اقدام دشمن برای شکست مقاومت/ معرفی نادرست جهاد و اعتماد به دشمن افراط و تفریط است
حجت الاسلام غلامرضا بهروزی لک، عضو هیأت علمی دانشگاه باقرالعلوم(ع) در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری رسا در آستانه ماه محرم به اهمیت جهاد و ایثارگری در راه ارزشهای اسلامی اشاره کرد و گفت: جهاد آموزهای دینی است که خداوند در قرآن، خطاب به پیامبر(ص) و مؤمنان، آن را به عنوان امری واجب و مکتوب مطرح میفرماید.
عضو هیأت علمی دانشگاه باقرالعلوم(ع) با اشاره به پرسشهایی در زمینه جهاد اظهار داشت: مراد از جهاد چیست، ابعاد آن کدام است، جهاد صحیح و ناصحیح چیست، چه موقع باید جهاد کرد، انواع جهاد کدام است، وظایف مصداقی و زمانی مؤمنان درباره جهاد چیست؟
با تعطیل شدن مکتب اهل بیت(ع) درباره تفسیر جهاد اختلاف شد
وی یادآور شد: بعد از تعطیلی مکتب و مدرسه اهل بیت(ع) درباره حکم و تفسیر جهاد در میان مسلمانان ابهام و اختلاف ایجاد شد، از اینرو گاهی آنچه را که برخلاف آرمانها و قوانین اسلامی بود، به نادرستی جهاد خوانده میشد.
حجت الاسلام بهروزی لک با اشاره به قیام سیدالشهدا(ع) تأکید کرد: به دلیل شبهاتی که در زمینه جهاد به وجود آمد، جهاد امام حسین(ع) از سوی سران حکومت وقت و ازنابش، نامشروع و به عنوان خروج تلقی شد.
وی افزود: بنابراین با توجه به این دیدگاهها از سوی برخی از علمای اهل تسنن همچون احمد ابن حنبل و دیگران نیز، قیام عاشورا تا به امروز به درستی شناخته نشد و در واژه جهاد اختلافاتی به وجود آمد.
دشمنان برای شکستن مقاومت مسلمانان درباره مفاهیم دینی سیاهنمایی میکنند
عضو هیأت علمی دانشگاه باقرالعلوم(ع) به برنامهریزی دشمنان برای سیاهنمایی درباره مفاهیم دینی اشاره و تصریح کرد: آنچه که به نام جهاد از سوی گروههای تکفیری و با تحریک و حمایت کشورهای غربی همانند آمریکا صورت میگیرد، برای از بین بردن و بدنام کردن مفاهیم دینی همچون جهاد است.
وی با اشاره به سیره پیامبر اکرم(ص) یادآور شد: امروز به نام اسلام، تفاسیر نادرستی صورت میگیرد و رفتارهای خلاف اسلام و خلاف انسانیت به عنوان اسلام تلقی میشود، چنان که شرایط امروز جهان اسلام، مصداق روایتی است که فرمود «روزگاری منکر، معروف و معروف، منکر میشود».
حجت الاسلام بهروزی لک، گفتوگو و تفاهم میان مذاهب را راهکار سازندهای برای اصلاح مفاهیم دینی خواند و تأکید کرد: به نظر میرسد کنگره ضد تکفیری که سال گذشته از سوی مراجع تقلید، حضرات آیات مکارم شیرازی و سبحانی با هدف وحدت و مبارزه با تکفیر در قم برگزار شد، راهکار مناسبی در راستای وحدت مسلمانان و اصلاح مفاهیم دینی بوده است.
وی افزود: امروزه تفسیرهای نادرست از جهاد برای مسلمانان معضل و مبهم شده است، بنابراین تبیین درست و تبلیغ رسانهای مناسب در راستای شناساندن این مفاهیم میتواند مؤثر باشد.
معرفی نادرست جهاد و اعتماد و توکل به دشمن، افراط و تفریط است
عضو هیأت علمی دانشگاه باقرالعلوم(ع) با اشاره به جریان تسامح، تساهل و تسلیم در برابر دشمنان تصریح کرد: عدم توجه به جهاد و عدم ایستادگی در برابر دشمنان موجب مغفول واقع شدن این فریضه الهی است.
وی اعتماد و توکل به دشمن را نادرست خواند و افزود: این دیدگاه همان راه نفوذی است که دشمن با تغییر در تصمیمگیریها و در راستای طرح خاورمیانه بزرگ دنبال میکند؛ همان گونه که دشمن تلاش بسیاری کرد، تا مفاهیم دینی و ارزشی همچون جهاد و مقاومت را از متون درسی مدارس حذف کند.
حجت الاسلام بهروزی لک به افراط و تفریط در واژه جهاد اشاره کرد و گفت: افرادی جهاد را به شکل خشن و مبارزه با مسلمانان معرفی میکنند، و عدهای نیز با عدم تمسک به این فریضه و تسلیم در برابر دشمنان به افراط و تفریط دچار شدهاند./908/ت302/ی