۳۰ مهر ۱۳۹۴ - ۱۲:۵۱
کد خبر: ۲۹۷۱۵۷
حجت الاسلام محدثی مطرح کرد؛

زیارت عاشورا منشور حمایت از جبهه حق و بیزاری از باطل

خبرگزاری رسا ـ حجت الاسلام محدثی با بیان این‌که زیارت عاشورا منشور حمایت از جبهه حق و بیزاری از جبهه باطل است، گفت: در زیارت عاشورا که تجلی دهنده تولی و تبری شیعیان است، از دشمنان اهل بیت(ع) اعلام برائت و با یاوران و اصحاب آن بزرگواران اعلام همیاری می‌کنیم.
حجت الاسلام محدثي

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجت الاسلام جواد محدثی، استاد حوزه علمیه قم، امروز در برنامه «حسینیه رادیو معارف» با بیان اینکه زیارت عاشورا منشوری برای اعلام حمایت از جبهه حق و بیان بیزاری از جبهه باطل است، گفت: در حادثه عاشورا جاهلیت قبل از اسلام و ارزش‌های جاهلی احیا و آرمان‌های اسلامی منسوخ شده است.

 

وی در شرح فراز «لَعَنَ اللهُ اُمَّةً قَتَلَتْکمْ، وَ لَعَنَ اللهُ الْمُمَهِّدینَ لَهُمْ بِالتَّمْکینِ مِنْ قِتالِکم، بَرِئْتُ اِلَی اللهِ وَاِلَیکمْ مِنْهُمْ، وَ مِنْ اَشْیاعِهِمْ وَ اَتْباعِهِمْ وَ اَوْلِیائِهِمْ» گفت: در حادثه کربلا سه جریان تأثیرگذار بودند، نخستین جریان افرادی بودند که پایه ظلم و ستم را بر اهل بیت(ع) بنا گذاشتند، گروه دوم زمینه‌ساز و جزء پیروان و اصحاب لشگریان ظلم و ستم شدند و گروه سوم از این ظلم حمایت و یا در برابر آن سکوت کردند.

 

حجت الاسلام محدثی بیان کرد: در این فراز از زیارت عاشورا از این سه جریان که در جریان‌ساز حادثه کربلا بودند، اعلام بیزاری و دوری می‌کنیم.

 

وی در تفسیر فراز «آ اَباعَبْدِاللهِ اِنّی سِلْمٌ لِمَنْ سالَمَکمْ وَحَرْبٌ لِمَنْ حارَبَکمْ اِلی یوْمِ الْقِیامَةِ» بیان کرد: پیام این بخش از زیارت عاشورا این است که فرد مؤمن در برابر جریان‌های ظلم و عدل در جامعه نباید بی‌تفاوت باشد و در برابر هر جریانی موضع درستی انتخاب می‌کند.

 

وی با بیان اینکه تولی و تبری از ارکان اساسی دین اسلام است، گفت: در بسیاری از روایات اهل بیت آمده است دین جزء حب به ائمه اطهار(ع) و بغض به دشمنان آنان نیست.

 

 استاد حوزه علمیه قم عنوان کرد: در این فراز از زیارت عاشورا در برابر هر مکتب و جریانی که پیروی اهل بیت (ع) هستند اعلام حمایت و دوستی می‌کنیم و با هر گروهی که دشمن ائمه اطهار(ع) است اعلام دشمنی و بیزاری می‌کنیم.

 

حجت الاسلام محدثی ابراز کرد: تقابل جبهه حق و باطل تا روز قیامت ادامه دارد؛ بنابراین در این بخش از زیارت عاشورا حب به اهل بیت(ع) و بغض به دشمنان آنان را تا روز قیامت اعلام می‌کنیم.

 

استاد حوزه علمیه قم اظهار داشت: در ادامه فرازهای زیارت عاشورا به گونه مصداقی بر افرادی که ظلم بر اهل بیت(ع) کردند و در حادثه کربلا نقش‌آفرینی داشتند؛ همچون خاندان زیاد، دودمان امیه، ابن مرجانه، عمر بن سعد و شمر لعن و نفرین می‌فرستیم.

 

حجت الاسلام محدثی با بیان اینکه در زیارت عاشورا تولی و تبری شیعیان تجلی یافته است، افزود: در این زیارت از دشمنان اهل بیت(ع) اعلام برائت و بیزاری و با یاوران و اصحاب ائمه اطهار(ع) اعلام همیاری می‌کنیم./998/پ202/ی

ارسال نظرات