۲۵ مهر ۱۳۹۴ - ۰۹:۲۰
کد خبر: ۲۹۵۷۷۴
مسؤول مطالعات فرهنگی مرکز مدیریت حوزه علمیه کرمان:

استحکام و تداوم هسته اصلی جامعه از آثار حفظ حجاب است

خبرگزاری رسا ـ مسؤول مطالعات فرهنگی مرکز مدیریت حوزه علمیه کرمان با بیان این که مقدس ترین پیوندها پیوند زناشویی است، گفت: یکی از عوامل، برای پایداری و استواری این کانون و ادامه یافتن و حفظ بقا و سلامت آن، حفظ عفت و رعایت حجاب است.
نمايشگاه حجاب در زنجان

رضا مختارآبادی ،مسؤول مطالعات فرهنگی مرکز مدیریت حوزه علمیه کرمان، در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری رسا در کرمان، بابیان این که حجاب به معنای پوشش اسلامی بانوان دارای دو بُعد سلبی و بُعد ایجابی است، تصریح کرد: معنای بُعد ایجابی یعنی پوشش بدن و بُعد فردی یعنی حرام بودن و خودنمایی به نامحرم و یک زن باید خود را بپوشاند و حرام است زنان در مقابل نامحرم خود را نمایان کنند.

 

حجت الاسلام مختارآبادی با بیان این که در قرآن کریم به مسأله حجاب تاکید زیادی شده است، بیان کرد: آیه31 سوره نور و آیه 59 سوره احزاب به صورت صریح به این مسأله پرداخته است.

 

وی یادآور شد: خداوند در آیه 59 سوره احزاب می فرماید «ای پیامبر به همسران و زنان مومن بگو روسری های بلند خود را برخویش فرو افکنند این کار برای اینکه شناخته شوند و مورد آزار قرار نگیرند بهتر است و خداوند همواره آمرزنده و مهربان است».

 

حجت الاسلام مختارآبادی با تاکید بر این که آیه های 53،55،32 و 33 سوره مبارک احزاب گویای این حقیقت است،خاطرنشان کرد: خداوند در سوره مبارک نور در آیه های 30،31 و 60 به مسأله حجاب تاکید زیادی کرده و بنابراین این امر می طلبد تا زنان به این امر مهم توجه بیشتری داشته باشند.

 

مسؤول مطالعات فرهنگی مرکز مدیریت حوزه علمیه کرمان در ادامه به بحث آثار مثبت حجاب در زندگی فردی زنان مسلمان پرداخت و ابراز کرد: حجاب بیش از آن که یک پدیده ظاهر باشد، بیشتر باطنی و اثربخش است، و از بین رفتن سوء ظن و اطمینان مرد به زن یکی از آثار مثبت حجاب در زندگی زنان مسلمان است.

 

حجت الاسلام مختار آبادی کاهش چشمگیر فساد فردی و اجتماعی را یکی دیگر از آثار مثبت حجاب در زندگی فردی زنان مسلمان خواند و اظهار کرد: یکی از موثرترین روش ها برای رشد شخصیت زن و آزادی از قید و وابستگی به جلب توجه و خودنمایی، پوشیدگی است که از همان دوران بلوغ اگرشکل گیرد روان و ذهن زن نیز در کنار آن رشد پیدا خواهد کرد.

 

وی ابراز کرد: زنانی که از حجاب برخوردار باشند، با دور نگه داشتن خود از نگاه های طمع ورز مردان نامحرم، سطح ارزشمندی خود را بالا می برند و با ایجاد یک نوع بازدارندگی میزان شخصیت خودرا ارتقاء می بخشند و اجازه نمی دهند تا نامحرمان با طمع ورزی خود به آنان توهین کنند.

 

حجت الاسلام مختار آبادی ادامه داد: زنان مسلمان نیز می توانند با رعایت حجاب اسلامی به درجه ای از سطح تقوی الهی دست یابند به طوری که آنان احساس کنند که اطاعت از فرامین الهی او را به کمال و سعادت خواهد رساند و راه کسب و ارتقاء تقوی الهی رشد معنوی او خواهد بود.

 

مسؤول مطالعات فرهنگی مرکز مدیریت حوزه علمیه کرمان با اشاره به این که یکی از شاخصه های نا امنی اجتماعی، شرارت ها و جرم های اخلاقی علیه زنان است، ابرازکرد: این عوامل همه ریشه در بی حجابی و عدم حفظ حرمت ها دارد و تاکید شده که حجاب زنان با رنگ مشکی باشد زیرا این رنگ باعث مصونیت می شود.

 

حجت الاسلام مختارآبادی در ادامه یکی از نتایج مهم حجاب وپ وشش را سلامت روان زن در جامعه عنوان کرد و یادآور شد: زن کمتر به حواشی و مسائل مخرب ذهنی فکرکرده و بیشتر به رشد تعالی خود می اندیشد و زنان می توانند هویت اصلی خود راپیدا کنند، و رشد روانی و اجتماعی زنان زمانی میسر خواهد شد که جامعه امن بوده و امنیت پیدا کنند.

 

وی افزایش محبت بین زن و مرد را یکی دیگر از آثار مثبت حجاب در زندگی برشمرد و تصریح کرد: یک زن می تواند با رعایت کردن حجاب خود مانع انحراف مرد شود و علاوه بر این که اعتماد مرد به زن را افزایش می دهد سبب می شود مرد به دنبال گناه نرود و خداوند نیز در این باره می فرماید زنان خبیث شایسته مردان خبیث و مردان خبیث شایسته زنان خبیث می باشند و زنان پاک دامن شایسته مردان پاک دامن و مردان پاک دامن شایسته زنان پاک دامن هستند.

 

این کارشناس مذهبی ابراز کرد: حجاب که همان پوشش زنان در جامعه است به دلیل اطمینان و رضایت از عدم جلب نظر و نگاه نامحرمان می تواند برای زنان امنیت به ارمغان آورد، و زنان در این محیط امن به فعالیت های اجتماعی خود ادامه دهند و مورد استفاده های جنسی و اخلاقی نامحرمان و بیمار دلان قرار نگیرند.

 

وی در بخش دیگری از سخنانش افزایش صداقت راستی مرد نسبت به زن را یکی دیگر از آثار مثبت حجاب در زندگی فردی زنان مسلمان برشمرد و بیان کرد: افزایش احترام مرد به زن، کاهش تقاضای مدپرستی بانوان، تحکیم خانواده و جلوگیری از تحریک جنسی از دیگر آثار مثبت حجاب در زندگی فردی زنان مسلمان است.

 

وی در پایان با بیان این که حجاب را به معنای پرده و پوشش و مانع گفته اند، یادآور شد: هرچیزی که مانع بین دو چیز می شود به آن حجاب می گویند و پرده ای که بین زن و مرد ایجاد می کنند به عنوان یک حجاب است، و در معنای عام هر نوع پوشش و مانع از رسیدن به گناه باشد را حجاب می گویند./972/302/ب3

ارسال نظرات