استاد حوزه علمیه تشریح کرد؛
ضرورت دینمحوری در انتخاب محل زندگی/ ویژگیهای امام معصوم از نگاه سیدالشهدا
خبرگزاری رسا ـ استاد حوزه علمیه گفت: در روایات بسیار بر هجرت تأکید شده است و در قیامت خداوند به بندگانی که بهانه میآورند که محیط فاسد بود و ما گرفتار گناه شدیم میگوید آیا زمین خدا وسیع نبود پس چرا هجرت نمیکردید.
به گزارش خبرگار خبرگزاری رسا، حجت الاسلام سید محمدرضا نجفینژاد، کارشناس مذهبی، در برنامه حقیقت جاودان که از رادیو معارف پخش شد، با بیان این که امام حسین(ع) میخواستند نهضت خود را جهانی کنند، گفت: اهل بیت(ع) در موارد گوناگونی از ظرفیت حج برای تبلیغ دین استفاده کردهاند چون قوی ترین رسانه در آن زمان همین حج بوده است، اهل بیت(ع) از آن نهایت استفاده را برای تبلیغ دین می بردند.
وی با بیان این که انتخاب محل زندگی باید بر اساس دین باشد، اظهار داشت: در روایات بسیار بر هجرت تأکید شده است و در قیامت خداوند به بندگانی که بهانه میآورند که محیط فاسد بود و ما گرفتار گناه شدیم میگوید آیا زمین خدا وسیع نبود پس چرا هجرت نمیکردید و و همین طور این قانون زندگی است که اگر در مسائل اقتصادی هم برای انسان مشکل بوجود آید انسان برای این که اقتصادش بهتر شود هجرت می کند.
حجت الاسلام نجفینژاد خاطرنشان کرد: اولین کلماتی که سیدالشهدا(ع) بعد از ورود به مکه بر روی کاغذ نوشتند نامهای است که در جواب 12 هزار نامه ای که به امام حسین(ع) از طرف کوفیان رسیده بود نوشتند.
وی افزود: حضرت در این نامه نام خود را ذکر می کنند و خود را معرفی می کنند و مخاطب خود را گروهی از مؤمنین که دعوت کردهاند ذکر میکنند و خیلی کوتاه در این نامه وقایع را بیان می فرمایند.
استاد حوزه علمیه با بیان این که خاصیت حج رسانه بودن آن است، گفت: در حج امسال هم سعودیها سعی کردند که اخبار آن مخابره نشود ولی دیدیم که به صورت کاملا شفاف و واضح مخابره شد و اخبار پخش شد؛ امام حسین(ع) هم از موقعیت حج برای انتشار پیام خود استفاده کرد.
وی با بیان این که امام حسین(ع) برداشت خود از نامههای کوفیان را نوشتند، گفت: حضرت در این نامه می فرمایند من فهمیدم که آنچه در نامههایتان است این بود که ما امام نداریم و شما به ما رو بیاور تا خدا به وسیله شما ما را هدایت کند و به سمت حق هدایت کند و از همین کلمات کوتاه برداشت میشود که مردم کوفه حاکم خود را امام نمیدانستند و از امام حسین(ع) تقاضا می کنند که به کوفه بیاید.
حجت الاسلام نجفی نژاد با بیان این که مردم کوفه خبر داشتند که در مدینه چه گذشته و امام حسین(ع) بیعت نکرده است، گفت: مدینه در آن زمان مرکزیت داشته و مردم دیگر شهرها چشمشان به مدینه به ویژه بنی هاشم بود و میدانستند که یزید چه شخصیتی است بنابراین از امام(ع) دعوت کردند.
وی اظهار داشت: امام(ع) در نامه مینویسد من پسر عمویم را نزد شما میفرستم و به او امر کردم که بیاید و برای من رأی و حال شما را گزارش کند؛ اگر گزارشی که پیک من میفرستد با آنچه که شما گفتید یکی بود و بفهمم که بزرگان شما به همین مطلب معتقدند من با عجله به سمت شما خواهم آمد.
وی با بیان این که امام حسین(ع) تلنگر به اهل کوفه زدند گفت: آیا شما می دانید که امام کیست و حقیقت امام را درک کرده اید که سمت من آمدید یا فقط چون کس دیگری را ندارید این حرف را میزنید و سپس می فرمایند که امام چهار ویژگی دارد؛ اول عامل به کتاب خدا باشد، دوم عدالت گستر باشد، سوم حق مدار حق جو و حق طلب باشد و چهارم کسی که نفس خود را فقط با ذات خدا درگیر ببیند./843/پ202/ف
ارسال نظرات