، و سوال در مورد اعتقادات مذهبی پیامبر(ص)،خاطرنشان کرد: پیامبر(ص) به همراه خانواده خود، برآنها وارد شد و با رعایت ادب احترام، با آنها احتجاج کرد، و آنها نیز، تسلیم بر حق پیامبر شدند.

 

مدیر مدرسه علمیه حضرت نرجس(س)، با بیان آیه 61 سوره آل عمران، اضافه نمود: مسیحیان، آیه مباهله را پذیرفتند و برحق بودن خاندان پیامبر(ص)، ایمان آوردند، ولی عمر سعد، خاندان و اقوام امام حسین(ع) را در واقعه کربلا، درک نکرد .

 

وی در ادامه، دلیل انتخاب پیامبر(ص)، و نزول آیه مباهله را تشریح، و بیان نمود: کسانی باید حضور می یافتند که آمین آنها استجابت یابد، و افرادی باشند که طرف مقابل، مطمئن بر حق بودن پیامبر شود، از این رو پیامبر خانواده خود، حضرت علی(ع)، حضرت زهرا(س) و امامان حسن(ع) و حسین(ع)، را به بهمراه آورد .

 

این استاد حوزه و دانشگاه، با اشاره به تفسیر طبری« انفسنا و انفسکم »، بیان نمود: علی نفس پیغمبر است و سزاوارترین فرد بعد از پیغمبر در اجرای دستورات دین است، و افزود: در این آیه، نبوت و ولایت، هر دو با هم در آن به اثبات رسیده است و سند محکمی برای فصاحت حضرت علی(ع) است.

 

وی خاطر نشان کرد: آیات مباهله، تطهیر، ولایت و تنزیل، از حداقل ها و مستندات اعتقادی شیعه بشمار می رود، و اضافه نمود: یکی از اهداف مباهله، ریشه کن کردن دروغ گویان است.

 

خودشناسی مهم‌ترین اصل در خودسازی است

شایسته خوی در بخش دوم سخن خود، خودشناسی را مهمترین اصل و اولین گام خودسازی عنوان نمود و بیان کرد: اگر خود را شناختید، اهل تلاش و تصمیم قوی می شوید و مقاومت تان در برابر سختی ها و ناملایمت های دنیوی، بالا خواهد رفت.

 

 وی در ادامه اضافه نمود: طلبگی یعنی عبور از صخره های دنیوی، که اگر ابزار لازم را نداشته باشید، سقوط خواهید کرد، کمااینکه به اوج و درجه اجتهاد رسیده باشید.

 

این استاد حوزه و دانشگاه به ابعاد انسانیت اشاره نمود و افزود: آرزوها و خواسته های دنیوی از دسته امیال و نفس حیوانی انسان است و همواره یاد قیامت بودن و آگاهی داشتن نسبت به دیگران و ارجحیت بخشیدن کمک دیگران به خود، از انفاس ملکوتی انسان محسوب می شود.

 

مدیر مدرسه علمیه حضرت نرجس(س)، خطاب به حوزه و مدارس علمیه ابراز کرد: اگر به طلاب جهت درست را نشان ندهید، آنها به عرفانات فرعی و شیطانی وارد شده و منحرف می شوند .

 

وی با تاکید بر اینکه خودِ واقعی شخصیت خویش را کشف کنید، افزود: بعد از اینکه مرحله خودشناسی را سپری کردید همه چیز آسان و راحت می شود و خستگی ناپذیر خواهید شد.

 

این استاد حوزه و دانشگاه، نظم، همت و پشتکار عالی، و اخلاص، را سه اصل در موفقیت طلبه بیان نمود و خاطر نشان کرد: طلبگی با راحت طلبی مغایرت دارد.

 

حوزه های علمیه نمی توانند سکولار باشند

شایسته خوی، با اشاره به سخن رهبری« حوزه های علمیه نمی توانند سکولار باشند و بگویند ما به مسائل حکومت کاری نداریم»، خاطر نشان کرد: باید اهل تحلیل باشید، دین و سیاست از هم جدا ناپذیر است.

 

وی در پایان بیان کرد: طلبه خود را باید سرباز نظام بداند و خط اول سنگربانی را بدست گیرد و بفکر نظام و سیاست های روزآمد باشد، و برای طلاب جدیدالورود خواهر خراسان های شمالی و جنوبی، از خداوند منان، طلب توفیق و مغفرت کرد و خطاب به آنان، گفت: در انتخابی که کرده اید ثابت قدم باشید، و از حضرت رضا(ع)، بخواهید که با قوت، دروس طلبگی را پشت سر گذارید و در جامعه تأثیر گذار شوید./865/202/ب2

ارسال نظرات