۲۳ مهر ۱۳۹۴ - ۱۱:۳۸
کد خبر: ۲۹۵۳۸۳
کارشناس و مبلغ حوزوی:

انتقاد ناصحیح سبب تفرقه‌افکنی و از بین رفتن همدلی در جامعه می‌شود

خبرگزاری رسا ـ کارشناس و مبلغ حوزوی گفت: باید انتقاد از روی دلسوزی و بدون جبهه‌گیری باشد، نه این که به صورت چکشی انتقاد خود را وارد کنیم، نوع گفتن حرف ممکن است سبب اصلاح شود یا ممکن است دشمنی برانگیزد.
وحدت

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در اصفهان، حجت‌الاسلام سجاد نصر کارشناس و مبلغ حوزوی صبح امروز در مراسم عزاداری سید و سالار شهیدان درباره زندگی نیکو و مورد رضایت امام زمان(عج) گفت: یکی از ویژگی‌های زندگی مورد رضایت امام زمان(عج) این است که همواره با یکدیگر باشیم، قرآن کریم همواره ما را به در جمع بودن توصیه کرده و از تفرقه و عوامل تفرقه‌انداز نهی کرده است.

 

وی افزود: البته باید توجه داشت که در روایات اسلامی باخبر بودن از احوال یکدیگر و با هم بودن توصیه شده است، اما نباید ریز و درشت احوالات یکدیگر را از هم پرسید، چون این سبب جدایی می‌شود، گاهی باید انسان صبر کند، مانند جریان داستان حضرت موسی(ع) و خضر که موسی(ع) بی‌صبری کرد و حضرت خضر(ع) به او فرمود این سبب جدایی من و تو شد.

 

کارشناس و مبلغ حوزوی با بیان این که از عوامل زندگی خوب نپرسیدن در زندگی مالی است، ادامه داد: این امر سبب جدایی دل‌ها می‌شود، اما اگر این دقت را کردی و از دیگران این مطالب را نپرسیدی این سبب می‌شود که انسان در دل مردم جایگاهی پیدا کند و نفوذ کند و خدا نیز بر این اساس در دل هم محبت قرار می‌دهد.

 

وی با بیان این که انتقاد بیش از حد سبب ایجاد دشمنی در میان مردم می‌شود، خاطرنشان کرد: اگر انسان به فردی تذکر بیش از اندازه بدهد و در اصطلاح موی دماغ کسی بشود این سبب عداوت و دشمنی می شود، به دیگران باید نقد و انتقاد وارد کرد اما روش دارد و به قول آیت‌الله بروجردی نباید به گونه‌ای باشد که همچون خنجری به قلب شنونده وارد شود.

 

حجت‌الاسلام نصر اظهار کرد: باید انتقاد از روی دلسوزی و بدون جبهه‌گیری باشد، نه این که به صورت چکشی انتقاد خود را وارد کنیم، نوع گفتن حرف ممکن است سبب اصلاح شود یا ممکن است دشمنی برانگیزد، اگر بخواهیم زندگی‌مان مورد رضایت امام زمان(عج) باشد یا همچون آیت‌الله بهجت باشد، باید بسیار رعایت بکنیم.

 

وی گفت: امام صادق(ع) می‌فرمایند محبوب‌ترین برادران من کسی است که عیب مرا به من هدیه بدهد، بله در این جا از تذکر دادن ذکر به میان آمده است اما باید توجه کرد که نوع تذکر دادن و روش آن نیز بسیار مهم است، انسان باید انتقاد سازنده انجام دهد نه این که بخواهد با عیب دیگری به او حمله کند./914/202/ب3

ارسال نظرات