۲۳ مهر ۱۳۹۴ - ۱۵:۳۷
کد خبر: ۲۹۵۴۸۶
احکام (۶)

احکام ویژه بانوان و شرط حضور در مراسم عزاداری

خبرگزاری رسا ـ استاد حوزه علمیه قم با اشاره به اینکه در دروانی که زنان قاعده هستند خداوند یک سری احکام و مسائل را برای رفاه حالشان بر آن‌ها حرام کرده و آن‌ها را از انجام آن تکالیف معذور کرده است، گفت: انسان حائض اجازه گذاشتن وسیله در مساجد را ندارد.
احکام و مسائل شرعي

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، خانم محامی بعد از ظهر امروز در رواق حضرت خدیجه(س) حرم مطهر حضرت فاطمه معصومه(س) با اشاره به اینکه ریشه وضع تمام احکام در جهت رفاه حال مردم و کمال آن‌هاست، گفت: از میان این احکام یک دسته از احکام وجود دارد که فقط به با بانوان اختصاص داشته و وضعیت و اعمال آن‌ها را در دوران قاعدگی مورد بررسی قرار داده و تکلیف و وظیفه آن‌ها را مشخص می کند.

 

وی افزود: برای مثال در دوران قاعدگی و حیض خواندن نماز و سوره‌های طولانی قرآن که دارای سجده واجب هستند بر بانوان حرام است و از سوی دیگر در این دوران بانوان اجازه ندارند که به اسمای متبرکه و یا نام ائمه(ع) دست بزنند.

 

استاد حوزه علمیه قم با تأکید بر اینکه خداوند در این دوران حتی زنان را از انجام آداب زناشویی منع کره است، تصریح کرد: وضع کردن این احکام به این دلیل است که زنان در این دروان از نظر جسمی و روحی در شرایط خاصی هستند.

 

خانم محامی با تأکید بر اینکه بانوان در دورانی که قاعده هستند نمی‌توانند در مساجد عبور و مرور داشته باشند، اظهار کرد: وارد شدن از یک در و خروج از در دیگر مسجد بر بانوان در این دوران مانعی ندارد.

 

وی حضور بانوان در حسینیه ها و تکایا را در ایام عزادای آبا عبدالله حسین بلامانع عنوان کرد، گفت: بانوان می‌توانند در این ایام در مجالس عزاداری امام حسین(ع) شرکت کرده و زیارات عاشورا را بخوانند هر چند که خواندن زیارت عاشورا در این دوره بر بانوان مکروه است.

 

استاد حوزه علمیه قم با اشاره به اینکه نظر مراجع در خصوص طول مدت دوران قاعدگی متفاوت است، افزود: اصولاً بیشتر مراجع دوران قاعدگی را 10 روز عنوان کرده‌اند و اگر قاعدگی کسی بیشتر از 10 روز طول می‌کشد این موضوع را نمی‌توان حیض دانست و باید تأکید کرد احکام حیض بر قاعدگی بیشتر از 10 روز صدق نمی کند.

 

خانم محامی ادامه داد: گذاشتن وسیله در مسجد برای خانم‌هایی که حائض هستند حرام است و بانوان در این دوران نمی‌توانند چیزی را در مسجد بگذارند ولی برداشتن وسایل برای بانوان در این دوران اشکال ندارد.

 

وی یادآور شد: همچنین بانوان در این دوران نمی‌توانند کفش‌های خود را در جا کفشی مسجد قرار داده و از یک در وارد و از در دیگر خارج شده و کفش‌هایشان را بردارند چون این کار مصداق گذاشتن وسیله در مسجد بوده و این عمل همانطور که گفته شد حرام است./968/پ202/ی

ارسال نظرات