۱۹ مهر ۱۳۹۴ - ۱۲:۴۳
کد خبر: ۲۹۴۳۹۳
احکام(5)

شرط صحت نماز در انحراف از قبله

خبرگزاری رسا ـ استاد حوزه علمیه قم با بیان اینکه خواندن نماز رو به قبله در هر نقطه‌ای بر انسان واجب و لازم است، گفت: اگر کسی به مقدار کمی از قبله منحرف شود نمازش باطل نیست.
نماز

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجت الاسلام جعفر ربانی ظهر امروز در شبستان امام خمینی(ره) حرم حضرت فاطمه معصومه(س) با بیان اینکه مسلمان التزام دارد که رو به قبله نماز بخواند، گفت: روش‌های مختلفی برای قبله یابی وجود دارد که قبله یابی به وسیله خورشید از معمول ترین این روش‌ها است.

 

وی افزود: در شرایطی که انسان هیچ کدام از این روش‌ها را یاد نداشت و وقت نماز هم تنگ است برای اینکه نمازش قضا نشود باید به هر چهار جهت نماز خود را اقامه کند.

 

استاد حوزه علمیه قم تصریح کرد: انحراف از قبله به حدی که 90 درجه نباشد نماز را باطل نمی‌کند و اگر کسی در نماز اندکی به چپ و یا راست متمایل شد باید بداند نمازش اشکال ندارد.

 

حجت الاسلام ربانی با بیان اینکه با بیان اینکه نماز خواندن پشت به قبله نماز را باطل می کند، اظهار کرد: نماز خواندن به سوی یک قبله مشترک در اوقات مختلف شبانه‌روز نقطه وحدت و اشتراک مسلمانان را به آن‌ها گوشزد کرده و بیان می‌کند که همینطور که مسلمانان به سوی یک قبله مشترک نماز می‌خواندند در سایر امور هم با هم اشتراک دارند.

 

وی افزود: بر همین اساس مسلمانان باید از اختلاف در میان هم پرهیز کرده و بر مبنای قبله مشترک با هم مانوس باشند.

 

استاد حوزه علمیه قم با تأکید بر اینکه باید در نماز تمامی حواس انسان به خداوند باشد، گفت: سخن گفتن در نماز اگر از روی حواس پرستی و غیر عمد باشد نماز را باطل نمی کند.

 

حجت الاسلام ربانی اظهار کرد: اگر شخصی از روی تعمد در نماز سخن بگوید نمازش باطل است.

 

وی تصریح کرد: بلند گفتن اذکار نماز برای توجه دادن دیگران به یک موضوع نماز را باطل می‌کند اما اشاره کردن در نماز اشکالی ندارد و انسان می‌تواند با اشاره منظور خود را به دیگران بفهماند.

 

استاد حوزه علمیه قم با اشاره به اینکه متأسفانه عده‌ای به بهانه‌های مختلف نماز خود را باطل می کنند، افزود: تنها در شرایطی که جان یک انسان یا بچه در خطر است انسان جواز دارد نماز خود را باطل کند در غیر این صورت باطل کردن نماز به هیچ وجه مورد تأیید شارع مقدس نیست.

 

حجت الاسلام ربانی با تأکید بر اینکه تمام کردن نماز برای ساکت کردن بچه یکی از شرایطی است که اسلام برای رفاه حال مادران قرار داده است، یادآور شد: اگر نوزاد در حال گریه کردن است و مادرش نماز می‌خواند مادر می‌تواند به خاطر کودک نماز خود را تمام کرده و به فرزندش شیر بدهد./968/پ202/ی

ارسال نظرات