مسؤول روزنامه کیهان فرهنگی مطرح کرد؛
ادبیات مذاکره به دنبال فرسایش اصول قانون اساسی
خبرگزاری رسا ـ مشاور حقوقی روزنامه کیهان با اشاره به اینکه امروز کسانی ادعای حقوقدانی دارند که قانون اساسی را زیر پا گذاشته و برای ایران تعهد بینالمللی به وجود میآورند، ابراز کرد: فرسایش اصول قانون اساسی خطری است که ادبیات مذاکره و این رفتار غلط سیاسی را پایهگذاری کردند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، متروک شدن برخی از اصول قانون اساسی که یک میثاق ملی و اسلامی برای ایرانیان و مسلمانان جهان که به این کشور عزیز به نگاه امالقری جهان اسلام مینگرند موضوعی است که به نظر میرسد از دغدغههای امروز مقام معظم رهبری است.
چراکه تمام منویات و دستورالعملهای راهبردی ایشان در خصوص هدایت نتایج مذاکرات در چارچوب اسلام و قانون اساسی بر محور نفوذ دشمن و به خطر افتادن استقلال کشور است.
دکتر فیروز اصلانی در اولین نشست گفتمان انقلاب برخی از فضلای کرمانی به این نکته مهم بهعنوان مهمترین خطر تهدیدکننده در فضای سیاسی روز برشمرد.
در ادامه به بررسی بخش دوم گزارش تفصیلی این نشست میپردازیم.
مسؤول کیهان فرهنگی با اشاره به اینکه در زمان مشروطه اصل نظارت مجتهدین را در طول زمان استکبار آن زمان با اقدامات خود متروکه کرد؛ بنابراین متروک کردن اصل مهم نظارت مجتهدین را با فرسایش قانون اساسی را به وجود آوردند.
اصلانی با اشاره به اینکه مجلس شورای اسلامی در تصویب قوانین طبق اصل 25 نقش اصولی را ایفا میکند؛ بنابراین طبق صریح این اصل دولتها حق ندارند طبق اصل 25 قانون اساسی تعهدی برای ملت ایران فراهم کنند، گفت: اما این اصل در فضای سیاسی موجود زیر پا گذاشته شد و این مرحله اول نبود بلکه تمام منویات رهبری و کارشناسان نیز زیر پای ادبیات مذاکره نادیده گرفته شد.
مشاور حقوقی روزنامه کیهان با اشاره به اینکه امروز کسانی ادعای حقوقدانی دارند که قانون اساسی را زیر پا گذاشته و برای ایران تعهد بینالمللی به وجود میآورند، ابراز کرد: فرسایش اصول قانون اساسی خطری است که ادبیات مذاکره و این رفتار غلط سیاسی را پایهگذاری کردند.
وی افزود: سایش قانون اساسی خطر بسیار بزرگی است؛ بنابراین تحلیل بر این است که برخی میخواهند باسیاست راه بینداز و جا بی انداز فضای مناسب این خیزش نرم را علیه نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران به وجود بیاورند و تجربهها نشان میدهد که این سیره سیاسی آمریکایی است.
اصلانی با اشاره به اینکه مبنای این سیاست برمدار یکضرب المثل آمریکایی است که میگوید «اسم شو نیار خودشو بیار» در این بینش سیاسی یک حرکتی را راهاندازی میکنند و جا میاندازند و گوششان هم به هیچچیزی بدهکار نیست، اظهار کرد: نظام ما یک نظام نیمه مجلسی و نیمه ریاستی است نظام ما که یک نظام ریاستی نیست نظامی که قوه مجریه ماتحت نظارت قوه مقننه است و همه تحت نظارت ولایتفقیه هستند ولایتفقیه طبق قانون اساسی طبق نص صریح قانون اساسی که در مقدمه آن نیز آمده است.
مسؤول کیهان فرهنگی با بیان اینکه ولایتفقیه ضامن اجرای تمام احکام و قوانین و صیانت از نظام و سازمانها است، گفت: ولیفقیه طبق صریح قانون اساسی اگر احساس بکند که یکجایی قانون به انحراف کشیده میشود جلوگیر این جریان میشود.
وی افزود: منویات عجیبی که مقام معظم رهبری در خصوص فروپاشی نظام و بحث شوری در زمان آقای خاتمی مطرح فرمودند نکات قابلتأملی دارد، گفت: جمهوری اسلامی شوروی نیست، اینجا اسلام وجود دارد ولیفقیه حاضر در ایران وجود دارد، تودههای مردم حضور دارند و اینجا اگر منافقی پیدا شود گوشش را میگیریم با او برخورد جدی میکنیم.
مشاور حقوقی کیهان فرهنگی با اشاره به اینکه نظامی که 98 در صد مردم ما به آن رأی دادهاند به معنای این است که پذیرفتیم که اینجا تعیینکننده آراء مردم است، ابراز داشت: اصل ششم قانون اساسی ما میگوید آرای عمومی اداره عموم کشور باید بر مبنای آراء عمومی شکل بگیرد اداره عموم اراده عموم شما دقت کنید که باید چکارکرد.
وی ادامه داد: وقتی ما پذیرفتیم دموکراسی آراء مردم تأثیرگذار است و برمدار آن فردی را بهعنوان رییسجمهور انتخاب میشود پس اگر تودههای مردم نباشند مردمسالاری وجود ندارد مردم نقشآفرین هستند و تصمیم سیاسی آنان مؤثر است در کشور در فرایند حکم رانی در کشور مردم نقش اساسی دارند.
اصلانی با بیان اینکه ما اگر بهعنوان تودههای مردم خواسته باشیم رأی بدهیم رأی ما مبتنی بر مقدماتی است که قبل آنیک اتفاقاتی افتاده است؛ بنابراین این رأی مردم در شالوده فکری آنان ساختهشده است، افزود: افکار عمومی، آراء عمومی، اراده عمومی و اداره امور کشور توسط عموم مردم اتفاق میافتد؛ بنابراین افکار عمومی موضوعی است که قابلنفوذ از سوی دشمن است و با دستکاری و تأثیرگذاری در این افکار آراء را به سمت مطلوب خود پیش میبرند.
مسئول روزنامه کیهان فرهنگی با اشاره اینکه به دلیل آنکه افکار عمومی قابلبرنامهریزی است، عنوان کرد: تبلیغات عمومی در انتخابات تأثیر زیادی دارد و برای همین است که جنگ نرم و شبیه خون فرهنگی راه میاندازند.
وی افزود: برای همین است که دشمن سعی دارد وارد سیستم فکری افراد بشوند و این سیستم فکری افراد است که تأثیرگذار است و هدف از تأثیرگذاری عمومی میخواهند یکچیزی را استخراج کنند.
استاد حقوق دانشگاه تهران با بیان اینکه وقتی نتایج انتخابات مبتنی بر تبلیغ شد یعنی دشمن برای نفوذ میتواند برنامهریزی دقیقی داشته باشد، ابراز داشت: دشمن نتیجه خود را در بزنگاههای تاریخی میگیرند بزنگاههای تاریخی کجاست؟ سر صندوقهای رأی همین تبلیغات مبدل به فکر میشود و این رأی به یک امر حقوقی و رسمی میشود تصمیم سیاسی یک فرد از این تبلیغات شکلگرفته است و قالب حقوقی درون صندوق میشود و یک کنش حقوقی را ایجاد میکند.
وی با اشاره به اینکه افکار عمومی فینفسه هیچ کارکردی در اجتماع نمیتواند انجام بدهد، گفت: افکار عموی با مبدل شدن به آراء عموی شاخص اهمیت تبلیغ و جنگ نرم و شبیه خون فرهنگی را نشان میدهندو این موضوعی که باید به آن توجه جدی شود.
استاد دانشگاه تهران با بیان اینکه کتاب، سخنرانی، مجله، تلویزیون و روزنامه نقش اثرگذاری در نتایج یک همهپرسی را ایفا میکنند، گفت: تمام منابع پولی و بودجههایی که آمریکا برای براندازی نظام مقدس جمهوری اسلامی گذاشته است همه در مطبوعات هزینه شده است.
وی با اشاره به تیزبینی برخی از فضلای حوزوی گفت: حضرت آیتالله مصباح یکی از روحانیون تیزبین ایران است؛ بنابراین مباحث فکری ایشان برخی از آثار نفاق را تبیین میکنند که بهندرت اینگونه روحانیونی را میتوان پیدا کرد.
اصلانی با بیان اینکه تیزبینی مهم و انحراف یابی امری مهم و حیاتی در زندگی سیاسی یک فرد است، گفت: همه اینگونه نیستند و آخوند تیزبین خیلی کم است.
وی با اشاره به اینکه در جامعه امروزی فاضل انحراف یاب کم است، گفت: به همین دلیل است که به اینها حمله میشود همه افراد صف اول و پرده اول را میبینند ولی برخی هفتتا پرده پشت را هم میبینند.
استاد حقوق دانشگاه تهران با بیان اینکه با خلوص و تقوا این تیزبینی در برخی از فضلا ایجاد میشود، گفت: هر کس سحر ندارد خبر ندارد مراقبتهای سحرگاهان آگاهیهای صبح اینها را میسازد.
وی با اشاره به اینکه مراقبتهای روزانه سبب مکاشفات شبانه می شود، ابراز داشت: زمانی که آیتالله مصباح فرمودند که چمدانهای پرپول برای مطبوعات میآید؛ اما چقدر حمله کردند برخی سطحی بین هستند ولی برخی عمقی هستند بعد از چندین سال خود استکبار اقرار کرد و دُم خروس پیدا شد.
مشاور حقوقی روزنامه کیهان با اشاره به اینکه جریانات فعلی که بهصورت مویرگی فعال است حرکاتی را انجام میدهند تا روی آرا تأثیر بگذارند، اظهار کرد: آرا در حقیقت تعیینکننده برای سیاستهای اجرایی آنان است.
مسؤول روزنامه کیهان فرهنگی با اشاره به اینکه یک نوع مثلث در ارزیابی دموکراسی وجود دارد که میگوید ثروت، رسانه و قدرت این مثلث به هم دیگر کمک میکنند، اظهار داشت: افراد ثروتمند با تأثیرگذاری با ثروت و رسانه متفکرین، نویسندگان و مبلغان را میخرند؛ بنابراین پول خرج میکنند.
وی با اشاره به ماجرای یکی از انتخابات سرنوشتساز کشور گفت: قبل انتخابات پول خرج کردند و مبلغین و متفکران و رسانه را خریدند و در چنگ خود گرفتند تا تسخیر افکار عموی را محیا سازند.
اصلانی با اشاره به اینکه منبر و مجله و مطبوعات خیلی مهم است، ابراز داشت: منبر یکی از تأثیرگذارترین رسانهها است چراکه چهره به چهره است.
استاد حقوق دانشگاه تهران با بیان اینکه ضعف اساسی مدل دموکراسی همین نفوذ ثروت و قدرت و رسانه است، گفت: یکی از مهمترین نظامهایی که توانسته در این چرخه اخلال ایجاد کند نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران است.
وی افزود: یکی از نظامهایی که در آن دموکراسی هدایتشده و ارشاد شده است مردمسالاری دینی است و مقید به بسط دین است و سرمایهدار نمیتواند آنطور که میخواهد عمل کند اقدامی داشته و تأثیر بگذارد تلاشهای زیادی میکنند اما الحمدالله تابهحال همه خنثیشده است مکانیزم هایی در نظام ایجادشده است این تأثیرگذاری را از بین ببرد.
مشاور حقوقی روزنامه کیهان با اشاره به اینکه یکی از مهمترین نظامهایی که توانسته تا حدی پیوند قدرت و ثروت را مانع شود و قدرت زایی ثروت و ثروت زایی قدرت را تا حدودی کنترل کن نظام ما بوده است، ابراز داشت: مردم در دموکراسی پل هستند پلی به سمت قدرت سیاسی سرمایهدارها از این پل رد شده و قدرت ر به چنگ میگیرد پل مردم و پول سرمایهدار مسیر قدرت برای قدرت زایی سرمایهداران است تلاش شورای نگهبان بر این است که جلوی این جریان را بگیرد.
وی ادامه داد: اگر مقدمات نتواند درست بشود ضربات جدی به انقلاب میخورد و آن را از مسیرش خارج میکند یکی از قوانین مندرج در مجلات امریکا آمده بود که چون دیدم که جمهوری اسلامی به آراء مردم اهمیت میدهد و هرکسی به صندوق رأی میآورد؛ بنابراین ما باید تلاش بکنیم تا از طریق انتخابات این انقلاب را نابود کنیم نام این مقاله دموکراسی در ایران است.
استاد حقوق دانشگاه تهران با اشاره به اینکه دوم خرداد شاهد اتفاق عجیبی بودیم و در جریان اخیر نتایج این تبلیغات در انتخابات ما نتایج تبلیغ در افکار عمومی کاملاً مشهود است، گفت: دشمنشناسی بکنیم باید تحقیقات و برنامههای جدی داشته باشیم باید موقعیتها و شرایط انقلاب را تشخیص بدهیم.
وی افزود: هسته اصلی گفتمان رهبری که جهت اصلی را ترسیم میکند؛ بنابراین اولویتها را ترسیم میکنند و ضرورت امروز این است که اینها را باید تشخیص داد و باید دید که رهبری در این گفتمانها چه مطالباتی را از خواص و ملت دارد.
اصلانی با اشاره به اینکه در فضای غبارآلود جناحهای سیاسی باید دید که اصل گفتمان چیست، عنوان کرد: باید بعدازاینکه این گفتمان را تشخیص بدهیم و روی نهادهای اصلی این گفتمان کارکرد این گفتمان باید به مطالبه عمومی ملت تبدیل کرد.
وی با اشاره به اینکه سال 80 برخی از سیاسیون آمدند محضر مقام معظم رهبری گفتند ما میخواهیم اصلاحات راه بیاندازیم باید چکارکرد، گفت: پاسخ مقام معظم رهبری جالب است که ایشان فرمودند باید با فساد و تبعیض مبارزه کرد؛ بنابراین آنقدر مقام معظم رهبری روی عدالت تأکید کردند که امروز تبدیل به یک گفتنمان بزرگشده است از داخل این گفتمان یک دولت و مجلس بیرون آمد.
وی ادامه داد: رهبر انقلاب اسلامی این گفتمان را راه انداخت و گفت اصلاحطلب واقعی مبارزه با فقر است نه اصلاحات آمریکایی که نص قانون اساسی را موردحمله قرار میدهد.
استاد دانشگاه تهران با اشاره به اینکه گفتمانها در جریان سازی سیاسی نقش خیلی مهمی را ایفا میکنند، گفت: مقام معظم رهبری در این شرایط از ما چه میخواهد؛ ایشان میفرماید نفوذ استقلال را هدف گرفتند استقلال نباشد آزادی هم وجود ندارد؛ بنابراین استقلال آزادی جمهوری اسلامی در طول هم هستند./837/ت301/س
ارسال نظرات